
Kålhøvel (Krauthobel) 60 x 23 x 5 cm
Fremstilt av bøk og laminat. Tre kraftige rustfrie kniver skjærer kålhodet raskt og effektivt til strimler. 
Kan brukes til alle typer tette kålhoder.
Mål: 60 x 23 x 5 cm.
Oppskrift på hjemmelaget surkål:
Strimlet hvitkål sjokkes med grovt salt slik at den væsker seg. Dofilus (Cultura) hjelper til med å syrne kålen. En rustfri bøtte eller stor bolle og en potetmoser er gode redskaper. Oppskriften går veldig fint å fordoble.
Dette trengs til 4-5 liter surkål:
2 kg hvitkål
2 spiseskjeer grovt salt
2 spiseskjeer Dofilus (Cultura).
Dette gjør du:
Kløv kålhodet. Skjær vekk stammen og striml kålen fint. Legg litt av kålen i en bøtte, og strø over litt av saltet. Mos med for eksempel en potetmoser slik at kålen væsker seg litt. Legg på ytterligere litt kål og salt, og mos. Repeter helt til all kål og salt er ferdigmost. Over det siste laget med kål heller du Dofilus (Cultura). Legg en tallerken og en viss tyngde oppå slik at væsken dekker kålen. Om ikke, så tilsett litt saltet vann.
La kålen stå i romtemperatur ca to uker. Sjekk av og til at væsken fortsatt dekker kålen. Om det har dannet seg et lag med hvitt mugg tas det øverste laget vekk.
Etter ca to uker er gjæringsprosessen ferdig, og holder seg da ca én måned i kjøleskap. 
Mer informasjon om Kålhøvel (Krauthobel) 60 x 23 x 5 cm
Daniel
to år sidan
En veldig god makuleringsenhet. Jeg hadde en lignende før, men denne er mye bedre med tanke på utførelse og bruk, alt er som det skal være, solid utførelse og godt profilerte skjærekniver. Jeg anbefaler det til alle som vurderer å kjøpe en slik makuleringsmaskin.
Sur
fem år sidan
Stor skuffelse når varen landet hjemme. Det hvite "glidbrettet" som jeg trodde var holdbar plast i storkjøkkenmodell var malt sponplater (eller lignende). Det kommer aldri til å holde i lengden. Sender det tilbake med en gang.
Goran
fem år sidan
Kålhyvel. Jeg har lenge vært på jakt etter en mandolin som hjelper meg å strimle surkål fra hele surkålshoder som jeg lager selv. Jeg syrer hele kålhodene. Jeg testet mandolinen, og den fungerte utmerket selv når kålen var mykere. Strimlet ned ca 20 kg på et kvarter. Det gjelder å feste mandolinen og finne riktig trykk når man strimler. Jeg løste det med to skruer som jeg festet på undersiden av rammen. Hvis det er noe jeg savner, så er det kanskje en trykkplate for de siste bitene. Vær forsiktig, det er skarpt. Anbefales varmt og utstråler kvalitet.

