Vi samlet fem personer fra Sveriges mat- og vinelite i kjøkkenets varme miljø for å lage mat sammen etter at restaurantene hadde stengt og nattens mørke hadde lagt seg.
I sortimentet vårt finner du selvfølgelig alle kjøkkenredskapene som proffene selv velger, uansett om det er på restauranten eller når kokkejakken er hengt opp – etter stengetid.
Thomas Sjögren er stjerneskuddet som vant Kokkenes kamp i 2018 og Årets Kokk i 2015, og i begge konkurransene ble han den yngste vinneren noensinne. Thomas er opprinnelig fra Granö utenfor Umeå, men har bodd på vestkysten siden skoletiden. Her driver han i dag flere fremtredende restauranter, blant annet hyllede Grano i Göteborg, Smögen og Fjällbacka, Skärets Krog på Smögen og restauranten Signum i Mölnlycke. I 2023 ble Signum belønnet med en stjerne i Guide Michelin.
Thomas tar alltid utgangspunkt i råvarene når han lager mat, og han jobber utelukkende med ingredienser fra lokale bønder, fiskere og produsenter. Kvalitet er også et nøkkelord for Thomas når det kommer til kjøkkenredskaper. Han er ambassadør for Scanpan, som produserer stekepanner, gryter og kasseroller av aller høyeste kvalitet.
Frida Ronge er en visjonær innen nordisk-japansk matlaging. Tidligere var hun kjøkkensjef på restaurant VRÅ i Göteborg, og i dag er hun kulinarisk leder for de kritikerroste restaurantene TAK og UNN i Stockholm og TAK i Oslo. Hun har også skrevet flere kokebøker og lager jevnlig mat i Nyhetsmorgon på TV4 i Sverige. I 2021 kom hun på tredjeplass i Kokkenes kamp.
Da Frida begynte å jobbe som kokk, la hun først og fremst vekt på kvaliteten på råvarene – smak, konsistens og utseende. I dag synes hun det er vel så viktig å vite at råvarene kommer fra bærekraftige kilder for at maten skal smake godt. Dette har blant annet ført til hennes engasjement i The Hunger Project og MSC, der hun sprer kunnskap om bærekraftig matforbruk og fiske. I 2013 ble Frida kåret til Årets Rising Star av White Guide, og i 2017 ble hun kåret til Årets Smakskaper på Restaurantgallaen i Sverige. I tillegg har hun vunnet Karin Franssons mentorpris og en sølvmedalje i verdensmesterskapet Seven Sushi Samurai i London. Frida har også en forkjærlighet for japansk håndverk, ikke minst for Yaxell-knivene som hun er svensk ambassadør for.
Sebastian Gibrand er en ekte konkurransekokk med meritter fra flere profesjonelle konkurranser. Han har vært leder for det svenske kokkelandslaget, vunnet Kokkenes kamp og representert Sverige i den prestisjetunge Bocuse d'Or-konkurransen ved to anledninger. Under hele sin gastronomiske karriere har Sebastian alltid hatt Globalkniven innen nær rekkevidde.
Sebastians kulinariske reise begynte i Skåne, nærmere bestemt i barndomsbyen Helsingborg, der han først fikk smaken på kokkeyrket gjennom en praksisplass på Restaurant Gastro. Siden den gang har han virkelig skapt seg et navn i den svenske restaurantverdenen. I tillegg til å gjøre stor suksess i konkurranser, har Sebastian stått på kjøkkenet på stjernerestaurantene Studio Frantzén og Oaxen Krog & Slip i Stockholm. I 2019 fikk han også æren av å tilberede Nobelmiddagen.
Maya Samuelsson har nærmest vokst opp på vingårder rundt om i verden. Som baby ble hun med foreldrene sine til en vingård for
første gang, og som 18-åring utdannet hun seg til sommelier. I dag er Maya partner i familiebedriften Vinkällan, som er Nordens største
utdanningsinstitusjon for sommelierer. I 2014 vant hun Lily Bollinger Awards, og hun har også vunnet flere medaljer i sommelier-SM.
Utenfor bransjekretsene er Maya mest kjent fra Nyhetsmorgon på TV4, der hun jevnlig deler sin vinekspertise. Vininteressen
er hennes livsstil, og hun har stor kunnskap om både vin og vinglass, noe som gjør henne til en naturlig ambassadør for Riedel.
Louise Johansson vant Sveriges Mesterkokk i 2011 og Kokkenes kamp i 2022, og er den eneste som har vunnet begge konkurransene. I tillegg til å drive selskapet Taste by Louise har hun skrevet flere kokebøker, laget mat på TV, jobbet som matstylist, utdannet seg til sommelier og jobbet på fine restauranter som Upperhouse, Familjen og VRÅ i Göteborg. Hun har også deltatt i finalen av Årets Kokk i Sverige tre ganger og har en tredjeplass fra 2021 som sitt beste resultat.
Louises matlaging bygger på grønne råvarer i kombinasjon med fisk, skalldyr og ost. Hennes motto er at maten skal være enkel å tilberede, lages med bra råvarer og – selvsagt – smake godt! Hun ble kjent som «sausdronningen» i Kokkenes kamp, etter at hun i duell etter duell demonstrerte hvordan en god saus skal lages. Som ambassadør for Zassenhaus har Louise alltid krydderkvernene lett tilgjengelig på kjøkkenet, og hun serverer gjerne retter med en velkrydret vri.
Hvilke verktøy bruker kokkene på kjøkkenet hjemme? Når kokkefrakken henges opp for dagen og middag
med venner skal lages, hva slags dingser tas frem? Scroll ned for å se kokkenes favorittprodukter!
