Savner du smakene fra reisen i Frankrike eller Hellas? Her samler vi oppskrifter fra
noen europeiske matland og produktene som hjelper deg å smake matmagi!
Spania har gjort seg bemerket med tortilla, gambas, gazpachon og ikke minst paella – den spanske nasjonalretten! Hvis du skal ha en spansk kveld, må du ikke glemme den klassiske fruktige vindrinken sangria!
Når det gjelder gresk mat, handler det om ferske smaker og fellesskap – den er som skapt til å nytes sammen. Tzatziki, moussaka, gresk salat - legg til en lett avkjølt vin, så har du alt du trenger til en herlig sommerfest.
Nyt nystekte baguetter, coq au vin, bouef bourguignon eller moules marinières ledsaget av et glass god vin. Fransk mat står for ekte matkultur med godt håndverk og fine ingredienser.
Italiensk mat kjennetegnes av enkelhet, gode ingredienser og stor matglede. Det er mye å hente fra Italia – pasta, pizza, risotto, pesto, pannacotta og tiramisu er bare noen få eksempler!
Nord-Kroatias matkultur er noe påvirket av Italia med mye pasta, men i de sentrale delene av landet er innflytelsen fra Sentral-Europa større med mer kjøtt, pølser og paprika. Langs kysten fråtser man i fisk og skalldyr. Tenn grillen og prøv noe nytt!