Liten, men fenomenal! Skrellekniven er ofte den minste og billigste av kjøkkenknivene, men er langt fra uviktig – tvert imot! Skrellekniven er ofte en av kjøkkenets mest brukte kniver fordi det stadig dukker opp oppgaver der den er best å bruke. Alt fra å rense sopp, hakke urter og chili, åpne pakker eller skrelle poteter. Takket være den lille størrelsen er den lett å bruke og superenkel å vaske.
Marelds kjøkkenkniver produseres etter tysk knivtradisjon. Knivene er laget av 1.4116 rustfritt stål, med en hardhet som måler 55-57 HRC. Dette gir en slitesterk egg som tåler tøffe utfordringer på kjøkkenet, samtidig som den er lett å slipe til full skarphet gang på gang. Håndtaket er laget av lett pakke-tre, en blanding av tynne trelag sammenføyd med harpiks under høyt trykk. Dette skaper et hardt og kompakt materiale, som passer godt på kjøkkenet særlig på grunn av dets vannavstøtende og bakteriehemmende egenskaper.
For å bevare kniven på best mulig måte anbefaler vi at du vasker den for hånd og tørker den med et kjøkkenhåndkle etter bruk. Oppbevar den så på en knivsmagnet, i et knivstativ eller et knivrom, for å holde eggen så skarp som mulig lenge.
Vi anbefaler at du vedlikeholder kniven med slipestål og sliper eggen med en våt-stein om nødvendig. Til vedlikeholdssliping kan du bruke Mareld Slipesten 1000/3000. For mer avansert sliping anbefaler vi at du kombinerer en grovere og en finere slipestein, som for eksempel Mareld Slipesten 300/1500 og Mareld Slipesten 4000/8000. Du kan du først bruke det grovere brynet til å lage en ny egg og deretter bruke den finere steinen til å polere den til perfeksjon.
Liten, men fenomenal! Skrellekniven er ofte den minste og billigste av kjøkkenknivene, men er langt fra uviktig – tvert imot! Skrellekniven er ofte en av kjøkkenets mest brukte kniver fordi det stadig dukker opp oppgaver der den er best å bruke. Alt fra å rense sopp, hakke urter og chili, åpne pakker eller skrelle poteter. Takket være den lille størrelsen er den lett å bruke og superenkel å vaske.
Marelds kjøkkenkniver produseres etter tysk knivtradisjon. Knivene er laget av 1.4116 rustfritt stål, med en hardhet som måler 55-57 HRC. Dette gir en slitesterk egg som tåler tøffe utfordringer på kjøkkenet, samtidig som den er lett å slipe til full skarphet gang på gang. Håndtaket er laget av lett pakke-tre, en blanding av tynne trelag sammenføyd med harpiks under høyt trykk. Dette skaper et hardt og kompakt materiale, som passer godt på kjøkkenet særlig på grunn av dets vannavstøtende og bakteriehemmende egenskaper.
For å bevare kniven på best mulig måte anbefaler vi at du vasker den for hånd og tørker den med et kjøkkenhåndkle etter bruk. Oppbevar den så på en knivsmagnet, i et knivstativ eller et knivrom, for å holde eggen så skarp som mulig lenge.
Vi anbefaler at du vedlikeholder kniven med slipestål og sliper eggen med en våt-stein om nødvendig. Til vedlikeholdssliping kan du bruke Mareld Slipesten 1000/3000. For mer avansert sliping anbefaler vi at du kombinerer en grovere og en finere slipestein, som for eksempel Mareld Slipesten 300/1500 og Mareld Slipesten 4000/8000. Du kan du først bruke det grovere brynet til å lage en ny egg og deretter bruke den finere steinen til å polere den til perfeksjon.