Thomas Sjögren er stjerneskuddet som vant Kokkenes kamp i 2018 og Årets kokk i 2015. I begge konkurransene ble han tidenes yngste vinner. Tidligere har Thomas vært medlem av det svenske Juniorkokklandslaget, og var med på å vinne sølv både i det Nordiske Mesterskapet og i Culinary World Cup.
Det omfattende sortimentet fra Scanpan omfatter alt fra aluminiumsbelagte stekepanner til kobberbelagte sautepanner og langpanner.
Scanpans stekepanner har vunnet priser og utmerkelser i produkttester, og har også bidratt til at kokker har vunnet prestisjetunge
konkurranser som NM, EM og VM i kokkekunst. Scanpan leverer uten tvil matlagingsverktøy i verdensklasse.
STS
Scanpan STS er en serie steke- og kokepanner i polert stål av høy kvalitet. Grytene kjennetegnes av et smakfullt design og smarte detaljer, som helletut og måleskala på gryter og panner, og formstøpte håndtak som holder seg kjølige lenger. Lokkene har også innebygde dørslag. Grytene i serien har samme håndtak som Pro IQ-grytene, slik at de passer godt sammen.
STS tåler stekeovn opp til 250 grader og fungerer på alle varmekilder, inkludert induksjon.
Seierspannen! 2016, 2017 og 2019 har stekepannen gått av med seieren som best i test i Aftonbladets stekepannetest. Nonstick-belegget er så sterkt at man kan bruke stålredskap uten at det tar skade!
Alle CTX-produkter er bygget opp av fem lag rustfritt stål ispedd aluminium. Om man regner med lagene av Stratanium består pannen av syv lag. Konstruksjonen gir en optimal varmespredning og produktene er stekeovnssikre opp til 260 grader, samt at de fungerer på induksjon.
HaptIQ
Scanpan HaptIQ er en serie kokekar som kombinerer høy ytelse med strukturen til en støpejernspanne. Det innovative non-stick-belegget, kjent som Stratanium+, skiller seg ut som et av de mest robuste på markedet og er like enkelt å rengjøre og bruke som tradisjonelle non-stick-panner. Serien har en unik konstruksjon i rustfritt stål og aluminium i fem lag, et design som gjenspeiler den populære CTX-serien. HaptIQ-serien har en polert overflate med speileffekt. I tillegg er kokekarene stekeovnssikre opp til 260 grader og kompatible med alle varmekilder, inkludert induksjon.
Frida Ronge var tidligere kjøkkensjef på restaurant vRÅ i Gøteborg og er i dag kulinarisk leder for de anerkjente restaurantene TAK og UNN på hotell At Six i Stockholm. I 2013 mottok hun prisen Årets Rising Star, der hun ble anerkjent for sine gastronomiske kvaliteter og lederegenskaper.
Jens Dolk er restauratør og vinekspert som har jobbet med mat og drikke det meste av sitt liv. Han er ofte å se på TV og i magasiner, hvor han deler sin solide vinkunnskap. I 2011 laget Jens «Mitt Kök Sverigeresan» sammen med Tommy Myllymäki for å promotere lokalt dyrket, lokalprodusert svensk mat. I tillegg til det, har Jens skrevet seks bøker om vin og mat.
Louise Johansson vant den første runden av Sveriges Mesterkokk i 2011 og har siden jobbet med mat. I tillegg til å drive bloggen, Taste by Louise, har hun skrevet flere kokebøker, laget mat på tv, utdannet seg til sommelier og jobbet på fine restauranter som Salt & Sill og Upperhouse. I dag jobber Louise som matstylist for ICA reklamene.
Sebastian Gibrand er en ekte konkurransekokk med meritter fra flere profesjonelle konkurranser. Han har vært leder for det svenske kokkelandslaget og fikk æren av å representere Sverige i Bocuse d'Or, hvor han vant sølv i 2019. Samme år var han også vinneren av TV-programmet Kokkenes Kamp. I 2019 hadde han også æren av å lage den prestisjetunge Nobelmiddagen.
Nå kan du lage og nyte den perfekte Gin & Tonic med dette settet, som inneholder 4 glass fra Riedel’s serie The O Wine Tumbler, samt tilbehør i form av en shaker, sil og målebeger.
Sett prikken over i-en på det luksuriøse middagsbordet med elegante hvitvinsglass fra Riedel Vinum. I settet får du også en vinåpner og praktisk vinpropp fra Pulltex.
Skjem bort gjestene dine med kjølige bobler. Vinkjøleren fra Pulltex rommer alle typer vinflasker, mens de elegante prosecco-glassene i krystallglass fra Riedel tar bobleopplevelsen til neste nivå.
Her er settet fra Global med alt du trenger for å komme i gang på kjøkkenet. Du får en klassisk kokkekniv med en bladlengde på 20 centimeter, en matpinsett og et forkle.
Sett prikken over i-en på det luksuriøse middagsbordet med elegante vinsglass fra Riedel Vinum. I settet får du også en vinåpner og praktisk vinpropp fra Pulltex.
Ideen bak Cocktail Club kommer fra Norge og personer med bakgrunn fra drikkevarebransjen. Alle produktene er utviklet i tett samarbeid med dyktige mixologer og bartendere. Det er lagt stor vekt på detaljene for å sikre at produktene passer både for amatører og profesjonelle. Her finner du alt fra shakere og siler til cocktailskjeer, blandeglass og isbøtter. I tillegg har Cocktail Club utviklet en app som inneholder gode drinkoppskrifter og videoer som demonstrerer redskapene.