Mareld Akio Santokukniv Olivenslipt er en allsidig og populær japansk kokkekniv som er perfekt til alle slags oppgaver på kjøkkenet. Santoku betyr «tre oppgaver», og kniven er utmerket til å skjære i skiver, terninger og strimler, noe som gjør den ideell til kjøtt, fisk, grønnsaker og fjærfe. Denne kniven fra Marelds Akio-serie har en bladlengde på 18 cm, noe som gjør den perfekt for både enkle og mer avanserte oppgaver på kjøkkenet. Bladet er olivenslipt, noe som betyr at det har små fordypninger som gjør at matvarer som frukt, grønnsaker og ost lettere løsner fra bladet under skjæring. Det funksjonelle designet, sammen med den eksepsjonelle skarpheten, gjør denne Santokukniven til et utmerket valg for både hverdagsmatlaging og mer avanserte retter.
Marelds Akio-knivserie er laget med damaskusteknikk i 67 lag, noe som gir bladene et vakkert mønster som er unikt for hver kniv. Knivene er nøye utvalgt for å dekke alle behov på kjøkkenet når det kommer til å skjære, kutte, hakke og skjære i terninger. De har en hardhet på 60–62 HRC, noe som betyr at de holder seg skarpe lenge, men krever litt ekstra arbeid når de skal slipes. Vi anbefaler at du kvesser dem et par ganger med et diamantslipestål før hver gang du bruker dem.
Knivenes håndtak er laget av lyst pakkatre, et kompakt og slitesterkt materiale som både er vannavvisende og hemmer bakterievekst. Formen på håndtaket er avrundet i midjen og smalner deretter av mot bolsteret, slik at du får et godt grep uansett hvilken teknikk du bruker. Det fine designet i lyst tre gjør også at du fint kan henge knivene på en knivskinne.
Ved å ta godt vare på knivene dine sikrer du at de holder i mange år fremover. Som nevnt anbefaler vi at du bruker et slipestål, men også at du sliper eggen med en slipestein ved behov. Vi anbefaler Mareld Slipestein 1000/3000, som egner seg svært godt til vedlikeholdssliping. For å få en virkelig knivskarp egg anbefaler vi at du avslutter slipingen med Mareld Slipestein 4000/8000.
Mareld Akio Santokukniv Olivenslipt er en allsidig og populær japansk kokkekniv som er perfekt til alle slags oppgaver på kjøkkenet. Santoku betyr «tre oppgaver», og kniven er utmerket til å skjære i skiver, terninger og strimler, noe som gjør den ideell til kjøtt, fisk, grønnsaker og fjærfe. Denne kniven fra Marelds Akio-serie har en bladlengde på 18 cm, noe som gjør den perfekt for både enkle og mer avanserte oppgaver på kjøkkenet. Bladet er olivenslipt, noe som betyr at det har små fordypninger som gjør at matvarer som frukt, grønnsaker og ost lettere løsner fra bladet under skjæring. Det funksjonelle designet, sammen med den eksepsjonelle skarpheten, gjør denne Santokukniven til et utmerket valg for både hverdagsmatlaging og mer avanserte retter.
Marelds Akio-knivserie er laget med damaskusteknikk i 67 lag, noe som gir bladene et vakkert mønster som er unikt for hver kniv. Knivene er nøye utvalgt for å dekke alle behov på kjøkkenet når det kommer til å skjære, kutte, hakke og skjære i terninger. De har en hardhet på 60–62 HRC, noe som betyr at de holder seg skarpe lenge, men krever litt ekstra arbeid når de skal slipes. Vi anbefaler at du kvesser dem et par ganger med et diamantslipestål før hver gang du bruker dem.
Knivenes håndtak er laget av lyst pakkatre, et kompakt og slitesterkt materiale som både er vannavvisende og hemmer bakterievekst. Formen på håndtaket er avrundet i midjen og smalner deretter av mot bolsteret, slik at du får et godt grep uansett hvilken teknikk du bruker. Det fine designet i lyst tre gjør også at du fint kan henge knivene på en knivskinne.
Ved å ta godt vare på knivene dine sikrer du at de holder i mange år fremover. Som nevnt anbefaler vi at du bruker et slipestål, men også at du sliper eggen med en slipestein ved behov. Vi anbefaler Mareld Slipestein 1000/3000, som egner seg svært godt til vedlikeholdssliping. For å få en virkelig knivskarp egg anbefaler vi at du avslutter slipingen med Mareld Slipestein 4000/8000.