Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

En av årets store mathelger er rett rundt hjørnet. Dekk på bordet ekstra fint, lag noe godt og kanskje
skjem deg bort eller noen andre med en fin påskegave. Vi titter inn hos Anna Carolina Magnusson som
driver instagramkontoen annacarolinebakar for å bli inspirert av hvordan hun duker opp til påsken.
Dessuten deler hun med seg av tre fine oppskrifter til en fantastisk treretters påskemiddag!

IMPONER MED HJEMMEBAKT I PÅSKEN

Lysegul kake med små påskeegg som pynt, røde fløyelscupcakes med drysset fancy frosting eller hvorfor
ikke, små sjokoladepraliner i påskeformer? La kreativiteten flyte og slipp løs fargene i årets påskebakst!

Bak en påskekake!

Påskekaken kan gjerne få være litt "mye"! Med fargerike dekorasjoner og påskegodteri i ulike former og farger, kan du få den til å føles som en frodig påskebukett.

Tips til fargerike dekorasjoner

  • Påskeegg (knuste eller hele)
  • Spiselige blomster
  • Sitrusskiver
  • Lag blomsterlignende mønstre med sprøyteposer
  • Bær og frukt
  • Lag et "fuglerede" av sjokoladedyppede, ukokte glassnudler
  • Sitronmelisse
  • Lag små gulrøtter av glasur

TRERETTERS PÅSKEMIDDAG

Det er duket for en vårlig meny til den kommende påskemiddagen! Til forrett en frisk tallerken med
grønnsaker, røkt laks, reker og en frisk grønn saus. Til hovedrett serveres oksefilet med en vinaigrettebasert
potetsalat og fetaostkrem. Til dessert en pisket pannacotta med syrlig mangosaus, marengs og sjokoladeegg.

TRE PORSELENSERIER SOM PASSER PERFEKT TIL PÅSKEN

5 raske tips til å dekke bordet

  1. Start med å velge en duk . ta gjerne en hvit først også legger du på en med en annen farge oppå den, så skaper du litt liv. Her kan du bruke det du har hjemme av gardiner, kjøkkenhånkler eller bare en liten bit med stoff der du lar kantene være ujevne.
  2. Bland gjerne med ulike stiler på porselenet -  litt finporselen som blandes med litt mer rustikt gjør at du får en hjemmekoselig følelse, der du får lyst til å slå deg ned rundt bordet.
  3. Sett fram noe morsomt på bordet - La gjestene selv få klippe litt urtekrydder over maten direkte fra bordsdekorasjonen. Har du litt reservasjoner, kan du enkelt gro fram karse - den vokser raskt og går å gro på bare kjøkkenpapir... La hver og en få hver sin lille "spire"!
  4. Ta naturmateriale med i dukingen - Lag f.eks serviettringer av noen tynne grener. Det blir kjempe fint og er lettere enn hva man tror. Bruk stener, kvister eller hvorfor ikke gjenbruke eggeskall nå i påsketider? Det passer fint til både dekorasjon, men eggeskall er også fint å bruke når du legger opp maten. Til min 3- retters påskemiddag så passet det perfekt å legge sitron/dillmajones i. (Sett litt "skoletyggis" under, så står skallet stødig på tallerkenen).
  5. Tenk på at du bruker ulike høyder - på lysestaker, vaser og glass for å få liv til bordet. Tenk litt utenfor boksen og gro f.eks karse på et kakefat for å få litt høyde. Bruk gjerne ulike lysestaker, men ha et tema som f.eks at alle har samme farge eller materiale.

Lykke til!

PÅSKE I FRISK LUFT

Tips! Gå på eggjakt eller inviter gjestene til en fordrink i vårluften! Samle dere rundt et varmt bål eller server
en deilig snack på Big Green Eggs søteste grill.

FILTER

OPPSKRIFTER

Forrett

Asparges med røkt laks, reker og himmelsk dillmajones

Du trenger:

  • 200 g kaldrøkt laks i tynne skiver
  • 200 g skrelte reker (regn med ca 7-10 reker per person)
  • Et knippe asparges (250 g)
  • Sitron til pynten
  • Smør å steke aspargesen i
  • Litt kavring eller knekkebrød till presentasjonen 1 skive holder til 4 Personer.

Sitron och dillmajones

  • 2,5 dl olje (romstemperert)
  • 25 g fersk dill
  • 1 ss presset sitron og finrevet skall(det gule)
  • 2 st eggeplommer (romstempererte)
  • 2 ts dijonsennep
  • 1,5 ts honning
  • Salt og pepper etter smak

Sånn gjør du:

Sitron og dillmajones

  1. Miks sammen dill og olje godt sammen så det blir uten klumper.
  2. Så legger du eggeplommene, dijonsennepen og sitronen i en smal skål.
  3. Ta en miksestav og start med å helle dilloljen i en fin stråle over eggeplommene.
  4. Miks alt sammen mens du tilsetter dilloljen, så du ser at majonesen samler seg og blit tykkere.
  5. Så tilsetter du honning og smaker til med salt og pepper

Asparges

  1. Varm opp en panne med smør og legg i aspargesen (skjær gjerne av noen cm lengst ned, som kan være litt hard)
  2. Stek aspargesen sånn at den så vidt begynner å mykne litt.
  3. Salte og press litt sitron over.

