Nybegynner - Serien Lodge Classic er for de som føler seg relativt fersk i bruken av støpejernspanner
Hvilke støpejernsprodukter anbefaler de ansatte på Lodge? Les videre – her er tre kjøkkenfavoritter du kommer til å elske lenge. For de som jobber på Lodges hovedkontor, er det bare en rask spasertur unna South Pittsburg Factory Store. Det betyr at de enkelt kan kjøpe med seg og teste alt fra Lodge-serien som de er nysgjerrige på å prøve. Da de ansatte ble spurt om sine Lodge-kjøp, viste det seg, ikke helt overraskende, at det var en velprøvd klassiker som viste seg å være det ultimate «must-have» på kjøkkenet.
Erfaren - En kokkinspirert serie med kokekar i støpejern. Her smelter Lodges mangeårige erfaring
med moderne design – alt for å forbedre din matlagingsopplevelse i hverdagen.
Du trenger ikke å fyre opp grillen for å få lekre grillmerker, alt du trenger er en grillpanne. I månedens oppskrift bruker vi Chef Collections vendbare grillpanne. Den blir raskt en favoritt når du vil lage en bestemt type mat, men været ikke vil samarbeide. Stekepannen har opphøyde grillkanter som bruner maten akkurat som grillristen på utegrillen.
Husk at du ikke trenger å skru opp varmen bare fordi du vil ha grillsmak på komfyren. Støpejern holder godt på varmen. Så lenge du har latt pannen forvarme, får du en perfekt stekeflate hver gang. Hvis pannen blir for varm, kan maten sette seg fast, og det kan gjøre matlagingen vanskelig. Alle kokeplater er forskjellige, men et sted mellom middels og høy varme er som regel nok for de fleste støpejernspanner. Og ikke glem å smøre overflaten med en olje som har et høyt røykpunkt. Rapsolje er en slik olje, den skal tåle varme og bør ikke utløse brannalarmen.
Proffs - Møt Blacklock, Lodges førsteklasses utvalg av kokekar i støpejern
I 2019 introduserte Lodge sin Blacklock-serie. Blacklock er et resultat av flere års forskning for å produsere et produkt som løser noen av de vanligste problemene vi møter ved bruk av kokekar i støpejern. Slik har Lodge gått frem, vi tar det steg for steg:
Blacklock har en vektreduksjon på opptil 25% og har fått en ny utforming som gjør den enkel å løfte, bære og håndtere.
Håndtakene på Blacklock-produktene er designet med et stilig V-snitt i midten av håndtaket, noe som reduserer mengden jern i håndtaket slik at luften kan strømme og holde det kjøligere lenger. Hjelpehåndtakene og grytene med dobbelt håndtak i Blacklock-serien er alle hevet for å gi mer plass til hånden. Noe som også gir god kontroll.
Med Blacklock har de brent inn, ikke bare én, men tre ganger, hver del slik at pannene får naturlige nonstick-egenskaper, eksepsjonell smak og forenklet rengjøring.
Lodge har produsert støpejernspanner i svært lang tid. Produksjonen har alltid foregått hjemme i South Pittsburg, Tennessee. Lodge er godt forankret i samfunnet, siden 125 år tilbake, og da er det ikke så rart at de bryr seg om beboerne og nærmiljøet – med fare for å høres klisjé ut – men familiefølelsen er sterk. Når det er sagt, er det heller ikke overraskende at rutiner blir gjennomgått gang på gang for å forbedre produksjonsprosessen for de ansatte og for å minimere påvirkningen på miljø og omgivelser. Lodge er et selskap som har vært gjennom mye – to depresjoner og en verdenskrig – og overlevd. De har hele tiden funnet opp seg selv på nytt, og med «innovasjon» som motto har de gått veien.
I dag har de tre slitesterke støpejernsserier - en for nybegynnere (Lodge Classic), en for de mer erfarne (Chef Collection) og en for den profesjonelle på kjøkkenet (Blacklock). Nedenfor kan du lese mer om de ulike seriene og finne den som passer best for dine behov. Du finner også en støpejernsguide for deg som vil lære litt mer om støpejernspanner før du setter i gang. Sist men ikke minst er det også informasjon om Lodges produksjonsprosess fordi de som sagt bryr seg om klimaavtrykket sitt. Psst! Ikke gå glipp av den deilige oppskriften på reketaco - du finner den under kokkesamlingen.
Lodge støpejernsprodukter er designet for både å tåle mye og for å bli verdsatt hver dag på kjøkkenet ditt!
Vi vet – noen ganger får støpejern et dårlig rykte for å være komplisert. Alle har en mening om den
"riktige måten" å ta vare på stekepannen sin og det kan føles overveldende når du er "ny". Men vi tror det
er mange måter å få støpejern til å fungere for deg. Følg noen av våre beste tips, og du vil mestre kunsten
å lage mat i støpejern på kort tid.
