Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Har du lyst på pannekaker? Du vet vel at du ikke trenger å følge samme oppskrift hver
gang? Det finnes så mange forskjellige varianter! For å hjelpe oss har vi Annika Goldhammer
som driver instagramkontoen @detblirbarapannkaka. Hun deler med seg av tre spennende og
freshe oppskrifter og sine beste tips for å få til den perfekte pannekaken.

PANNEKAKER PÅ EN HELT NY MÅTE

TIPS OG PANNEKAKETRIKS

 
112

Pannekaker er et av de mest googlede oppskriftene i Norge. Det er faktisk ganske rart ettersom det også er en av verdens letteste oppskrifter å memorere. Et knep er å tenke på 112: 1 egg, 1 desiliter mel og 2 desiliter melk. Proporsjonene er akkurat passe til en person og multipliseres med antall personer som skal spise. Også bør du også tilsette litt salt og smør. Jeg bruker å modifiere den klassiske 112-oppskriften litt og tilsetter gjerne brynt smør for å gjøre pannekakene ekstra gode.

Tilsett smak til røren

En enkel måte å variere pannekakene er å smakssette røren med for eksempel kardemumme, vanilje, urter eller sesongens planter. Tidlig på sommeren elsker jeg for eksempel å lage myskepannekaker. Det kan også være godt å blande blad fra ringblomster, violer, salvia eller andre spiselige planter i røren.

Laa smøret kjøle seg ned

Blandes varmt smør med en kald røre kan det bli smørklumper i røren, så pass på at smøret har kjølt seg ned om røren har stått i kjøleskapet.

Test nye meltyper

Bytt ut det vanlige hvetemelet mot en annen type av mel. Test også å bytt det ut med for eksempel fullkornsmel for mer fiberrike og mettende pannekaker.

Pannekaker = ingen matsvinn

Leftover pannekaker kan man fryse ned. Legg gjerne en bit med bakepapir mellom hver pannekake så det blir lettere å ta fram et ønsket antall. Varm dem opp i mikroen eller ovnen, eller i litt smør i en stekepanne på lav varme.
Pannekaker er også en utmerket måte å bruke rester. Har du for eksempel en ovnsbakt gulrot, en håndfull spinat som begynner å se litt vissen ut eller en sliten rødbet. Da er er det bare å mikse det inn i røren.

Velg riktig stekepanne

  • Støpejern, jern eller en behandlet panne - de fleste typene av stekepanner kan brukes for å steke pannekaker.
  • En fordel med ovnssikre panner er at de kan brukes til ovnsstekte pannekaker, som to av mine favoritter: dutch baby og den franske kikertspannekaken socca.
  • Såkalte pannekakepanner med lavere kant, gjør det lettere når du vil steke tynne pannekaker.

OPPSKRIFTER

Pannekaker med begamott curd, russisk yoghurt og kandiserte blodappelsiner

Tynne pannekaker kan varieres i uendelighet og jeg foretrekker å servere dem sammen med bær og
frukter som er i sesong. Så da kan det for eksempel bli blodappelsin og andre sitrusfrukter. Jeg lager
en egen curd som jeg smakssetter med litt bergamottzest, men man kan såklart også bruke en ferdig-
laget lemon curd eller en appelsinmarmelade om man har lyst på det. Vil man piffe det opp litt ekstra
kan man tilsette en skvett Grand Marnier i røren.

Du trenger

ca 6 porsjoner

  • 2 egg
  • 2 ½ dl hvetemel
  • 5 ½ dl melk (3%)
  • 1 ts sukker
  • ½ ts salt
  • 25 g smør + mer till stekingen

Tilbehør

  • Russisk yoghurt eller annen fet yoghurt
  • 2 dl bergamott curd, lemon curd eller appelsinmarmelade
  • Kandiserte blodappelsinskiver (se oppskrift nedenfor)

Kandisert blodappelsin

  • 3 økologiske blodappelsiner, skivede
  • 2 dl vann
  • 3 dl råsukker

Sånn gjør du

  1. Smelt 25 g smør og la det kjøle seg ned.
  2. Klekk eggene og visp dem sammen lett i en skål. Tilsett melet, saltet, sukkeret og halvparten av melken. Visp det til en jevn og klumpfri røre. Visp i resten av melken og smøret.
  3. La røren hvile i minste 30 minutter i romstemperatur eller over natten i kjøleskapet.
  4. Smelt litt smør i en stekepanne på middelvarme og visp røren på nytt før steking. Hell i et tynt lag med røre når pannen er oppvarmet, sånn at røren fordeles utover pannen. Snu når pannekaken begynner å endre konsistens i kantene og stek den ferdig på den andre siden.
  5. Server pannekakene med yoghurt, curd eller appelsinmarmelade. Topp med kandiserte appelsinskiver og hell over sirup.


