Med en sifonflaske er det kun fantasien som setter grenser. Suppe, saus, mousse, krem, marengs osv - du bestemmer!
Fyll sifonflasken med din blanding, skru lokket på med munnstykket og sett en patron i. Fløtepatronene inneholder lystgass og oppløses kun i fettbaserte blandinger. Kullsyrepatronene oppløses i væske. Rist sifonen grundig, vend den oppned også er den klar til å sprøyte innholdet ut. Vispet fløte kan holde sin konsistens i opp til 10-12 dager i kjøleskap.
Du kan også lage drinker og andre væsker i en fløtesifon. Husk at munnstykket ikke kan brukes på grunn av feiltrykk. I stedet skal du lette på trykket, skru lokket av og helle innholdet i et glass, karaffel eller annen type av oppbevaring. Bruker du derimot en sodasifon som har et annet munnstykke, kan du enkelt helle innholdet ut gjennom munnstykket.
Denne typen sifonflaske klarer temperaturer helt opp til 75 grader. Det betyr at du kan varme sifonflasken opp i et varmt vannbad, hvis du f.eks vil servere varm suppe eller saus. Den skal varmes opp med innhold og patronen i.
Finn kundenes favoritt her: iSi Gourmet Whip, 0,5 liter
Har du alltid drømt om å prøve nitro-kaffe eller -cocktails hjemme? Nå er muligheten her! Nitro fungerer som et slags supplement til kullsyre og brukes blant annet i tungere øl, som krever mindre og fastere bobler. Nitro gir også drikken en kremete og glattere følelse samt en kjølig skum krone. Denne typen sifon bør kun brukes til kalde drikker og med nitro-patroner. Trykket er nemlig kraftigere enn i en vanlig fløtepatron.
Finn nitro-sifonen her: iSi Nitro Sifon 1 Liter
Vanskelighetsgrad: Middels
Tilberedelsetid: 45 Min
Passelig for: Gourmet Whip, Thermo Whip, Thermo Xpress Whip
Ingredienser:
140 g søtpoteter
280 ml fløte
80 ml potetvann
1 g salt
1 g pepper
0.5 g muskat
Tilberedelse:
Kok opp søtpotetene i saltet vann til den er myk (ca. 20 minutter), skrell og mos med en potetmasher. Varm opp fløten og bland mosen med den oppvarmede fløten og potetvannet. Krydre med salt, pepper og muskat. Hell gjennom ISI trakten og sikt direkte i 0,5 L Isi Whipper, skru på 1 st Isi fløtepatron og rist kraftig. Hold ISI Whipper varm ved maks 75°C/165°F i et vannbad
Vanskelighetsgrad: lett
Tilberedelsetid: 30 Min
Passelig for: Gourmet Whip, Thermo Whip, Thermo Xpress Whip
Ingredienser:
50 ml Campari
450 ml ferskpresset appelsinjuice
3 st gelatinblad
10 g strøsukker
Tilberedelse:
Bløtlegg gelatinet i kaldt vann. Varm opp 125 ml appelsinjuice og løs opp gelatinet i den. Bland Campari med resten av appelsinjuicen og legg i den oppløste gelatinet. Hell blandingen gjennom ISI trakten og sikt direkte i 0,5 L (~ 17 fl. Oz.) Isi Sifonen Skru på 1 st Isi fløtepatron og rist den kraftig. La den stå i kjøleskap i minst 6 timer. Rist kraftig før servering.
Doble ingredienser for en 1 L (~ 34 fl. Oz. Isi Sifon). Skru på 2 st ISI fløtepatroner, en og en. Rist kraftig etter hver patron. Halver ingrediensene om du bruker en 0,25 L (~ 8.5 fl. Oz.) Isi Sifon.