Bagaren och Kocken AB

 

Norges største sortiment av kvalitetskniver!

Men hvilke kniver trenger man egentlig i et hushold? Og hvordan skal man vedlikeholde dem?
Bruker du helt feil underlag å skjære på? Ligger dine kniver løse i kjøkkenskuffen?
 
 

Forskjell på kniv og kniv

I et hushold trenger man fem kniver: en kokkekniv, skrellekniv, allkniv, brødkniv og fileteringskniv.

Det er disse som ofte inngår i et knivsett. Det er ofte billigere å kjøpe et knivsett enn å kjøpe en og en kniv. Kokkekniven fungerer til det meste - dele, kutte, hakke. De fleste kjøper en kokkekniv først.

En skarp kniv er en sikker kniv

Risikoen for at man kan skade seg er større når kniven er sløv.

En enkel måte å avgjøre om kniven begynner å bli sløv på er å skjære i en tomat, hvis det er litt vanskelig å komme gjennom skallet er det tid for å slipe kniven. Bruk en klassisk slipestein med ulike grovheter for å forme kniven. Det finnes også enkle knivslipere med ulike hjul - grov, middels og fin, som man raskt dra kniven gjennom.

Underlag for perfekt resultat

Oppbevaring på beste måte

Knivene bør ikke ligge løse og skrangle rundt i en kjøkkenskuffe, det gjør at de raskt blir sløve.

Heng opp knivene på en magnetlist, ha dem i en vakker knivblokk eller i en spesiell kniveske.