Sett med fem kniver i høy kvalitet, laget i henhold til europeisk knivtradisjon. En kokkekniv (bladlengde 21 cm), en japansk-inspirert Santoku-kniv (18 cm), en veldig bra brødkniv (23 cm), en smal universalkniv (13 cm) og en liten, men mektig skrellekniv (9 cm). Denne serien av Marelds kjøkkenkniver produseres etter tysk knivtradisjon og er laget av 1.4116 rustfritt stål, med en hardhet på 55-57 HRC. Dette gir en slitesterk egg som tåler tøffe utfordringer på kjøkkenet, samtidig som den har en viss fleksibilitet og er lett å slipe tilbake til full skarphet gang på gang.
Håndtaket er laget av lett pakke-tre, som er en blanding av tynne trelag sammenføyd med harpiks under høyt trykk. Dette skaper et hardt og kompakt materiale, som både er vannavstøtende og hemmer bakterievekst. Knivens design og det vakre, lyse treet i håndtakene gjør at knivene kan henge eller stå framme på kjøkkenet som inspirasjon til å lage mat hjemme, men også som et estetisk element.
KOKKEKNIV, bladlengde 21 cm - En kokkekniv er kjøkkenets store alt-i-ett kniv. Denne kokkekniven har et litt bredere blad, som gjør den solid og stabil. Håndtaket buler litt på midten og smalner deretter inn mot bolsteret, noe som gir et sikkert grep, uansett om du griper over eller bak bolsteret. Å velge en skarp kokkekniv av høy kvalitet gjør matlagingen både morsommere og enklere.
SANTOKU, bladlengde 18 cm - Japansk knivtype med høy presisjon, som her er laget i den europeiske typen stålhardhet. Den kan brukes til det meste på kjøkkenet. Noen sier at navnet kommer fra de tre bruksområdene - kjøtt, fugl og fisk, og andre sier at det kommer fra de tre egenskapene - å kutte, rive og skjære terninger. Bladet er slipt med oliven og uansett oversettelsen, er dette et ypperlig valg både til hverdagsmat og til mer avanserte retter.
BRØDKNIV, bladlengde 23 cm - Den skarpe, tannete kanten skjærer optimale skiver av alt fra harde brød til surdeigsbrød, med hard skorpe og luftig indre. Den er skapt for å gi et godt grep og full kontroll på tykkelsen av brødskivene.
UNIVERSALKNIV, bladlengde 13 cm - Denne kniven stiller seg et sted mellom en skrellekniv og en mindre kokkekniv. Perfekt til å hakke, skjære eller kutte mindre grønnsaker, som sjalottløk eller hvitløk. Universalkniven er også et godt alternativ hvis du er mer komfortabel med en mindre kniv på kjøkkenet.
SKRELLEKNIV, bladlenge 9 cm - Kjøkkenets mest brukte kniv! Denne brukes til alt fra å rense sopp, hakke urter og chili, åpne pakker eller skrelle poteter og er dermed, egentlig, veldig viktig! Den er skarp, fleksibel og liten, noe som gir absolutt kontroll.
For å bevare knivene dine lenge, anbefaler vi at de vaskes for hånd og tørkes med et kjøkkenhåndkle. Oppbevar dem på en knivmagnet eller i et knivstativ for å beholde skarpheten så lenge som mulig. Vi anbefaler at du vedlikeholder dem med slipestål og fra tid til annen sliper eggen med en bryne. Nedenfor kan du lese flere vedlikeholdsråd.
Sett med fem kniver i høy kvalitet, laget i henhold til europeisk knivtradisjon. En kokkekniv (bladlengde 21 cm), en japansk-inspirert Santoku-kniv (18 cm), en veldig bra brødkniv (23 cm), en smal universalkniv (13 cm) og en liten, men mektig skrellekniv (9 cm). Denne serien av Marelds kjøkkenkniver produseres etter tysk knivtradisjon og er laget av 1.4116 rustfritt stål, med en hardhet på 55-57 HRC. Dette gir en slitesterk egg som tåler tøffe utfordringer på kjøkkenet, samtidig som den har en viss fleksibilitet og er lett å slipe tilbake til full skarphet gang på gang.
Håndtaket er laget av lett pakke-tre, som er en blanding av tynne trelag sammenføyd med harpiks under høyt trykk. Dette skaper et hardt og kompakt materiale, som både er vannavstøtende og hemmer bakterievekst. Knivens design og det vakre, lyse treet i håndtakene gjør at knivene kan henge eller stå framme på kjøkkenet som inspirasjon til å lage mat hjemme, men også som et estetisk element.
KOKKEKNIV, bladlengde 21 cm - En kokkekniv er kjøkkenets store alt-i-ett kniv. Denne kokkekniven har et litt bredere blad, som gjør den solid og stabil. Håndtaket buler litt på midten og smalner deretter inn mot bolsteret, noe som gir et sikkert grep, uansett om du griper over eller bak bolsteret. Å velge en skarp kokkekniv av høy kvalitet gjør matlagingen både morsommere og enklere.
SANTOKU, bladlengde 18 cm - Japansk knivtype med høy presisjon, som her er laget i den europeiske typen stålhardhet. Den kan brukes til det meste på kjøkkenet. Noen sier at navnet kommer fra de tre bruksområdene - kjøtt, fugl og fisk, og andre sier at det kommer fra de tre egenskapene - å kutte, rive og skjære terninger. Bladet er slipt med oliven og uansett oversettelsen, er dette et ypperlig valg både til hverdagsmat og til mer avanserte retter.
BRØDKNIV, bladlengde 23 cm - Den skarpe, tannete kanten skjærer optimale skiver av alt fra harde brød til surdeigsbrød, med hard skorpe og luftig indre. Den er skapt for å gi et godt grep og full kontroll på tykkelsen av brødskivene.
UNIVERSALKNIV, bladlengde 13 cm - Denne kniven stiller seg et sted mellom en skrellekniv og en mindre kokkekniv. Perfekt til å hakke, skjære eller kutte mindre grønnsaker, som sjalottløk eller hvitløk. Universalkniven er også et godt alternativ hvis du er mer komfortabel med en mindre kniv på kjøkkenet.
SKRELLEKNIV, bladlenge 9 cm - Kjøkkenets mest brukte kniv! Denne brukes til alt fra å rense sopp, hakke urter og chili, åpne pakker eller skrelle poteter og er dermed, egentlig, veldig viktig! Den er skarp, fleksibel og liten, noe som gir absolutt kontroll.
For å bevare knivene dine lenge, anbefaler vi at de vaskes for hånd og tørkes med et kjøkkenhåndkle. Oppbevar dem på en knivmagnet eller i et knivstativ for å beholde skarpheten så lenge som mulig. Vi anbefaler at du vedlikeholder dem med slipestål og fra tid til annen sliper eggen med en bryne. Nedenfor kan du lese flere vedlikeholdsråd.
Når knivene slipes regelmessig holder de seg skarpe i mange år. Til vanlig vedlikeholdssliping kan du bruke Mareld Slipesten 1000/3000. For mer avansert sliping anbefaler vi at du kombinerer en grovere og en finere slipestein, som for eksempel Mareld Slipesten 300/1500 og Mareld Slipesten 4000/8000. Du kan først bruke det grovere kornet til å lage en ny egg og deretter det finere kornet til å polere eggen til perfeksjon.