Få en ekte barista-opplevelse i ditt eget kjøkken. En manuell espressomaskin - også kjent som en semi-automatisk espressomaskin - gir deg føringen under hele prosessen. Fra fersk kvernede bønner til en kopp ferdig brygget espresso.
Fyll på med malte bønner i filteret og press kaffen med et lett trykk. Deretter startes bryggingen og du lar vannet renne gjennom filterkurven og ned i koppen. trykket og vanntemperaturen styres ofte automatisk, så du trenger bare å konsentrere deg om tiden. Det er essensielt at du har en god kaffekvern til å male bønnene dine så fint som det kreves til espresso, f.eks en espressokvern hvis du ønsker det beste. Kvern bønnene rett før de skal brygges, sånn at mest mulig smak og aroma bevares.
Ønsker du melk i, kan du bruke steamerarmen til å lage et kremete, silkemyk skum i melken. Du steamer melken i kannen og kan deretter helle det over din espresso sånn at du f.eks får en cafe latte eller cappuccino.