Kryddig ugnsbakad kyckling med ris

Krydret ovnsbakt kylling med ris

90 min

4

porsjoner

Dette er en rett som nesten lager seg selv i ovnen. Perfekt når du skal ha gjester til middag.

Du trenger

  •  1 gul løk

  • 20 g ferske persilleblader

  • 2 tomater

  • 4 kyllingklubber

  • 1 ss Vegeta (krydder fra Balkan, kan også erstattes med grønnsaksbuljong)

  • 1 ts salt

  • 2 klype svart pepper, nykvernet

  • 1⁄2 dl rapsolje

  • 1 kyllingbuljongterning

  • 7 1⁄2 dl kokt vann

  • 3 1⁄2 dl rundkornet ris (risottoris)

Slik gjør du

  1. Forbered ovnen på 200 grader, over- og undervarme.

  2. Skrell og finhakk løken.

  3. Finhakk persillen og skjær tomatene i mindre biter. Legg i en ildfast form, ca. 30 × 40 cm.

  4. Legg kyllingklubbene i en bolle og smak til med Vegeta.

  5. Krydre med salt og pepper, og vend rundt kyllingbitene grundig.

  6. Legg dem deretter i formen, drypp over olje og gni inn i kyllingen.

  7. Stekes midt i ovnen i ca. 30-35 minutter.

  8. Kok opp vannet, tilsett buljongterningen og la den løse seg opp.

  9. Ta kyllinglårene ut av ovnen og legg dem på en tallerken. Hell risen og buljongen i formen, rør rundt og tilsett mer salt og pepper om nødvendig. Legg deretter kyllingen tilbake i formen. Sørg for at buljongen dekker risen med ca. 1 cm.

  10. Stekes midt i ovnen i 20-25 minutter. Steketiden for ris kan variere avhengig av rissort, så hvis risen føles tørr uten å være ferdig kokt, kan du tilsette litt mer vann og steke litt lenger.

  11. Senk varmen til 175 grader og stek i ytterligere 20-25 minutter (koketiden for risen kan variere avhengig av hvilken type ris du bruker). Det kan være lurt å tilsette litt mer væske hvis risen ikke føles ferdig.