Kandisert blodapåelsin

  1. Varm opp vann og sukker i en kasserolle på middel varme, legg i appelsinskivene når sukkeret har løst seg opp og senk varmen. La det stå og godte seg til appelsinen har myknet opp og sukkerlaken har tyknet. Fisk opp appelsinskivene og la dem kjøle seg ned på en rist eller litt papir. Kok resten av væsken til en sirup.

 

Okonomiyaki

Denne japanske hvitkålpannekaken er en av mine favoritter når jeg har lyst på mettende pannekaker.
Den kan inneholde nesten hva som helst - ordet okonomivaki betyr noe sånt som "laget etter ønskemål"
- men inneholder oftest en eller annen type av kål. Jeg har laget en forenklet okonomivakisaus, men det
går fint å servere den med bare srirachamajonesen om man vil gjøre det enda enklere.

Du trenger

2 porsjoner

  • 3 egg
  • 1 ½ dl vann eller misobuljong
  • 1 dl vete- eller dinkelmel (erstatt gjerne halvparten med flullkornshvetemel)
  • 2 ts japansk soya
  • ½ ts bakepulver
  • 3 ½ dl finstrimlet hvitkål (ca 150 g)
  • 50-100 g skivet sopp, f.eks. sjampinjonger eller traktkantareller
  • nøytral olje til stekingen

Okonomiyakisaus

  • 1 ss ketchup
  • 1 ss worcestersaus
  • 1 ss japansk soya eller fiskesaus

Srirachamajones

  • 1 dl majones
  • 2 ts sriracha
  • 2 ts japansk soya

Til servering

  • 1-2 salatløk, finstrimlede
  • ristet sesamfrø

Sånn gjør du

  1. Visp mel, egg, soya og vann eller buljong til en jevn røre. Bland i bakepulveret helt til slutt.
  2. Varm opp litt olje i en stekepanne på middel varme og stek kålen og soppen til den har myknet og begynt å få farge. Hell i røren. Stek på middel varme til pannekaken har fått litt farge på undersiden.
  3. I mellomtiden kan du røre sammen okonomivakisausen og srirachamajonesen.
  4. Snu pannekaken med hjelp av et lokk eller en tallerken. Stek et par minutter på andre siden.
  5. Server pannekaken med en gang dryss over okonomivakisausen og srirachamajonesen. Topp med ristede sesamfrø og salatløk.

Fastelavenspannekaker

Du trenger

  • 2 egg
  • 2 ½ dl hvetemel
  • 5 ½ dl melk (3%)
  • 1 tss vaniljesukker
  • 1 1/2 ts nymalte kardemummekjerner
  • ½ ts salt
  • 25 g smør + mer till stekingen

Mandelmasse

  • 1 dl mandlar
  • ½ dl valgfritt sukker
  • ca 1 ss melk eller kremfløte

Til servering

  • ca 2 dl kremfløte
  • mandelmasse (se separat oppskrift)
  • tørr ristede og hakkede mandler
  • melis

Sånn gjør du

  1. Bryn 25 g smør og la det kjøle seg ned.
  2. Klegg eggene og visp dem sammen lett i en skål. Tilsett melet, saltet, sukkeret, kardemummen og halvparten av melken. Visp det sammen til en jevn og klumpfri røre. Visp i resten av melken og smøret.
  3. La røren hvile i minst 20 minutter, men gjerne over natten i kjøleskap.
  4. Lag mandelmassen og visp fløten i mellomtiden.
    Smelt litt smør i en stekepanne på middel varme og visp sammen røren på nytt før steking. Hell i et tynt lag med røre når pannen er ordentlig varm. Vri litt på pannen sånn at røren fordeles jevnt utover pannen. Snu den når den begynner å bli fast i kantene og stek den ferdig på den andre siden.
  5. Server pannekakene med mandelmasse og krem. Pudre over melis og strø over hakkede mandler.

Mandelmasse

  1. Legg mandlene i en miksen og miks det sammen til en grovkornet masse. Tilsett sukkeret og miks litt til. Hell i melk eller kremfløte og miks til du får en fin konsistens.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker