)
Krydret ovnsbakt kylling med ris
90 min
4
porsjoner
Dette er en rett som nesten lager seg selv i ovnen. Perfekt når du skal ha gjester til middag.
Du trenger
1 gul løk
20 g ferske persilleblader
2 tomater
4 kyllingklubber
1 ss Vegeta (krydder fra Balkan, kan også erstattes med grønnsaksbuljong)
1 ts salt
2 klype svart pepper, nykvernet
1⁄2 dl rapsolje
1 kyllingbuljongterning
7 1⁄2 dl kokt vann
3 1⁄2 dl rundkornet ris (risottoris)
Slik gjør du
Forbered ovnen på 200 grader, over- og undervarme.
Skrell og finhakk løken.
Finhakk persillen og skjær tomatene i mindre biter. Legg i en ildfast form, ca. 30 × 40 cm.
Legg kyllingklubbene i en bolle og smak til med Vegeta.
Krydre med salt og pepper, og vend rundt kyllingbitene grundig.
Legg dem deretter i formen, drypp over olje og gni inn i kyllingen.
Stekes midt i ovnen i ca. 30-35 minutter.
Kok opp vannet, tilsett buljongterningen og la den løse seg opp.
Ta kyllinglårene ut av ovnen og legg dem på en tallerken. Hell risen og buljongen i formen, rør rundt og tilsett mer salt og pepper om nødvendig. Legg deretter kyllingen tilbake i formen. Sørg for at buljongen dekker risen med ca. 1 cm.
Stekes midt i ovnen i 20-25 minutter. Steketiden for ris kan variere avhengig av rissort, så hvis risen føles tørr uten å være ferdig kokt, kan du tilsette litt mer vann og steke litt lenger.
Senk varmen til 175 grader og stek i ytterligere 20-25 minutter (koketiden for risen kan variere avhengig av hvilken type ris du bruker). Det kan være lurt å tilsette litt mer væske hvis risen ikke føles ferdig.