Pizza passer både til middag og fest, hverdag og helg. Noen ganger har du uendelig med tid til å la deigen heve sakte,
og andre ganger er det ikke tid til å lage den perfekte pizzaen. Vi guider deg fra det enkle til det profesjonelle, med
produkter som passer både deg som har ekstra tid og de som ønsker å servere pizza raskt.
Dette er en klassisk pizzadeig som man må lage dagen før man skal steke pizzaen. Du kan ha deigen i kjøleskapet i opp til 3 dager før du skal lage pizza - den blir bare bedre jo lenger den står.
En pizza skal alltid stekes på svært høy varme, slik at den får en sprø bunn med luftige kanter. Vi har utvalget du trenger for å lage den perfekte pizzaen!
Som navnet antyder, er pizzaovnen alt du trenger for å lage en velsmakende pizza. Mange av pizzaovnene i sortimentet vårt er dessuten transportable - slik at du kan lage pizza hvor du vil. Pizzaovnene fås med ulike typer brensel: tre for autentisk smak og håndverk, LPG for rask og jevn oppvarming, strøm for allsidighet og kontroll og pellets for røykfylt smak på kortere tid. Lær mer om pizzaovner her.
En keramisk ovn er perfekt for grilling av pizza. Takket være kamadogrillens egenskaper kan du få en utmerket pizza med sprø og luftige kanter. Det som skjer er at varmen (450 grader) stiger opp i lokket og deretter strømmer ned på toppen av pizzaen din. Les mer om fordelene med en kamado-grill her.
Det er stor forskjell på Gourmet-stål og en pizzastein. Stålet har 18 ganger så høy varmeledningsevne som en pizzastein og er uknuselig. Alle modellene er overflatebehandlet for økt varmeoverflate og en naturlig non-stick overflate. Du utnytter varmen fra ovnens grillelement for å oppnå en varme som tidligere var umulig. Stålet ligger 5-7 cm unna en over tusen grader varmekilde (som grillelementene er) og har gjort det siden 80-tallet i hjemmeovner. Gourmetstålet har den unike egenskapen at det både tar imot, lagrer og avgir varmen. Det betyr at du har en arbeidstemperatur på stålet som er ca. 420 grader, noe som tilsvarer en vedfyrt ovn. Les mer her.
ETNA Rotante pizzaovn og dens unike roterende pizzastein sikrer 360 grader perfekt overflate med sprøhet. Bena står stødig med gummiføtter og kan foldes inn når du ønsker å oppbevare den et annet sted. Nå kan du lage den beste hjemmelagde pizzaen på mindre enn ett minutt!
U-formet pizzaovn med roterende pizzastein - Pizzaen stekes jevnt innvendig takket være en U-formet brenner rundt kantene, og den roterende pizzasteinen varmes jevnt opp takket være sin egen brenner nedenfra.
Rask oppvarming - Temperaturen i inne i pizzaovnen går fra 0-500 grader på under 18 minutter. Ovnen rekker dermed å bli klar mens du forbereder pizza-toppinger og deigen.
Klar på under ett minutt - Hemmeligheten til å få følelsen av en autentisk italiensk pizza er å steke den ved høy temperatur i kort tid. I løpet av et minutt får pizzaen din en sprø overflate med topping som får smakene til å eksplodere i munnen.
Dette er en klassisk pizzadeig som man må lage dagen før man skal steke pizzaen. Du kan ha deigen i kjøleskapet i opp til 3 dager før du skal lage pizza - den blir bare bedre jo lenger den står.
Ta en deigbit i den ene hånden og hold den andre hånden under. Brett fingrene inn under deigen og snurr den mot håndflaten. Trykk litt hardere i begynnelsen sånn at deigen formes. Når deigen begynner å bli rund slipper du grepet litt og former den helt rund. Nå har du rullet deigen rund. Legg den på en oljesmurt plate og gjør det samme med resten av deigbitene. Det går også bra å rulle dem mot bordet.
Utbaking
Legg en deigbit som har hevet ferdig på et bord dekt med litt strødd mel. Flat dem ut og dra den forsiktig ut med begge hendene, fra midten av deigen og utover. Snu deigen et par ganger og fortsett å flate den og dra ut til bunnen er så tynn som du selv ønsker. Gjør det samme med resten deigbitene. Jeg synes bunnene blir best når de er 30-35 cm i diameter.
En pizzastein gjør det mye lettere å få et perfekt resultat når man steker pizza på grillen. Stenen gir undervarme med en gang som er forklaringen til at bunnen blir ekstra strø. Det er viktig at grillen er veldig varm, den bør komme opp til 250ºC. Briketter er å foretrekke ettersom vanlig grillkull brenner opp fort. Fordel brikettene rundt kanten på grillen og legg et par i midten. Eller bruk gassgrill.
Legg pizzasteinen i midten på risten og legg på lokket. Steinen må bli veldig varm før pizzadeigen legges på. Om du ikke har en pizzasteinen går det også bra å bruke en lettsmurt, stor stekepanne som tåler ovnsvarme eller paellapanne. Men tenk på at de er tynnere enn pizzasteinen, så pizzaen blir ferdig fortere. Tenk også på at pizzaene kanskje ikke blir like store. Pizzaene skal stekes med lokket på for å få varme ovenfra også.
Et bakepapir gjør det mye lettere når man skal gli pizzaen over på stenen fra f.eks en stekeplate.