Du kjenner sikkert igjen den blå Intermezzo-dråpen. Den som gir Orrefors klassiske glasserie sitt høyt verdsatte utseende. Nå, 40 år etter at samarbeidet med designer Erika Lagerbielke startet, lanseres Intermezzo i ny årgang.
Den intenst blå dråpen blir nytolket til Orrefors sitt 125-årsjubileum. Det nye designet i edelt metall-gull vil skrive seg inn i historiebøkene. Ja, for hvilken annen farge kan bære et så imponerende jubileum? Men det har ikke vært noen enkel vei. For å få helt riktig gylden tone i glassene har det krevd hardt arbeid og mange prøvelser. Men er det noe de svenske glassblåserne er gode på, så er det håndverket. Vi har sett det før, og vi ser det igjen nå i de storstilte Intermezzo-glassene i gull. En diskret luksus å stille frem de vakre glassene på kjøkkenbordet for å nyte middager i selskap med gode venner.
Squeeze-vasen er skapt av designeren Lena Bergström. Vasen har en skulpturell form med dynamiske vinkler som endrer seg avhengig av hvordan du plasserer den.
Barserien City er en moderne klassiker med både robust og elegant følelse. Serien er designet av Martti Rykönen og uttrykker en urban eleganse.
Glassets ballongformede kupé forsterker smakene og gir plass for mye is og garnityr. De unike kryddrene fra gin vekkes til live når de blandes.
Carat er serien som med sin asymmetriske sliping både speiler moderne samtid og nordisk romantikk.
Lenas stil kan beskrives som kvinnelig, mannlig, myk, hard, moderne og elegant på samme gang.
Serviset Pulse er designet av Ingegerd Råman. Et moderne glass til en moderne bruker. Et glass som passer like godt på middagsbordet som i oppvaskmaskinen. Pulse kan uten tvil vaskes i oppvaskmaskinen!
More, en glasssamling designet av den verdsatte designeren Erika Lagerbielke. Hele serien har en fin balanse mellom form og funksjon, hvor egenskapene til drikkevaren kommer til sitt beste i form av vakker design.
Carat er serien som med sin asymmetriske sliping både speiler moderne samtid og nordisk romantikk. Lenas stil kan beskrives som kvinnelig, mannlig, myk, hard, moderne og elegant på samme gang.
Det er spennende å tenke på hvordan så enkle råvarer som kalk, sand og soda kan blandes sammen som «magi», bearbeides av dyktige håndverkere og bli noe så vakkert og klart som krystallglass. Orrefors vinglass fungerer like godt til hverdags som til fest. De har en klassisk design som oser av tidløshet.
«Stilrent og skjønnhet» er to ord som beskriver glassproduktene fra Orrefors godt. Carat-serien er en av de mest populære med flotte lysestaker og telysholdere, fra Orrefors. Ikke bare gir de en koselig glød om kvelden, men hvis du vil, kan de også være din statement-piece som blikkfang og tilfører det lille ekstra til innredningen din.
Orrefors Glassbruk ble grunnlagt i 1898 på samme sted som man siden 1726 har holdt på med jernbruk. Samme år som glassbruket ble grunnlagt, ble det bygget en hytte for produsering av teknisk, medisin-, servise- og husholdningsglass for å beholde arbeidskraften. Glasset erstattet dermed den mindre lønnsomme jernbruksdriften.
I 1913 ble konsul Johan Ekman fra Gøteborg ny eier av Orrefors glassbruk. Han ansatte Albert Ahlin som sjef for glassbruket, og nå startet en ny æra. I 1914 begynte Orrefors med krystallfremstilling, og i tillegg til sliping etter innkjøpte mønster og prøver, ble også kunstglass i store mengder og med slipt dekor, fremstilt. Den nye ledelsen innså dog at det snart fantes et stort behov for kunstnere til virksomheten, og i 1916 ble Simon Gate ansatt. Ett år etter kom Edward Hald.
Samme år gjorde Gate og Hald sine første tentative forsøk med figurgravering. De eksperimenterte også med den nye og innovative graalglassteknikken som ble oppfunnet på Orrefors av glassblåsermesteren Knut Bergqvist. De store fremgangene kom noen år senere ved Gøteborgsutstillingen i 1923, og først og fremst ved Parisutstillingen i 1925. Det tynne, graverte glasset vekte omverdenens interesse, og både Orrefors og kunstnerne selv ble tildelt prisen Grand Prix.