Hadde det ikke vært helt fantastisk å invitere vennene dine på hjemmelaget pasta? Redskapene du trenger, finner du hos Bakeren og Kokken. Vi har blant annet ravioliskjærer, ravioliform, pastaskjærere, pastakjevle og pastatørkestativ. Ved hjelp av disse redskapene kan du lage din egen ravioli, lasagne, tortellini eller tagliatelle med hjemmelaget pastadeig. Det kommer til å bli helt fantastisk!
Med en pastamaskin blir det lett å kjevle ut fersk pasta. Men det blir selvsagt også et godt resultat med kjevle. Du får en gulere og bedre pasta når du bruker durumhvetemel. Dette gir også bedre tyggemotstand - men tenk på at når du bruker durumhvete, trenger du også litt mer vann i deigen.
Det artige med å lage egen ravioli er at du selv kan velge akkurat det innholdet du vil. Det er bare fantasien som stopper deg! Her er ingrediensene du trenger for å lage egen pastadeig. Vi ønsker deg lykke til!
Ingredienser til 4-6 porsjoner:
• 1,5 dl hvetemel
• 2 dl durumhvetemel
• 2 spiseskjeer olivenolje
• 1 egg + 1 eggegule
• 2 spiseskjeer vann
• 1/2 teskje salt.
Hva er vel bedre enn skikkelig god fersk pasta med en ekstra god saus til? Å kjøpe pasta i butikken tar deg ikke akkurat
til Toscanas frodige landskap, Romas brostein, Milanos puls, Sardinias fiskebyer, eller til Venezias broer på samme måte som
fersk pasta kan gjøre. Mange tror at det er vanskelig og tidskrevende å lage egen pasta - men det trenger det slettes ikke være! Med riktig
pastamaskin er det både morsomt og smidig å lage pasta hjemme, og resultatet blir så godt! Dessuten vet du hva
pastaen som du gir til barna dine, vennene eller familien din inneholder.
Hva er vel bedre enn skikkelig god fersk pasta med en ekstra god saus til? Å kjøpe pasta i butikken tar deg ikke akkurat til Toscanas frodige landskap, Romas brostein, Milanos puls, Sardinias fiskebyer, eller til Venezias broer på samme måte som fersk pasta kan gjøre. Mange tror at det er vanskelig og tidskrevende å lage egen pasta - men det trenger det slettes ikke være! Med riktig pastamaskin er det både morsomt og smidig å lage pasta hjemme, og resultatet blir så godt! Dessuten vet du hva pastaen som du gir til barna dine, vennene eller familien din inneholder.
1. Elt deigen ordentlig for å få den korrekte fleksibiliteten i pastaen, cirka 10-15 min.
2. Ha mye salt i vannet. 10 g salt per 1 liter vann og 100 gram pasta er bra å gå etter.
3. Tålmodighet – prøv deg frem – ikke for klissete og ikke for stum. Du kan regulere enkelt med å tilsette mel eller vann. Tørr = mer vann. For våt = mer mel. Er den for tørr kan du ta litt olivenolje på hendene og elte deigen.
4 porsjoner
Til servering