Har du lyst på pannekaker? Du vet vel at du ikke trenger å følge samme oppskrift hver
gang? Det finnes så mange forskjellige varianter! For å hjelpe oss har vi Annika Goldhammer
som driver instagramkontoen @detblirbarapannkaka. Hun deler med seg av tre spennende og
freshe oppskrifter og sine beste tips for å få til den perfekte pannekaken.
Pannekaker er et av de mest googlede oppskriftene i Norge. Det er faktisk ganske rart ettersom det også er en av verdens letteste oppskrifter å memorere. Et knep er å tenke på 112: 1 egg, 1 desiliter mel og 2 desiliter melk. Proporsjonene er akkurat passe til en person og multipliseres med antall personer som skal spise. Også bør du også tilsette litt salt og smør. Jeg bruker å modifiere den klassiske 112-oppskriften litt og tilsetter gjerne brynt smør for å gjøre pannekakene ekstra gode.
En enkel måte å variere pannekakene er å smakssette røren med for eksempel kardemumme, vanilje, urter eller sesongens planter. Tidlig på sommeren elsker jeg for eksempel å lage myskepannekaker. Det kan også være godt å blande blad fra ringblomster, violer, salvia eller andre spiselige planter i røren.
Blandes varmt smør med en kald røre kan det bli smørklumper i røren, så pass på at smøret har kjølt seg ned om røren har stått i kjøleskapet.
Bytt ut det vanlige hvetemelet mot en annen type av mel. Test også å bytt det ut med for eksempel fullkornsmel for mer fiberrike og mettende pannekaker.
Leftover pannekaker kan man fryse ned. Legg gjerne en bit med bakepapir mellom hver pannekake så det blir lettere å ta fram et ønsket antall. Varm dem opp i mikroen eller ovnen, eller i litt smør i en stekepanne på lav varme.
Pannekaker er også en utmerket måte å bruke rester. Har du for eksempel en ovnsbakt gulrot, en håndfull spinat som begynner å se litt vissen ut eller en sliten rødbet. Da er er det bare å mikse det inn i røren.
Tynne pannekaker kan varieres i uendelighet og jeg foretrekker å servere dem sammen med bær og
frukter som er i sesong. Så da kan det for eksempel bli blodappelsin og andre sitrusfrukter. Jeg lager
en egen curd som jeg smakssetter med litt bergamottzest, men man kan såklart også bruke en ferdig-
laget lemon curd eller en appelsinmarmelade om man har lyst på det. Vil man piffe det opp litt ekstra
kan man tilsette en skvett Grand Marnier i røren.
ca 6 porsjoner
Tilbehør
Kandisert blodappelsin
Kandisert blodapåelsin
Denne japanske hvitkålpannekaken er en av mine favoritter når jeg har lyst på mettende pannekaker.
Den kan inneholde nesten hva som helst - ordet okonomivaki betyr noe sånt som "laget etter ønskemål"
- men inneholder oftest en eller annen type av kål. Jeg har laget en forenklet okonomivakisaus, men det
går fint å servere den med bare srirachamajonesen om man vil gjøre det enda enklere.
2 porsjoner
Okonomiyakisaus
Srirachamajones
Til servering
Mandelmasse
Til servering
Mandelmasse