Sjokolade kan spises året rundt, det er det ingen tvil om. Ved å lage det selv, kan du gjøre egne favoritter og sette sammen smakene du elsker. Det krever gode verktøy og litt tålmodighet for å lage dine egne fylte sjokoladeformer. Men det er ingen tvil om at du vil elske resultatet.
Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan lage i en sjokoladeform. De kommer i en rekke former og mønstre. Du kan lage små hjerter til jul eller fotball til barnebursdager. På samme måte kan du også tilpasse hvilken sjokolade du vil bruke og innholdet i sjokoladen. Så er det for enhver anledning.
Silikon sjokoladeformer
De enkleste sjokoladeformene å jobbe med. Silikonprodukter holder både i ovnen og i fryseren. Det gir en mye større allsidighet i bruk. Sjokoladeformer i silikon er både termisk stabile og fleksible i bruk. Samtidig er det elastiske materialet motstandsdyktig mot aldring. Ulempen med silikonformer kan være at de er vanskeligere å snu, når du vil få sjokoladen ut.
Plast sjokoladeformer
Noe mer krevende materiale. Når du bruker en sjokoladeform i hard plast, må du sørge for at tempereringen er akkurat som den skal være. Ellers kan du risikere at sjokoladen sitter fast. Omvendt er det harde materialet perfekt, når du trenger å skrape overflødig sjokolade vekk fra formen. Samtidig er de perfekte, når du trenger å snu den på hodet for at sjokoladen skal komme ut.
Temperaturen er en av de viktigste tingene når du smelter sjokolade. Forenkle prosessen ved å bruke en elektrisk sjokoladesmelter fra Städter, som holder en konstant temperatur på sjokoladen.
Städter Elektrisk Sjokoladesmelter