Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Witt Etna Rotante pizzaovn

ETNA Rotante pizzaovn og dens unike roterende pizzastein sikrer 360 grader perfekt overflate med sprøhet. Bena står stødig med gummiføtter og kan foldes inn når du ønsker å oppbevare den et annet sted. Nå kan du lage den beste hjemmelagde pizzaen på mindre enn ett minutt!

U-formet pizzaovn med roterende pizzastein - Pizzaen stekes jevnt innvendig takket være en U-formet brenner rundt kantene, og den roterende pizzasteinen varmes jevnt opp takket være sin egen brenner nedenfra.

Rask oppvarming - Temperaturen i inne i pizzaovnen går fra 0-500 grader på under 18 minutter. Ovnen rekker dermed å være klar mens du forbereder pizza-toppinger og deigen.

Klar på under ett minutt - Hemmeligheten til å få følelsen av en autentisk italiensk pizza er å bake ved høy temperatur i kort tid. I løpet av et minutt får pizzaen din en sprø overflate med topping som får smakene til å eksplodere i munnen.

DEALS PÅ PIZZASTÅL

Pizzadeig (6 st)

Dette er en klassisk pizzadeig som man må lage dagen før man skal steke pizzaen. Du kan ha deigen i kjøleskapet i opp til 3 dager før du skal lage pizza - den blir bare bedre jo lenger den står.

  • 500 g kaldt vann
  • 5 g gjær
  • 780 g økologisk stenmalt hvetemel
  • 20 g fint havsalt
  • rapsolje
  1. Bland vann, gjær og mel i en kjøkkenmaskin ca 3 minutter på lav hastighet. Øk hastigheten og kna deigen i 5 minutter. Tilsett saltet og kna i ytterligere 4 minutter. 
  2. Legg deigen på bord dekt av mel og del den i seks like store deler. Smør en plate med olje.
  3. Gjør deigbitene runde (les mer nedenfor) og legg dem på platen. Smør forsiktig med olje på. Dekk over med plastfolie og la dem heve i minst 1 døgn i kjøleskapet. 
  4. Flat ut deigene i mye mel til valgfri størrelse og lag pizza.

Tomatsaus (cirka 5 dl)

  • 1 gul løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1/2 krukke basilikum
  • olivenolje
  • 1/2 ss fint havsalt
  • 1/2 ss rørsukker
  • 1/2 ss hvitvinseddik
  • 1/2 tsk nymalt svartpepper
  • 1 boks hele plummetomater (400 g)
  1. Hakk løken og finhakk hvitløken. Hakk basilikumen, både blad og stilk. Fres løken og hvitløken i en kasserolle med olje. Tilsett salt, sukker, hvitvinseddik og pepper. Rør rundt med en sleiv. 
  2. Tilsett basilikum og tomater. Kok opp o la det småkoke i ca 30 minutter. Miks sausen helt klumpfri. Smak til og la den koke fram til den har fått en fast konsistens.
  3. Spre et tynt lag med tomatsaus på pizzabunnene – er det for mye saus, blir det for mye fukt. Bruk gjerne sausen som blir til overs som pastasaus senere.

Rullingen

Ta en deigbit i den ene hånden og hold den andre hånden under. Brett fingrene inn under deigen og snurr den mot håndflaten. Trykk litt hardere i begynnelsen sånn at deigen formes. Når deigen begynner å bli rund slipper du grepet litt og former den helt rund. Nå har du rullet deigen rund. Legg den på en oljesmurt plate og gjør det samme med resten av deigbitene. Det går også bra å rulle dem mot bordet.

Utbaking

Legg en deigbit som har hevet ferdig på et bord dekt med litt strødd mel. Flat dem ut og dra den forsiktig ut med begge hendene, fra midten av deigen og utover. Snu deigen et par ganger  og fortsett å flate den og dra ut til bunnen er så tynn som du selv ønsker. Gjør det samme med resten deigbitene. Jeg synes bunnene blir best når de er 30-35 cm i diameter.

Grill på bakestein

En bakestein gjør det mye lettere å få et perfekt resultat når man baker pizza på grillen. Stenen gir undervarme med en gang som er forklaringen til at bunnen blir ekstra strø. Det er viktig at grillen er veldig varm, den bør komme opp til 250º. Briketter er å foretrekke ettersom vanlig grillkull brenner opp fort. Fordel brikettene rundt kanten på grillen og legg et par i midten. Eller bruk gassgrill.

Legg bakesteinen i midten på risten og legg på lokket. Steinen må bli veldig varm før pizzadeigen legges på. Om du ikke har en bakestein går det også bra å bruke en lettsmurt, stor stekepanne som tåler ovnsvarme eller paellapanne. Men tenk på at de er tynnere enn bakesteinen, så pizzaen blir ferdig fortere. Tenk også på at pizzaene kanskje ikke blir like store. Pizzaene skal grilles med lokket på for å få varme ovenfra også.

Et bakepapir gjør det mye lettere når man skal gli pizzaen over på stenen fra f.eks en stekeplate.

OPPSKRIFT

Aspargespizza med prestost

Du trenger:

  • 1 sats pizzadeig
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ts flytende honning
  • 2 dl revet lagret prestost
  • 250 g grønn asparges
  • 4 ss olivenolje
  • Nymalt pepper, kornsalt
  • Ruccola

Sånn gjør du:

  1. Lag pizzadeigen etter grunnoppskriften. Bland crème fraiche, honning og ost. Bryt av og kast den nederste, grøvre delen på aspargesen. Del aspargesen i tynne skiver på lengden.
  2. Legg bakesteinen på grillristen og legg på lokket. Stenen må bli veldig varm før du legger på deigen.
  3. Jobb ut deigen til pizzaer. Bre ut ostekremen på pizzaene og legg på asparges skivene. Drypp på med olje. Dra noen sirkler med pepperkvernen og salte lett.
  4. Legg over pizzaen på bakesteinen. Pizzaen må bakes med en gang for at fyllet ikke skal gjøre deigen våt.
  5. Grill pizzaen under lokk til den er gylden og gjennombakt, ca 8 minutter. Strø på med ruccola.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker