)
Guacamole og Mango- og chilisaus
Til de meksikanske rettene hører selvfølgelig også gode sauser – og her får du to favoritter som utfyller hverandre perfekt. Den fruktige mango- og chilisausen gir en balansert varme med sødme. Guacamolen er et klassisk tilbehør med kremet avokado, hvitløk og chili – perfekt som dipp, topping eller fyll.
Guacamole
Du trenger
2 avokadoer
Koriander etter smak
Saft og revet skall fra 1 lime
1 hvitløksfedd
0,5–1 grønn chili (avhengig av ønsket styrke)
Salt og pepper
Slik gjør du
Hakk chilien fint og legg den i en morter sammen med hvitløken. Mos lett.
Tilsett de øvrige ingrediensene og mos til en jevn guacamole.
Smak til med lime, salt og pepper.
Mango- og chilisaus
Du trenger
1 mango
0,5 rød chili
0,5 lime
1 x 2 cm fersk ingefær
Friske korianderblader etter smak
Slik gjør du
Skjær mango og chili i små biter og miks i blender, foodprosessor eller med stavmikser til ønsket konsistens.
Smak til med lime, chili og koriander.