Servering

  1. Start med å legge opp laks og reker på tallerkenen.
  2. Legg gjerne dillmajonesen i tomme eggeskall halver som en fin detalj i presentasjonen.
  3. Smul opp litt knekkebrød eller kavring på tallerkenen og legg en sitron og litt grønne krydderblader f.eks gressløk eller dill.

 

Varmrett

Helstekt oksefilet med vinaigrettebasert potetsalat og fetaostkrem

Du trenger:

  • Oksefilet
  • 900 g poteter (amadine delikatesse er fine å bruke)
  • 125 g sukkererter
  • 100 g reddiker
  • 1 stor rødløk
  • Caper
  • 1 dl nøytral olje
  • 1,5 ss hvitvinseddik
  • 1 ss honning
  • 2 ts dijonsennep
  • Urtekrydder etter smak
  • Salt og pepper

Fetaostkrem

  • 2 dl creme fraiche
  • 150 g fetaost
  • 1 ts honning
  • Svartpepper
  • 1 ss finhakkede urter f.eks basilikum, timian eller gressløk

Til serveringen

  • Kvisttomater (typen romantica er søte og gode og passer perfekt)
  • Bladspinat
  • Timian

Sånn gjør du:

Vinaigrettebasert potetsalat

  1. Kok potetene i saltet vann (gjerne med skall) og la de avkjøles.
  2. Visp sammen dressingen og smak til.
  3. Skjær opp reddiker, rødløk og sukkererter.
  4. Del potetene i grove biter og hell over dressingen, rør rundt sånn at det blir jevnt fordelt.
  5. Tilsett de oppdelte grønnsakene og topp dette med capers.

Fetaostkrem

  1. Bland sammen ingrediensene. Vil du ha litt biter i så holder det med å mose det sammen med en gaffel.

Helstekt oksefilet med smak av hvitløk og timian

  1. Start med å fjerne sener fra oksefileten.
  2. Skjær opp hvitløksfedd i skiver. Lag små hull med hjelp av en knivspiss jevnt fordelt over oksefileten og stikk inn hvitløksskivene.
  3. Pepre og varm opp en panne med litt smør og en ss olje, bryn oksefileten i pannen sammen med litt timiankvister.
  4. Legg det så over i en ovnsfast form, sammen med fonden og timianen fra pannen og salt rikelig.
  5. La det stå i ovnen på ca 150 °C til den får en indre temperatur på 55°C.
  6. Ta ut fra ovnen og pakk inn i bakepapir.
  7. La den hvile i minst 10 minutter sånn at temperaturen fordeles og du får en jevn og rosa farge på kjøttet ditt.

Servering

  1. Forbered kvisttomater gjennom å ovnsbake de i ca 20 minutter med litt olje og salt
  2. Skjær opp oksefileten i 1 cm tykke skiver.
  3. Bruk gjerne små serveringsskåler når du legger opp potetsalat og fetaostkrem.
  4. Legg litt bladspinat lengst ned og legg oksefileten og de ovnsbakte tomatene oppå.
  5. Legg på potetsalat og fetaostkrem.
  6. Topp med litt timian og server.

Dessert

Vispet pannacotta med mangosaus

Du trenger:

  • 2 st gelatinblad
  • 5 dl fløte
  • 3/4 dl sukker
  • 1 ts vanilla paste /eller 1 ss vaniljesukker

 

Mangosaus

  • 300 g mango i biter (det går like bra med fryste som du bare tiner litt)
  • 1 st sitron (press ut saften)
  • 1,5 dl florsocker

Til serveringen

  • Sjokoladeegg, minimarengs og sitronmeliss eller sitrontimian

 

Sånn gjør du:

Pannacotta

  1. Legg gelatinbladene i kaldt vann.
  2. Kok opp fløten og ha i sukker og vaniljepasta eller vaniljesukker og la det koke opp noen minutter.
  3. Ta av fra platen og tilsett gelatinbladene mens du rører.
  4. Sett til siden for avkjøling (gjerne under natten, men minst 4 timer).
  5. Ved servering så visper du det med en elvisp til det blir som mousse i konsistensen (ca 3-5 min).

Mangosaus

  1. Bruker du fryst mango så tiner du opp den først. Bland sammen ingrediensene sånn at du får en myk purè.
  2. Ved servering legger du den som et speil på bunnen av tallerkenen.
  3. Sprøyt den vispede pannacottaen i en ring (ekstra fint å bruke ulike tupper for å få litt liv i presentasjonen).
  4. Dekorer med sjokoladeegg og litt minimarengs med noen kvister grønne krydderblader f.eks sitronmeliss eller sitrontimian.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker