Brødkniven er ofte kniven du tar for gitt på kjøkkenet – og kanskje er en skikkelig god brødkniv, rett og slett, noe du må holde i hånden for virkelig å sette pris på forskjellen mellom en god og en ikke så bra? Akio-brødkniven fra Mareld er 20 cm lang, som er mer enn nok til de fleste typer brød. Den skarpe, tannede eggen gir perfekte skiver av både flate, tyngre brød og surdeigsbrød med hard skorpe og seig, luftig indre. Perfekt både til luksuriøst brød fra bakeriet og dampende ferskt brød direkte fra din egen ovn. Legg ut påleggene, nå er det tid for en luksusfrokost!
Marelds Akio knivserie er laget med Damaskus-teknikk i 67 lag, som gir bladene et vakkert mønster unikt for hver kniv. Knivene er nøye utvalgte for å kunne dekke alle behov du kan tenke deg på kjøkkenet når det kommer til skjæring, kutting og skjæring av terninger. De har en hardhet på 60-62 HRC som gjør at de holder seg skarpe spesielt lenge, men krever samtidig også litt ekstra arbeid når de skal slipes. Vi anbefaler et par slag med et diamantslipestål før hvert bruk.
Håndtakene på knivene er laget av lett pakke-tre, et kompakt og slitesterkt materiale som både er vannavstøtende og hemmer bakterievekst. Formen på håndtaket er avrundet i midjen og smalner mot bolsteret, noe som gjør at du får et fast grep uansett hvilken teknikk du bruker. Det stilige designet i lyst tre gjør at du kan la knivene henge synlige på en knivmagnet, nesten som pynt.
Ved å ta vare på knivene dine på riktig måte sikrer du at de holder seg skarpe i mange år fremover. Som sagt, anbefaler vi at du bruker et slipestål, men også at du sliper eggen med et bryne fra tid til annen. Vi anbefaler Mareld Slipesten 1000/3000, som egner seg meget godt til vedlikeholdssliping. For en skikkelig sylskarp kant, anbefaler vi at du avslutter slipingen med Mareld Slipesten 4000/8000.
Brødkniven er ofte kniven du tar for gitt på kjøkkenet – og kanskje er en skikkelig god brødkniv, rett og slett, noe du må holde i hånden for virkelig å sette pris på forskjellen mellom en god og en ikke så bra? Akio-brødkniven fra Mareld er 20 cm lang, som er mer enn nok til de fleste typer brød. Den skarpe, tannede eggen gir perfekte skiver av både flate, tyngre brød og surdeigsbrød med hard skorpe og seig, luftig indre. Perfekt både til luksuriøst brød fra bakeriet og dampende ferskt brød direkte fra din egen ovn. Legg ut påleggene, nå er det tid for en luksusfrokost!
Marelds Akio knivserie er laget med Damaskus-teknikk i 67 lag, som gir bladene et vakkert mønster unikt for hver kniv. Knivene er nøye utvalgte for å kunne dekke alle behov du kan tenke deg på kjøkkenet når det kommer til skjæring, kutting og skjæring av terninger. De har en hardhet på 60-62 HRC som gjør at de holder seg skarpe spesielt lenge, men krever samtidig også litt ekstra arbeid når de skal slipes. Vi anbefaler et par slag med et diamantslipestål før hvert bruk.
Håndtakene på knivene er laget av lett pakke-tre, et kompakt og slitesterkt materiale som både er vannavstøtende og hemmer bakterievekst. Formen på håndtaket er avrundet i midjen og smalner mot bolsteret, noe som gjør at du får et fast grep uansett hvilken teknikk du bruker. Det stilige designet i lyst tre gjør at du kan la knivene henge synlige på en knivmagnet, nesten som pynt.
Ved å ta vare på knivene dine på riktig måte sikrer du at de holder seg skarpe i mange år fremover. Som sagt, anbefaler vi at du bruker et slipestål, men også at du sliper eggen med et bryne fra tid til annen. Vi anbefaler Mareld Slipesten 1000/3000, som egner seg meget godt til vedlikeholdssliping. For en skikkelig sylskarp kant, anbefaler vi at du avslutter slipingen med Mareld Slipesten 4000/8000.