Kjøkkenutstyr & design på nettet
Gratis frakt over 500 kr.
Rask levering
365 dagers angrerett
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Knivspesial

Hvilke kniver trenger man egentlig på kjøkkenet? Hvordan tar jeg best vare på mine kniver? Hvordan
bør jeg oppbevare knivene når jeg ikke bruker dem? Spørsmålene er mange når det kommer til kjøkkenets kanskje viktigste redskap.
Her har vi samlet en liten guide som hjelper deg langt på vei med alle de spørsmål som du måtte ha når det gjelder innkjøp av
kniver, hvilket underlag som er best å jobbe på, hvordan du sliper knivene dine og hvordan du oppbevarer dem.

Hvilke kniver trender jeg?

Man kommer ganske langt hvis du har en god kokkekniv. Men skal du ta på deg kjøkkenets alle utfordringer med ekstra finess, anbefaler vi at du har som minimum en kokkekniv, en skallkniv, en brødkniv og en grønnsakskniv. Føler du at du vil oppdatere hele knivsamlingen din en gang for alle, er dette knivsettet perfekt.

Her får du en god kombinasjon til en god pris. Har du allerede noen av knivene men du føler at du saver litt skarphet, så anbefaler vi at du kjøper en kniv om gangen. Begynn med en kokkekniv som du føler ligger rett i hånden og så bygger du videre på det.

LES MERE I VÅR STORE KNIVGUIDE

SE ALLE KNIVER

En sikker kniv

Har du noen gang forsøkt å jobbe med el sløv kniv, så vet du nøyaktig hvor frustrerende og farlig det kan være. Grønnsaker blir til mos, kjøttet blir feilskjært og knivbladet glir på løken. Men hva mange faktisk ikke vet, er det utrolig enkelt å ta vare på kniven for å beholde knivens sylskapre egg – akkurat slik du opplevde det når du brukte kniven første gangen.

Er kniven virkelig sløv anbefaler vi at du investerer i en slipesten med oble sider. Med denne kan du arbeide opp knivseggen til prefeksjon igjen. Men i de fleste tilfeller er det nok å bruke en normal knivsliper. Enklest er det å bruke en våtsliper so du kan ha på kjøkkenet og du gjør det til en vane å dra kniven i våtslipen noen drag etter at du har brukt den, så kommer kniven til å være sylskarp i laaaaang tid fremover. 

SE VÅRE FAVORITTER

SE ALLE KNIVSLIPERE

Skjær på rett underlag

Det er kanskje en selvfølge, men unngå å skjær uten skjærebrett. Å ikke bruke skjærebrett skader knivseggen hver gang du drar den mot underlaget, og du bryter ned knivseggen utrolig raskt. Istedenfor skal du bruke deg av et skjærebrett i enten tre eller plast. Men det sier vi ikke bare for knivens skyld – det er mye mer hygienisk å skjære på det rette underlaget.

Vi anbefaler at du har forskjellige skjærebrett til forskjellig bruk. Skjær eksempelvis aldri opp brød på et skjærebrett du bruker til løk, ettersom brødet automatisk suger til seg syrene fra løken.

SE VÅRE FAVORITTER

SE ALLE SKJÆREBRETT

Oppbevar dine kniver rett

La ikke knivene dine ligge i en haug i en skuff, de fortjener bedre. Det finnes flere alternativer for å legge ned innsatser i skuffene som gjør at knivene ligger i ro og er sikret. Men vi foretrekker å bruke en knivlist eller en knivblokk. Knivlisten er utrolig enkel å bruke, ettersom du kan plassere den nær din arbeidsoverflate, slik at du alltid har knivene for hånden.

Det samme gjelder en knivblokk, men her trenger du kanskje litt plass på benken. Har du et kjøkken som er romslig, er det å anbefale en knivblokk som har plass til alle knivene dine – og som i tillegg har plass til en knivsliper, slik at du alltid har den i nærheten av knivene dine og er klar til bruk. 

SE VÅRE FAVORITTER

SE ALL OPPBEVARING

Lær deg å slipe kniver

Trygghet
Alltid 365 dagers angrerett
Gratis levering ved kjøp over 500 kr.
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen fram til klokken 16:oo, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.
21 98 88 40