Santoku-kniven er kanskje den mest populære typen blant japanske kokkekniver. Her er et sett med de to mest anvendte variantene, med bladlenger på 13 og 18 cm. Marelds Akio knivserie er laget i Damaskus-teknikk i 67 lags rustfritt stål, som gir bladene et vakkert mønster og er unikt for hver enkel kniv. De har en hardhet på 60-62 HRC, som gjør at de holder seg skarpe usedvanlig lenge. Knivene er nøye utvalgte for å kunne dekke alle behov på kjøkkenet når det kommer til skjæring, kutting, hakking og skjæring av terninger.
Håndtakene er laget av lett pakke-tre, et kompakt og slitesterkt materiale som både er vannavstøtende og hemmer bakterievekst. Formen på håndtaket er avrundet i midjen og smalner mot bolsteret, noe som gjør at du får et fast grep, uansett hvilken teknikk du bruker.
Det japanske ordet "san" betyr tallet tre og "toku" betyr oppgaver. Oversettes det direkte, betyr det "tre oppgaver"- noe som tolkes på litt forskjellige måter. Noen mener at santoku-kniven kan brukes til kjøtt, fugl og fisk, mens andre hevder at den bør brukes til å kutte, skjære terninger og strimle. Du får i alle fall kniver med stor funksjonelt og vakkert design, ideelle både til hverdagsmat og mer avanserte retter. Vit at en hard, vellaget og sylskarp kniv, faktisk, ikke er farlig fordi den gjør akkurat det hånden ber om, raskt og presist. I motsetning til det, vil en myk, skjev og uskarp kniv mye oftere "kjøre sin egen vei", svinge av og lage farlige kutt.
Det at santoku-knivene har en høyere hardhet enn tradisjonelle europeiske kniver, krever litt ekstra arbeid når de skal slipes. Vi anbefaler et par slag med et diamant-slipestål før hvert bruk, men det er ikke en nødvendighet. Knivene fra Akio-serien vil lenge være skarpe og lett kontrollerbare uansett. Likevel, ved å ta litt ekstra vare på knivene dine sikrer du at de holder seg skarpe i mange år fremover. For det, anbefaler vi Mareld Slipesten 1000/3000 til regelmessig vedlikeholdssliping, mens Mareld Slipesten 4000/8000 anbefaler vi avslutningsvis, for en skikkelig sylskarp egg.
Det stilige designet i lyst tre gjør også at du kan la knivene henge synlige på en knivmagnet, nesten som pynt. Vi anbefaler at de vaskes for hånd.
Santoku-kniven er kanskje den mest populære typen blant japanske kokkekniver. Her er et sett med de to mest anvendte variantene, med bladlenger på 13 og 18 cm. Marelds Akio knivserie er laget i Damaskus-teknikk i 67 lags rustfritt stål, som gir bladene et vakkert mønster og er unikt for hver enkel kniv. De har en hardhet på 60-62 HRC, som gjør at de holder seg skarpe usedvanlig lenge. Knivene er nøye utvalgte for å kunne dekke alle behov på kjøkkenet når det kommer til skjæring, kutting, hakking og skjæring av terninger.
Håndtakene er laget av lett pakke-tre, et kompakt og slitesterkt materiale som både er vannavstøtende og hemmer bakterievekst. Formen på håndtaket er avrundet i midjen og smalner mot bolsteret, noe som gjør at du får et fast grep, uansett hvilken teknikk du bruker.
Det japanske ordet "san" betyr tallet tre og "toku" betyr oppgaver. Oversettes det direkte, betyr det "tre oppgaver"- noe som tolkes på litt forskjellige måter. Noen mener at santoku-kniven kan brukes til kjøtt, fugl og fisk, mens andre hevder at den bør brukes til å kutte, skjære terninger og strimle. Du får i alle fall kniver med stor funksjonelt og vakkert design, ideelle både til hverdagsmat og mer avanserte retter. Vit at en hard, vellaget og sylskarp kniv, faktisk, ikke er farlig fordi den gjør akkurat det hånden ber om, raskt og presist. I motsetning til det, vil en myk, skjev og uskarp kniv mye oftere "kjøre sin egen vei", svinge av og lage farlige kutt.
Det at santoku-knivene har en høyere hardhet enn tradisjonelle europeiske kniver, krever litt ekstra arbeid når de skal slipes. Vi anbefaler et par slag med et diamant-slipestål før hvert bruk, men det er ikke en nødvendighet. Knivene fra Akio-serien vil lenge være skarpe og lett kontrollerbare uansett. Likevel, ved å ta litt ekstra vare på knivene dine sikrer du at de holder seg skarpe i mange år fremover. For det, anbefaler vi Mareld Slipesten 1000/3000 til regelmessig vedlikeholdssliping, mens Mareld Slipesten 4000/8000 anbefaler vi avslutningsvis, for en skikkelig sylskarp egg.
Det stilige designet i lyst tre gjør også at du kan la knivene henge synlige på en knivmagnet, nesten som pynt. Vi anbefaler at de vaskes for hånd.
santoku -Knivblad i 67 lags Damaskus stål,Hardhet: 60-62 HRC,Håndtak i slitesterkt og vannavstøtende pakketre,
Santoku-kniven er en type japansk kokkekniv og kanskje den mest populære av japanske kniver. Det japanske ordet "san" betyr tallet tre og "toku" betyr oppgaver. Oversetter du det direkte betyr det tre oppgaver, noe som kan tolkes litt forskjellig. Noen hevder at kniven kan brukes til kjøtt, fugl og fisk, mens andre mener at det bør brukes til kutting, skjæring av terninger og strimling. Denne, litt mindre santoku-kniven i Akio-serien fra Mareld har en bladlengde på 13 cm, som gjør at den kommer godt med når du trenger en litt mindre kniv. På grunn av det funksjonelle designet er den nytting både til hverdagsmat og når du tilbereder mer avanserte retter.
Marelds Akio knivserie er laget med Damaskus-teknikk i 67 lag som gir bladene et vakkert mønster og er unikt for hver kniv. Knivene er nøye utvalgte, for å kunne dekke alle behov du kan tenke deg på kjøkkenet når det kommer til skjæring, kutting og skjæring av terninger. De har en hardhet på 60-62 HRC som gjør at de holder seg skarpe spesielt lenge, men krever samtidig også litt ekstra arbeid når de skal slipes. Vi anbefaler et par slag med et diamantslipestål før hvert bruk.
Håndtakene på knivene er laget av lett pakke-tre, et kompakt og slitesterkt materiale som både er vannavstøtende og hemmer bakterievekst. Formen på håndtaket er avrundet i midjen og smalner mot bolsteret, noe som gjør at du får et fast grep uansett hvilken teknikk du bruker. Det stilige designet i lyst tre gjør at du kan la knivene henge synlige på en knivmagnet, nesten som pynt.
Ved å ta vare på knivene dine på riktig måte sikrer du at de holder seg skarpe i mange år fremover. Som sagt, anbefaler vi at du bruker et slipestål, men også at du sliper eggen med et bryne fra tid til annen. Vi anbefaler Mareld Slipesten 1000/3000, som egner seg meget godt til vedlikeholdssliping. For en skikkelig sylskarp kant, anbefaler vi at du avslutter slipingen med Mareld Slipesten 4000/8000.