Med en god fileteringskniv blir det mye lettere å gjennomføre oppgaver som ellers kan være tøffe, som for eksempel filetering av en lakseside eller skjære opp en hel kylling. Denne fileteringskniven fra Mareld har en middels myk fleks som gir god presisjon under bruk. Knivens profil med smalt blad gjør den også godt egnet til å skjære skinke eller kjøtt i tynne skiver.
Denne serien med Mareld kjøkkenkniver har et design som lener mot tysk tradisjon. Alle knivene er laget av 1.4116 rustfritt stål, med en hardhet på 55-57 HRC på Rockwell-skalaen. Dermed får du en slitesterk egg som tåler det meste, samtidig som den er enkel å slipe tilbake til skarphet. Håndtaket er laget av lett pakke-tre, som er en blanding av tynne trelag sammenføyd med harpiks under høyt trykk. Slik skapes et hardt og kompakt materiale, som både er vannavstøtende og hemmer bakterievekst og som dermed er ideelt for bruk på kjøkkenet.
For å bevare eggen best og lengst mulig anbefaler vi at du vasker kniven for hånd, tørker den med et kjøkkenhåndkle og oppbevarer den på en knivmagnet, i et knivstativ eller et knivrom. De bør vedlikeholdes med slipestål og regelmessig slipes med en bryne for å opprettholde finessen på skarpheten. Vi anbefaler Mareld Slipestål.
For vanlig vedlikeholdssliping anbefaler vi også Mareld Slipesten 1000/3000. For å skape en ny egg anbefaler vi at du starter med en bryne med lav korngrovhet, slik som Mareld Slipesten 300/1500 og deretter polerer eggen med en finere kornstein, slik som Mareld Slipesten 4000/8000.
Med en god fileteringskniv blir det mye lettere å gjennomføre oppgaver som ellers kan være tøffe, som for eksempel filetering av en lakseside eller skjære opp en hel kylling. Denne fileteringskniven fra Mareld har en middels myk fleks som gir god presisjon under bruk. Knivens profil med smalt blad gjør den også godt egnet til å skjære skinke eller kjøtt i tynne skiver.
Denne serien med Mareld kjøkkenkniver har et design som lener mot tysk tradisjon. Alle knivene er laget av 1.4116 rustfritt stål, med en hardhet på 55-57 HRC på Rockwell-skalaen. Dermed får du en slitesterk egg som tåler det meste, samtidig som den er enkel å slipe tilbake til skarphet. Håndtaket er laget av lett pakke-tre, som er en blanding av tynne trelag sammenføyd med harpiks under høyt trykk. Slik skapes et hardt og kompakt materiale, som både er vannavstøtende og hemmer bakterievekst og som dermed er ideelt for bruk på kjøkkenet.
For å bevare eggen best og lengst mulig anbefaler vi at du vasker kniven for hånd, tørker den med et kjøkkenhåndkle og oppbevarer den på en knivmagnet, i et knivstativ eller et knivrom. De bør vedlikeholdes med slipestål og regelmessig slipes med en bryne for å opprettholde finessen på skarpheten. Vi anbefaler Mareld Slipestål.
For vanlig vedlikeholdssliping anbefaler vi også Mareld Slipesten 1000/3000. For å skape en ny egg anbefaler vi at du starter med en bryne med lav korngrovhet, slik som Mareld Slipesten 300/1500 og deretter polerer eggen med en finere kornstein, slik som Mareld Slipesten 4000/8000.