Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

FRA ENKELT TIL PROFESJONELL

Pizza passer både til middag og fest, hverdag og helg. Noen ganger har du uendelig med tid til å la deigen heve sakte,
og andre ganger er det ikke tid til å lage den perfekte pizzaen.
Vi guider deg fra det enkle til det profesjonelle, med produkter som passer både deg som har ekstra tid
og de som ønsker å servere pizza raskt.

 

Rask pizzadeig

Du trenger: 

  • 25 g (1/2 pk) fersk gjær
  • 5 dl vann 
  • 1 ss matolje
  • 2 ts salt
  • 13 dl hvetemel spesial, for en fyldigere smak, bytt ut 3,5 dl hvetemel spesial med spelt- eller durumhvetemel.

Slik gjør du: 

  1. Smuldre gjæren i vannet, ca 25 °C. 
  2. Tilsett de resterende ingrediensene og jobb til en jevn deig, 12 minutter på maskin (2 minutter sakte og 10 minutter raskt eller ca. 15 minutter for hånd).
  3. La deigen heve tildekket i 30 minutter.
  4. Kjevle ut ganske tynt (1-2 mm) på et melet bord, lag 4 store pizzaer eller 6 mindre og legg dem på plater med bakepapir.
  5. Sett ovnen på 250°C.
  6. Legg på valgfri topping og stek direkte i midten av ovnen i ca. 9-10 minutter, tiden kan variere litt avhengig av størrelsen på pizzaen.

Tomatsaus (ca 5 dl)

Du trenger: 

  • 1 gul løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1/2 krukke basilikum
  • olivenolje
  • 1/2 ss fint havsalt
  • 1/2 ss rørsukker
  • 1/2 ss hvitvinseddik
  • 1/2 tsk nymalt svartpepper
  • 1 boks hele plommetomater (400 g)

Gjør slik:

  1. Hakk løken og finhakk hvitløken. Hakk basilikumen, både blad og stilk. Fres løken og hvitløken i en kasserolle med olje. Tilsett salt, sukker, hvitvinseddik og pepper. Rør rundt med en sleiv. 
  2. Tilsett basilikum og tomater. Kok opp og la det småkoke i ca 30 minutter.
  3. Miks sausen helt klumpfri. Smak til og la den koke fram til den har fått en fast konsistens.
  4. Spre et tynt lag med tomatsaus på pizzabunnene.

FOR PIZZA-PROFFEN!

 

Pizzadeig (6 st)

Dette er en klassisk pizzadeig som man må lage dagen før man skal steke pizzaen. Du kan ha deigen i kjøleskapet i opp til 3 dager før du skal lage pizza - den blir bare bedre jo lenger den står.

Du trenger:

  • 500 g kaldt vann
  • 5 g gjær
  • 780 g økologisk steinmalt hvetemel
  • 20 g fint havsalt
  • rapsolje

Gjør slik:

  1. Bland vann, gjær og mel i en kjøkkenmaskin ca 3 minutter på lav hastighet. Øk hastigheten og kna deigen i 5 minutter. Tilsett saltet og kna i ytterligere 4 minutter. 
  2. Legg deigen på bord dekt av mel og del den i seks like store deler. Smør en plate med olje.
  3. Gjør deigbitene runde (les mer nedenfor) og legg dem på platen. Smør forsiktig med olje på. Dekk over med plastfolie og la dem heve i minst 1 døgn i kjøleskapet. 
  4. Flat ut deigene i mye mel til valgfri størrelse og lag pizza.

Tilberedelse

En pizza skal alltid stekes på svært høy varme, slik at den får en sprø bunn med luftige kanter. Vi har utvalget du trenger for å lage den perfekte pizzaen! 

Pizzaovn

Som navnet antyder, er pizzaovnen alt du trenger for å lage en velsmakende pizza. Mange av pizzaovnene i sortimentet vårt er dessuten transportable - slik at du kan lage pizza hvor du vil. Pizzaovnene fås med ulike typer brensel: tre for autentisk smak og håndverk, LPG for rask og jevn oppvarming, strøm for allsidighet og kontroll og pellets for røykfylt smak på kortere tid. Lær mer om pizzaovner her. 

Grill pizzaen 

En keramisk ovn er perfekt for grilling av pizza. Takket være kamadogrillens egenskaper kan du få en utmerket pizza med sprø og luftige kanter. Det som skjer er at varmen (450 grader) stiger opp i lokket og deretter strømmer ned på toppen av pizzaen din. Les mer om fordelene med en kamado-grill her.

Gourmestål

Det er stor forskjell på Gourmet-stål og en pizzastein. Stålet har 18 ganger så høy varmeledningsevne som en pizzastein og er uknuselig. Alle modellene er overflatebehandlet for økt varmeoverflate og en naturlig non-stick overflate. Du utnytter varmen fra ovnens grillelement for å oppnå en varme som tidligere var umulig. Stålet ligger 5-7 cm unna en over tusen grader varmekilde (som grillelementene er) og har gjort det siden 80-tallet i hjemmeovner. Gourmetstålet har den unike egenskapen at det både tar imot, lagrer og avgir varmen. Det betyr at du har en arbeidstemperatur på stålet som er ca. 420 grader, noe som tilsvarer en vedfyrt ovn. Les mer her. 

Du trenger:

  • 1 sats pizzadeig
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ts flytende honning
  • 2 dl revet lagret prestost
  • 250 g grønn asparges
  • 4 ss olivenolje
  • Nymalt pepper, kornsalt
  • Ruccola

Sånn gjør du:

  1. Lag pizzadeigen etter grunnoppskriften. Bland crème fraiche, honning og ost. Bryt av og kast den nederste, grøvre delen på aspargesen. Del aspargesen i tynne skiver på lengden.
  2. Legg pizzasteinen på grillristen og legg på lokket. Stenen må bli veldig varm før du legger på deigen.
  3. Jobb ut deigen til pizzaer. Bre ut ostekremen på pizzaene og legg på asparges skivene. Drypp på med olje. Dra noen sirkler med pepperkvernen og salte lett.
  4. Legg over pizzaen på pizzasteinen. Pizzaen må stekes med en gang for at fyllet ikke skal gjøre deigen våt.
  5. Stek pizzaen under lokk til den er gylden og gjennomstekt, ca 8 minutter. Strø på med ruccola.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker