Bagaren och Kocken AB

Hos Bakeren og Kokken finner du Norges største sortiment av kvalitetskniver!
Men hvilke kniver trenger man egentlig i et hushold?
Og hvordan skal man vedlikeholde dem?
Bruker du helt feil underlag å skjære på?
Ligger dine kniver løse i kjøkkenskuffen?
Vi hjelper deg i høstens knivspesial!
 

Forskjell på kniv og kniv

I et hushold trenger man fem kniver: en kokkekniv, skrellekniv, allkniv, brødkniv og fileteringskniv.

Det er disse som ofte inngår i et knivsett. Det er ofte billigere å kjøpe et knivsett enn å kjøpe en og en kniv.

Kokkekniven fungerer til det meste - dele, kutte, hakke. De fleste kjøper en kokkekniv først.

En skarp kniv er en sikker kniv

Risikoen for at man kan skade seg er større når kniven er sløv. En enkel måte å avgjøre om kniven begynner å bli sløv på er å skjære i en tomat, hvis det er litt vanskelig å komme gjennom skallet er det tid for å slipe kniven.

Bruk en klassisk slipestein med ulike grovheter for å forme kniven. Det finnes også enkle knivslipere med ulike hjul - grov, middels og fin, som man raskt drar kniven gjennom.

Underlag for perfekt resultat

Skjær på riktig underlag! Selvfølgelig gjør man det- eller? Unngå å skjære rett på kjøkkenbenken.

Skjærebrett i tre eller plast er best, både når det gjelder kniven og hygieniske grunner.

Skjær aldri på skjærebrett av marmor som er så populære akkurat nå - de passer bedre til servering.

Oppbevaring på beste måte

Knivene bør ikke ligge løse og skrangle rundt i en kjøkkenskuffe, det gjør at de raskt blir sløve.

Heng opp knivene på en magnetlist, ha dem i en vakker knivblokk eller i en spesiell kniveske.

 
  • Hvilken kniv passer deg?

    Er du nybegynner – eller er du en person som liker å eksperimentere og bruke mye tid på kjøkkenet? Uansett om du er nybegynner eller proff så har Global kniven for deg. Her får du vite hva du bruker kokkekniver, trancherkniver og santokukniver til.