Lodges kjøkkenredskap er innbrent og klar til bruk. I støperiet deres legger de et lag med soyabasert vegetabilsk olje på kokekaret og baker det ved høy temperatur.
Du kan bruke støpejern på hvilken som helst varmekilde. Men uansett hvor du lager mat, vil støpejern varmes opp annerledes enn din vanlige nonstick-panne - og det er en god ting. En vanlig feil? Tilberedning ved for høy temperatur. Støpejern holder på varmen som ingen andre kokekar, så du trenger ikke skru opp temperaturen for å steke det perfekte egget eller for å steke biffen. Alle har forskjellige koketopper, men vi anbefaler å starte med middels varme og jobbe deg opp derfra. Vær tålmodig, ta deg tid til å forvarme redskapet ditt, enten det er en stekepanne, grillpanne eller gryte, og ikke vær redd for å justere temperaturen under tilberedningsprosessen.
Slik tar du vare på dine støpejernspanner i tre steg.
Nybegynner - Serien Lodge Classic er for de som føler seg relativt fersk i bruken av støpejernspanner
Hvilke støpejernsprodukter anbefaler de ansatte på Lodge? Les videre – her er tre kjøkkenfavoritter du kommer til å elske lenge. For de som jobber på Lodges hovedkontor, er det bare en rask spasertur unna South Pittsburg Factory Store. Det betyr at de enkelt kan kjøpe med seg og teste alt fra Lodge-serien som de er nysgjerrige på å prøve. Da de ansatte ble spurt om sine Lodge-kjøp, viste det seg, ikke helt overraskende, at det var en velprøvd klassiker som viste seg å være det ultimate «must-have» på kjøkkenet.
Erfaren - En kokkinspirert serie med kokekar i støpejern. Her smelter Lodges mangeårige erfaring
med moderne design – alt for å forbedre din matlagingsopplevelse i hverdagen.
Du trenger ikke å fyre opp grillen for å få lekre grillmerker, alt du trenger er en grillpanne. I månedens oppskrift bruker vi Chef Collections vendbare grillpanne. Den blir raskt en favoritt når du vil lage en bestemt type mat, men været ikke vil samarbeide. Stekepannen har opphøyde grillkanter som bruner maten akkurat som grillristen på utegrillen.
Husk at du ikke trenger å skru opp varmen bare fordi du vil ha grillsmak på komfyren. Støpejern holder godt på varmen. Så lenge du har latt pannen forvarme, får du en perfekt stekeflate hver gang. Hvis pannen blir for varm, kan maten sette seg fast, og det kan gjøre matlagingen vanskelig. Alle kokeplater er forskjellige, men et sted mellom middels og høy varme er som regel nok for de fleste støpejernspanner. Og ikke glem å smøre overflaten med en olje som har et høyt røykpunkt. Rapsolje er en slik olje, den skal tåle varme og bør ikke utløse brannalarmen.
Enten vi griller inne eller ute, er grillspyd et av favorittredskapene våre. I denne taco-oppskriften holder doble rekespyd alt på plass på grillen, noe som gjør det enkelt å snu og få en god stekeflate på begge sider. For å ta av rekene er det bare å bruke et tørkepapir og la dem gli av grillspydene og over på en tallerken for å lage taco!
Tid er nøkkelen til suksess når du ønsker å få "verdige" brennmerker på maten. Kontroller først at stekeflaten har fått god tid til å varmes opp før du legger på maten. Du kan dryppe noen dråper vann på pannen, og hvis de danser, er det på tide å grille maten. Legg maten på grillen og sett en timer, nipp til ølen og gjør klar tilbehøret, men uansett hva du gjør, motstå trangen til å røre rundt på maten for tidlig! Her er det direkte kontakt med grillpannen som gjelder.
Proffs - Møt Blacklock, Lodges førsteklasses utvalg av kokekar i støpejern
I 2019 introduserte Lodge sin Blacklock-serie. Blacklock er et resultat av flere års forskning for å produsere et produkt som løser noen av de vanligste problemene vi møter ved bruk av kokekar i støpejern. Slik har Lodge gått frem, vi tar det steg for steg:
Blacklock har en vektreduksjon på opptil 25% og har fått en ny utforming som gjør den enkel å løfte, bære og håndtere.
Håndtakene på Blacklock-produktene er designet med et stilig V-snitt i midten av håndtaket, noe som reduserer mengden jern i håndtaket slik at luften kan strømme og holde det kjøligere lenger. Hjelpehåndtakene og grytene med dobbelt håndtak i Blacklock-serien er alle hevet for å gi mer plass til hånden. Noe som også gir god kontroll.
Med Blacklock har de brent inn, ikke bare én, men tre ganger, hver del slik at pannene får naturlige nonstick-egenskaper, eksepsjonell smak og forenklet rengjøring.
