Marelds Akio knivserie med de 3 viktigste kjøkkenknivene - japansk kokkekniv, japansk universalkniv og japansk skrellekniv. De er laget i Damaskus-teknikk i 67 lags rustfritt stål, som gir bladene et vakkert mønster og er unikt for hver kniv. Knivene er nøye utvalgte for å kunne dekke alle behov på kjøkkenet når det kommer til skjæring, kutting, hakking og skjæring av terninger.
De japanske knivene har en hardhet på 60-62 HRC, som er høyere enn tradisjonelle europeiske kniver. Dette gjør at de holder seg skarpe usedvanlig lenge, men er også litt mer krevende når de skal slipes igjen. Håndtakene er laget av lett pakke-tre, et kompakt og slitesterkt materiale som både er vannavstøtende og hemmer bakterievekst.
KOKKEKNIVEN er kjøkkenets alt-i-ett kniv og har en bladlenge på 21 cm. Akio kokkekniv fra Mareld er en vakker og velbalansert kniv, med solid og stabil design, perfekt til de fleste store gjøremål på kjøkkenet. Med en skarp kokkekniv av høy kvalitet blir matlagingen både enklere og morsommere. På denne kniven buler håndtaket litt i midjen og smalner deretter mot bolsteret, som gir deg et sikkert grep, uansett om du holder den over eller bak bolsteret.
SKRELLEKNIVEN er ofte den minste og billigste av kjøkkenknivene, men er egentlig ganske viktig da den er en av kjøkkenets mest brukte kniver! Marelds Akio skrellekniv har bladlengde på 9 cm og er ideell til alt fra å rense sopp, hakke urter og chili, åpne pakker eller skrelle poteter. På grunn av den lille størrelsen er den svært enkel å bruke, da du har god kontroll på bladet.
UNIVERSALKNIVEN stiller et sted mellom en mindre kokkekniv og en skrellekniv. Med Mareld Akio universalkniv får du en liten, mektig kniv med store muligheter, perfekt til å hakke, skjære eller kutte mindre grønnsaker, som hvitløk, sjalottløk og andre ting du vil ha i små biter. Universalknivens bladlengde er 13 cm og er derfor et godt alternativ for yngre brukere, samt for dem som er mer komfortable med å bruke en mindre kniv på kjøkkenet.
Knivene fra Akio-serien vil lenge holde seg skarpe og lett kontrollerbare. Likevel, ved å ta litt ekstra vare på knivene dine, sikrer du at de holder seg skarpe i mange år fremover. For det, anbefaler vi Mareld Slipesten 1000/3000 til regelmessig vedlikeholdssliping, mens Mareld Slipesten 4000/8000 anbefaler vi avslutningsvis, for en skikkelig sylskarp egg. En hard, vellaget og sylskarp kniv er, faktisk, ikke farlig fordi den gjør akkurat det som hånden ber om, raskt og presist. I motsetning til det, vil en myk, skjev og uskarp kniv mye oftere "kjøre sin egen vei", svinge av og lage farlige kutt.
Det stilige designet i damaskus-stål og lyst tre gjør at du kan la knivene henge synlige på en knivmagnet, nesten som pynt. Vi anbefaler at de vaskes for hånd.
Marelds Akio knivserie med de 3 viktigste kjøkkenknivene - japansk kokkekniv, japansk universalkniv og japansk skrellekniv. De er laget i Damaskus-teknikk i 67 lags rustfritt stål, som gir bladene et vakkert mønster og er unikt for hver kniv. Knivene er nøye utvalgte for å kunne dekke alle behov på kjøkkenet når det kommer til skjæring, kutting, hakking og skjæring av terninger.
De japanske knivene har en hardhet på 60-62 HRC, som er høyere enn tradisjonelle europeiske kniver. Dette gjør at de holder seg skarpe usedvanlig lenge, men er også litt mer krevende når de skal slipes igjen. Håndtakene er laget av lett pakke-tre, et kompakt og slitesterkt materiale som både er vannavstøtende og hemmer bakterievekst.
KOKKEKNIVEN er kjøkkenets alt-i-ett kniv og har en bladlenge på 21 cm. Akio kokkekniv fra Mareld er en vakker og velbalansert kniv, med solid og stabil design, perfekt til de fleste store gjøremål på kjøkkenet. Med en skarp kokkekniv av høy kvalitet blir matlagingen både enklere og morsommere. På denne kniven buler håndtaket litt i midjen og smalner deretter mot bolsteret, som gir deg et sikkert grep, uansett om du holder den over eller bak bolsteret.
SKRELLEKNIVEN er ofte den minste og billigste av kjøkkenknivene, men er egentlig ganske viktig da den er en av kjøkkenets mest brukte kniver! Marelds Akio skrellekniv har bladlengde på 9 cm og er ideell til alt fra å rense sopp, hakke urter og chili, åpne pakker eller skrelle poteter. På grunn av den lille størrelsen er den svært enkel å bruke, da du har god kontroll på bladet.
UNIVERSALKNIVEN stiller et sted mellom en mindre kokkekniv og en skrellekniv. Med Mareld Akio universalkniv får du en liten, mektig kniv med store muligheter, perfekt til å hakke, skjære eller kutte mindre grønnsaker, som hvitløk, sjalottløk og andre ting du vil ha i små biter. Universalknivens bladlengde er 13 cm og er derfor et godt alternativ for yngre brukere, samt for dem som er mer komfortable med å bruke en mindre kniv på kjøkkenet.
Knivene fra Akio-serien vil lenge holde seg skarpe og lett kontrollerbare. Likevel, ved å ta litt ekstra vare på knivene dine, sikrer du at de holder seg skarpe i mange år fremover. For det, anbefaler vi Mareld Slipesten 1000/3000 til regelmessig vedlikeholdssliping, mens Mareld Slipesten 4000/8000 anbefaler vi avslutningsvis, for en skikkelig sylskarp egg. En hard, vellaget og sylskarp kniv er, faktisk, ikke farlig fordi den gjør akkurat det som hånden ber om, raskt og presist. I motsetning til det, vil en myk, skjev og uskarp kniv mye oftere "kjøre sin egen vei", svinge av og lage farlige kutt.
Det stilige designet i damaskus-stål og lyst tre gjør at du kan la knivene henge synlige på en knivmagnet, nesten som pynt. Vi anbefaler at de vaskes for hånd.