Santoku-kniven er en type japansk kokkekniv og kanskje den mest populære av japanske kniver. Det japanske ordet "san" betyr tallet tre og "toku" betyr oppgaver. Oversetter du det direkte betyr det tre oppgaver, noe som kan tolkes litt forskjellig. Noen hevder at kniven kan brukes til kjøtt, fugl og fisk, mens andre mener at det bør brukes til kutting, skjæring av terninger og strimling. Denne, litt mindre santoku-kniven i Akio-serien fra Mareld har en bladlengde på 13 cm, som gjør at den kommer godt med når du trenger en litt mindre kniv. På grunn av det funksjonelle designet er den nytting både til hverdagsmat og når du tilbereder mer avanserte retter.
Marelds Akio knivserie er laget med Damaskus-teknikk i 67 lag som gir bladene et vakkert mønster og er unikt for hver kniv. Knivene er nøye utvalgte, for å kunne dekke alle behov du kan tenke deg på kjøkkenet når det kommer til skjæring, kutting og skjæring av terninger. De har en hardhet på 60-62 HRC som gjør at de holder seg skarpe spesielt lenge, men krever samtidig også litt ekstra arbeid når de skal slipes. Vi anbefaler et par slag med et diamantslipestål før hvert bruk.
Håndtakene på knivene er laget av lett pakke-tre, et kompakt og slitesterkt materiale som både er vannavstøtende og hemmer bakterievekst. Formen på håndtaket er avrundet i midjen og smalner mot bolsteret, noe som gjør at du får et fast grep uansett hvilken teknikk du bruker. Det stilige designet i lyst tre gjør at du kan la knivene henge synlige på en knivmagnet, nesten som pynt.
Ved å ta vare på knivene dine på riktig måte sikrer du at de holder seg skarpe i mange år fremover. Som sagt, anbefaler vi at du bruker et slipestål, men også at du sliper eggen med et bryne fra tid til annen. Vi anbefaler Mareld Slipesten 1000/3000, som egner seg meget godt til vedlikeholdssliping. For en skikkelig sylskarp kant, anbefaler vi at du avslutter slipingen med Mareld Slipesten 4000/8000.
Santoku-kniven er en type japansk kokkekniv og kanskje den mest populære av japanske kniver. Det japanske ordet "san" betyr tallet tre og "toku" betyr oppgaver. Oversetter du det direkte betyr det tre oppgaver, noe som kan tolkes litt forskjellig. Noen hevder at kniven kan brukes til kjøtt, fugl og fisk, mens andre mener at det bør brukes til kutting, skjæring av terninger og strimling. Denne, litt mindre santoku-kniven i Akio-serien fra Mareld har en bladlengde på 13 cm, som gjør at den kommer godt med når du trenger en litt mindre kniv. På grunn av det funksjonelle designet er den nytting både til hverdagsmat og når du tilbereder mer avanserte retter.
Marelds Akio knivserie er laget med Damaskus-teknikk i 67 lag som gir bladene et vakkert mønster og er unikt for hver kniv. Knivene er nøye utvalgte, for å kunne dekke alle behov du kan tenke deg på kjøkkenet når det kommer til skjæring, kutting og skjæring av terninger. De har en hardhet på 60-62 HRC som gjør at de holder seg skarpe spesielt lenge, men krever samtidig også litt ekstra arbeid når de skal slipes. Vi anbefaler et par slag med et diamantslipestål før hvert bruk.
Håndtakene på knivene er laget av lett pakke-tre, et kompakt og slitesterkt materiale som både er vannavstøtende og hemmer bakterievekst. Formen på håndtaket er avrundet i midjen og smalner mot bolsteret, noe som gjør at du får et fast grep uansett hvilken teknikk du bruker. Det stilige designet i lyst tre gjør at du kan la knivene henge synlige på en knivmagnet, nesten som pynt.
Ved å ta vare på knivene dine på riktig måte sikrer du at de holder seg skarpe i mange år fremover. Som sagt, anbefaler vi at du bruker et slipestål, men også at du sliper eggen med et bryne fra tid til annen. Vi anbefaler Mareld Slipesten 1000/3000, som egner seg meget godt til vedlikeholdssliping. For en skikkelig sylskarp kant, anbefaler vi at du avslutter slipingen med Mareld Slipesten 4000/8000.