Sett med tre Mareld kniver av høy kvalitet laget i europeisk tradisjon - fileteringskniv, middels-stor kokkekniv og en skrellekniv. De har et design forankret i tysk knivtradisjon og er laget av 1.4116 rustfritt stål. De har en hardhet på 55-57 HRC som gir en slitesterk egg med en viss fleksibilitet, som tåler tøffe utfordringer på kjøkkenet. Samtidig er de enkle å slipe tilbake tilbake til sylskarphet gang på gang.
Håndtaket er laget av lett pakke-tre, som er en blanding av tynne trelag sammenføyd med harpiks under høyt trykk. Slik skapee et hardt og kompakt materiale, som passer ypperlig på kjøkkenet på grunn av dets vannavstøtende og bakteriehemmende egenskaper.
KOKKEKNIV, bladlengde 21 cm - En kokkekniv er kjøkkenets store alt-i-ett kniv. Denne kokkekniven har et litt bredere blad, som gjør den solid og stabil. Håndtaket buler litt på midten og smalner deretter inn mot bolsteret, noe som gir et sikkert grep, uansett om du griper over eller bak bolsteret. Å velge en skarp kokkekniv av høy kvalitet gjør matlagingen både morsommere og enklere.
Fileteringskniv, bladlengde 16 cm - Med en god fileteringskniv blir det mye lettere å gjennomføre oppgaver som ellers kan være tøffe, som for eksempel filetering av en lakseside eller skjære opp en hel kylling. Denne fileteringskniven fra Mareld har en middels myk fleks som gir god presisjon under bruk. Knivens profil med smalt blad gjør den også godt egnet til å skjære skinke eller kjøtt i tynne skiver.
SKRELLEKNIV, bladlengde 9 cm - Kjøkkenets mest brukte kniv! Denne brukes til alt fra å rense sopp, hakke urter og chili, åpne pakker eller skrelle poteter og er dermed, egentlig, veldig viktig! Den er skarp, fleksibel og liten, noe som gir absolutt kontroll.
Vi anbefaler at knivene vaskes for hånd og tørkes med et kjøkkenhåndkle etter bruk. Oppbevar dem på en knivmagnet eller knivstativ. Vi anbefaler at du vedlikeholder dem med slipestål og fra tid til annen sliper eggen med en bryne. Nedenfor kan du lese flere vedlikeholdsråd.
Sett med tre Mareld kniver av høy kvalitet laget i europeisk tradisjon - fileteringskniv, middels-stor kokkekniv og en skrellekniv. De har et design forankret i tysk knivtradisjon og er laget av 1.4116 rustfritt stål. De har en hardhet på 55-57 HRC som gir en slitesterk egg med en viss fleksibilitet, som tåler tøffe utfordringer på kjøkkenet. Samtidig er de enkle å slipe tilbake tilbake til sylskarphet gang på gang.
Håndtaket er laget av lett pakke-tre, som er en blanding av tynne trelag sammenføyd med harpiks under høyt trykk. Slik skapee et hardt og kompakt materiale, som passer ypperlig på kjøkkenet på grunn av dets vannavstøtende og bakteriehemmende egenskaper.
KOKKEKNIV, bladlengde 21 cm - En kokkekniv er kjøkkenets store alt-i-ett kniv. Denne kokkekniven har et litt bredere blad, som gjør den solid og stabil. Håndtaket buler litt på midten og smalner deretter inn mot bolsteret, noe som gir et sikkert grep, uansett om du griper over eller bak bolsteret. Å velge en skarp kokkekniv av høy kvalitet gjør matlagingen både morsommere og enklere.
Fileteringskniv, bladlengde 16 cm - Med en god fileteringskniv blir det mye lettere å gjennomføre oppgaver som ellers kan være tøffe, som for eksempel filetering av en lakseside eller skjære opp en hel kylling. Denne fileteringskniven fra Mareld har en middels myk fleks som gir god presisjon under bruk. Knivens profil med smalt blad gjør den også godt egnet til å skjære skinke eller kjøtt i tynne skiver.
SKRELLEKNIV, bladlengde 9 cm - Kjøkkenets mest brukte kniv! Denne brukes til alt fra å rense sopp, hakke urter og chili, åpne pakker eller skrelle poteter og er dermed, egentlig, veldig viktig! Den er skarp, fleksibel og liten, noe som gir absolutt kontroll.
Vi anbefaler at knivene vaskes for hånd og tørkes med et kjøkkenhåndkle etter bruk. Oppbevar dem på en knivmagnet eller knivstativ. Vi anbefaler at du vedlikeholder dem med slipestål og fra tid til annen sliper eggen med en bryne. Nedenfor kan du lese flere vedlikeholdsråd.
Når knivene slipes regelmessig holder de seg skarpe i mange år. Til vanlig vedlikeholdssliping kan du bruke Mareld Slipesten 1000/3000.
For mer avansert sliping anbefaler vi at du kombinerer en grovere og en finere slipestein, som for eksempel Mareld Slipesten 300/1500 og Mareld Slipesten 4000/8000. Du kan først bruke det grovere kornet til å lage en ny egg og deretter det finere kornet til å polere eggen til perfeksjon.