Guacamole och Mango- och chilisås

Guacamole og Mango- og chilisaus

Til de meksikanske rettene hører selvfølgelig også gode sauser – og her får du to favoritter som utfyller hverandre perfekt. Den fruktige mango- og chilisausen gir en balansert varme med sødme. Guacamolen er et klassisk tilbehør med kremet avokado, hvitløk og chili – perfekt som dipp, topping eller fyll.

Guacamole

Du trenger

  • 2 avokadoer

  • Koriander etter smak

  • Saft og revet skall fra 1 lime

  • 1 hvitløksfedd

  • 0,5–1 grønn chili (avhengig av ønsket styrke)

  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Hakk chilien fint og legg den i en morter sammen med hvitløken. Mos lett.

  2. Tilsett de øvrige ingrediensene og mos til en jevn guacamole.

  3. Smak til med lime, salt og pepper.

Mango- og chilisaus

Du trenger

  • 1 mango

  • 0,5 rød chili

  • 0,5 lime

  • 1 x 2 cm fersk ingefær

  • Friske korianderblader etter smak

Slik gjør du

  1. Skjær mango og chili i små biter og miks i blender, foodprosessor eller med stavmikser til ønsket konsistens.

  2. Smak til med lime, chili og koriander.