Muurikkas nye stekeplatesett er nå tilgjengelig - en familie med flere forskjellige størrelser, i et nytt design som tar utgangspunkt i brukeren.
Hvert sett har smarte funksjoner som gjør matlagingen morsom og enkel. Detaljene er nøye utvalgt med tanke på materialer, kvalitet og funksjon.
Alle Muurikkas nye stekeplatesett består av et robust metallstativ, emaljert gassbrenner med integrert tenning, to eller tre gassringer
og en stekeplate. Som tilbehør finnes sidebord, redskapskroker, beskyttelsesdeksler, spatler, lokk og ulike panner.
Velg det som passer deg. Hvert sett leveres komplett med stekeplate i varmvalset stål, emaljert gassbrenner, robust metallstativ med vindbeskyttelse og en praktisk oppbevaringshylle.
Gassbrenneren har en knott med integrert tenning, og varmen reguleres individuelt på de to eller tre gassringene, noe som gir mulighet for ulike temperatursoner på stekeplaten.
Redskapene er laget av rustfritt stål, med håndtak av FCS-sertifisert røkt ask. Et slitesterkt, hardt og vakkert treverk som er varmebehandlet for lang levetid.
Unn den til deg selv eller gi den til noen som setter pris på et godt måltid i skogen, ved sjøen eller i hagen.
Piknikmodellen er perfekt til å sette på bordet eller ta med på tur. Settet inneholder en stekeplate, Ø48 cm. Gassbrenneren har
to trinnløst justerbare knotter som styrer varmen på de to gassringene uavhengig av hverandre. Settet fungerer også godt i
kombinasjon med våre andre små og mellomstore stekeplater og panner. Stativ og vindskjerm i svartlakkert stål.
Å lage mat ute i naturen kan være noe av det mest naturlige for oss mennesker. Historiskt sett er innekjøkken en ganske ny idé som har fått sitt feste først under de seneste århundrede. Kanskje er det derfor det er så herlig å lage mat på Muurikkas utekjøkken og stekeplater. Produktene fra Muurikka holder alltid et høyt kvalitetsnivå. Matlaging med Muurikka er en opplevelse som tilbyr god mat og tilhørighet, frisk luft og ikke for å glemme - gleden over å få være ute i naturen!
Muurikka ble grunnlagt i Finland på 1970-tallet. Historien bak varemerket er en ganske morsom fortelling. Alt startet når Mikko Kahelin en dag ble sugen på pannekaker. Når han ikke kunne finne noen bra stekepanner, kontaktet han sin gode venn Reijo Sistonen. Reijo jobbet da på en fabrikk som produserte bensintanker og hadde derfor gedigen kunnskap innen metallindustrien. Med materiale til overs fra produksjonen, lagde han en stekepanne. Resultatet ble overraskende bra og ble mottatt positivt hjemme hos begge familiene. Ryktet om stekepannen spredde seg blandt bensinstasjoner og en kveld etter noen snaps, la en av dem en bestilling på 2000 stekepanner. Når baksmellen kom krypende dagen etterpå, endret bestillingen seg til 1000 stekepanner. Det var startskuddet til Muurikkas fremgang.
Grunnidéen - om å kunne lage mat sammen med familie og venner, men samtidig nyte naturen noe man får si at de virkelig har lykkets med. I dag er Muurikka synonymt med stekeplater og utekjøkken.
Hos oss på Bakeren og Kokken kan du enkelt bestille dine Muurikka favoritter online. Vi har et bredt sortiment og tilbyr alt fra gassbrennere, stekeplater, sommerkjøkken til grillutstyr og overtrekk fra Muurikka.
Før man kan begynne med å bruke sin Muurikka stekeplate på ordentlig, trenger man å brenne inn den. Start med å varme opp stekeplaten til den begynner å bli mørkere i fargen. Bruk deretter et usaltet stekefett på hele den varme platen. Du kan kjøpe stekefett av denne typen fra Muurikka hos oss.
La stekeplaten stå igjen på brenneren etter bruk og hell vann i. På den måten blir det enklere å skrubbe bort matrester. Tørk platen med kjøkkenpapir og smør inn stekeyten med nøytralt matfett.
Ja. Bruk stålull eller lignende og skrap bor rusten. Brenn så inn stekeplaten på nytt så burden den fungere perfekt.
Forvar din stekeplate tørt. Om den skal forvares over lenger tid, er det bra om du rengjør den først. Tørk av og smør inn stekeplaten (Muurikka Silava Stekefett på tube). For best resultat bør det også varmes opp etterpå, da avdunster fukten og fettet beskytter mot rust.