De primære håndtakene på Blacklock-produktene er designet med et pent V-snitt i midten av håndtaket, noe som reduserer mengden jern i håndtaket slik at luften kan strømme og holde det kjøligere lenger. (Merk: Det er fortsatt laget av jern, så langvarig bruk på en varm overflate - eller i stekeovnen - vil etter hvert varme opp håndtaket). Blacklock-seriens hjelpehåndtak og stekepanner med to håndtak er alle hevet for å gi mer plass til hånden. De gir også god kontroll. På alle delene er det lutende vegger som gjør det mulig å røre uten å søle.
I likhet med alle andre kokekar i støpejern fra Lodge er Blacklock et kokekar av kvalitet som er laget for å tåle det meste. Det slitesterke håndverket som ligger til grunn for design og produksjon, viser at det er trygt å bruke på alle kokeplater, både innendørs og utendørs. (Unntatt i mikrobølgeovnen, selvfølgelig.) Tilbered hva som helst, hvor som helst, på hvilken måte som helst, i 100 år!
Nivå: Nybegynner
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 25 minutter
Porsjoner: 4-6
"Hos Lodge tar vi vårt miljøansvar på største alvor. Vi er dypt forankret i South Pittsburg, Tennessee, der selskapet
vårt ble født og der vi fortsatt holder til. Ved å handle i miljøets og nabolagets interesse beskytter vi røttene våre og
investerer i fremtiden. Som en femte generasjons familieeid bedrift er vi opptatt av å gjøre det som er riktig for
våre ansatte og lokalsamfunnet."
De blander råjern, resirkulert stål, legeringer og støpegods fra støperiet vårt for å lage det smeltede jernet som kokekarene deres er laget av. Ved å bruke resirkulert stål og kasserte støpegods holder de materialene unna søppelfyllinger. I 2021 kjøpte Lodge 9 076 tonn resirkulert stål, og smeltet om 33 370 tonn defekte støpegods, slik at materialet kan brukes i flere generasjoner.
Sand er en stor del av produksjonsprosessen. I 1996 samarbeidet de med Tennessee Department of Environment and Conservation's Division of Solid Waste for å utvikle en policy for gjenbruk av ikke-farlig støpesand. Siden den gang har de gjenbrukt brukt sand til byggeprosjekter på deres campus og i lokalsamfunnet, inkludert en baseballbane for lokale barn. I 2021 resirkulerte Lodge ca. 1 000 kubikkmeter sand som ble brukt i ulike prosjekter på universitetsområdet.
Et av de siste trinnene i produksjonsprosessen er å brenne inn kjøkkenredskapene. I fjor resirkulerte de 15,9 tonn forbrenningsolje. I stedet for å kvitte seg med overskuddsoljen, blir den gjenbrukt av andre selskaper i produksjonen av deres produkter. Faktisk brukes mye av oljen som Lodge gir bort, i hundemat og sminke.
"Jeg har mange støpejernspanner fra Lodge på kjøkkenet mitt, men den stekepannen som er 30 centimeter stor er min favoritt. Jeg har hatt min i omtrent 18 år, så den er godt innbrent. Jeg har brukt den til å lage alt fra grillede ostesmørbrød, maisbrød, sjokoladepai til pizza, biff, kylling, hamburgere og stekte grønnsaker. Det er en utrolig panne takket være sin allsidighet og størrelse.»
/Scarlett, selger
"Mitt favorittkokekar fra Lodge er 30 centimeters-gryten med dobbelt håndtak. Den er allsidig på kjøkkenet, og jeg kan bruke den til å lage mat på komfyren og i ovnen. Jeg bruker den ofte."
/Kelly, kundeservice
Lodge er opptatt av å minimere avfallet. I gjennomsnitt sender de en million pund jernprodukter hver uke - alt smeltet,
helt, støpt, ferdigstilt og pakket i South Pittsburg, Tennessee. Ved å lage alt hjemme kan de jobbe mer effektivt. Men det er ikke alt.
De gjenbruker og resirkulerer materialer hele veien for å redusere karbonavtrykket og beskytte planeten vår.
Oppdag Lodge og deres panners utrolige overlevelseinstinkt her på Bakeren og Kokken.
Lodge ble grunnlagt i 1896, men da under navnet The Blacklock Foundry, etter grunnleggeren Joseph Lodge's nære venn. The Blacklock Foundry hadde stor fremgang med sine støpejernsprodukter helt til de brann ned i 1910. Bare tre måneder senere, noen kvartaler unna, gjenopplivet de firmaet men nå under navnet Lodge Manufacturing Company.
Joseph Lodge har skapt en arv av høykvalitative produkter som har overlevd alt fra den store depresjonen til to verdenskrig, og som høyst sannsynlig vil overleve minst like lenge til.
Lodge har blitt den ledende produsenten av slitesterke støpejernprodukter og ligger alltid i topp med sine smarte og innovativa løsninger.
For et kjøkken fylt med tidløse og i prinsipp udødelige produkter er Lodge et utmerket valg.
Vi på Bakeren & Kokken har et stort sortiment av produkter fra Lodge.