Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

 

Hos oss finner du alt for å lage en perfekt kopp kaffe. Espressomaskiner, kaffetraktere, kaffekverner, 
melkeskummere og mye annet. Vi har omsorgsfullt valgt ut et bredt sortiment av produkter av ekstra høy kvalitet, så at du alltid kan kjenne deg trygg og
fornøyd med ditt kjøp av kaffetraktere hos oss på Bakeren og Kokken. Vi vet også at kaffe kan være en hel vitenskap og at det finnes mange veier å gå til den
perfekte koppen kaffe. Kanskje foretrekker du vanlig traktekaffe fra Moccamaster? Eller liker du den nye trenden cold brew? Med flere guider og tips hjelper
vi deg gjerne så at akkurat du skal kunne trakte den beste koppen kaffe hjemme.

 

PERFEKT KAFFE

6 trinn for å lage perfekt kaffe

Å lage kaffe hjemme er en kunst. Med bare noen få små triks kommer du til å lykkes med en fantastisk god kopp kaffe. Vi gir deg de riktige tipsene!
 
1 Jo ferskere kaffen er - jo bedre er den. Kaffe er nesten like følsom for syre som vin. En åpnet pakke med kaffe varer opptil en uke hvis du oppbevarer den riktig.Oppbevar kaffen kjølig, mørk og tørr, og aller helst i kjøleskapet. La den stå i originalemballasjen og prøv å forsegle den godt og legg den i en lufttett kaffekanne.
 
2 For at kaffen skal smake så godt som mulig, er det nødvendig med en temperatur på ca 92-96 grader, samtidig som platen som kannan står på, aldri skal være varmere enn 83 grader. To elementer er påkrevd. De billigste kaffetrakterne har ofte et element med en temperatur på 80-88 grader. Duftene frigjøres ikke tilstrekkelig på disse ettersom temperaturen er for lav, samtidig som kaffen kan stå for å miste smaken på en kokeplate.
 
3 Ikke overdoser med kaffen i trakteren, så blir det beskt. Omtrent 7 gram kaffepulver per kopp er tilstrekkelig. Hvis du vil ha en sterkere kaffe, kan du heller bytte til en mørkere type kaffe.
 
4 Bruk alltid kaldt, ferskvann. Jo hardere vannet er, jo raskere renner det igjennom kaffen, og smakene rekker ikke å fanges opp fra bønnene. Et godt tips er å bruke en mer mørk stekt og fint malt kaffe som bremser vannets reise. Hvis vannet er veldig mykt, er en mer grovmalt kaffe best egnet.
 
5 Rør i kaffekannen før du serverer kaffen, ettersom kaffen med mest smak brygges først. Server kaffen i en tynn porselen kopp.
 
6 Ikke glem å regelmessig rengjøre kaffetrakteren for kalk, fett og matrester.

Psst! Fortsett ned for mer kaffekunnskap!

KAFFEKUNNSKAP

Filtertrakter

Sannsynligvis den vanligste måten å brygge kaffe på i Norge. Det går raskt, smidig og resultatet blir akkurat så sterkt som man ønsker. Filterbrygging kan man nesten alltid stole på når man vil ha en mer eller mindre ukomplisert kopp kaffe. 

Presskanne

Sjarmen med å bruke en presskanne er at det ikke er noe som kommer mellom  kaffen og vannet, det gjør at du virkelig får all smak og aroma. Bruk gjerne en kaffekvern og mal kaffebønnene grovt. Hell deretter på varmt vann, 90 til 96 grader og vent noen minutter før du presser ned stempelet. Prøv deg frem til du får riktig god kaffe!
 
Man begynte å bruke presskanner i slutten av 1800-tallet, i Frankrike, men de ble patentert først i 1929, i Italia. Den populære modellen vi ser i dag, med filter i rustfritt stål, ble populær i 1930-tallet. Men da hadde den en metallkanne i stedet for glass som i dagens kanner.

Espressotrakter

For å kunne lage en riktig god espresso bør du male kaffebønnene selv. Hvis du har en helautomatisk espressomaskin, som maler kaffebønnene til deg, trenger du selvfølgelig ikke noen kvern.  Å ha en espressomaskin hjemme gir deg mange muligheter, du kan servere dine gjester en nydelig espresso etter middagen, men også nyte av en cappuccino, latte eller macchiato, da de fleste kaffedrikker lages på espresso.
 
Teknikken som gjorde det mulig å lage espresso ble oppfunnet i Italia i slutten av 1800-tallet. Espresso lages ved at varmt vann presses gjennom kaffen under høyt trykk. Når man lager espresso bør man ha svært finmalt kaffe – og selvfølgelig nyte den i en liten espresso-kopp!

Mokkakanne

Ble tatt frem av italieneren Alfonso Bialetti 1933 og revolusjonerte på mange måter hvordan man brygger sin kaffe. Vannet er nederst, kaffen i midten og øverst havner den ferdigbrygde kaffen som deretter kan helles opp. Når vannet blir varmt nok dampes det gjennom kaffedelen og opp i den øverste delen.
 
Bialetti er fortsatt ledende på markedet innen mokkakanner selv om det nå også finnes andre merker og elektroniske mokkakanner, for eksempel fra Alessi. Kaffen som brukes i en mokkakanne skal være finmalt. Resultatet ligner espressokaffe.
 

ESPRESSOMASKIN

Hvilken espressomaskin passer meg?

Hvis du vil gjøre det litt enklere for deg selv, finnes det også automatiske espressomaskiner. Med en automatisk espressomaskin kan du med å trykke på kun en knapp lage 1-2 kopper kaffe eller espresso på 1-2-3. Maskinen maler først kaffen som skal brukes, og deretter strømmer kaffen inn i et lite kammer i maskinens bryggeenhet. I bryggeenheten er kaffen tampet og så går vannet gjennom og kommer ut som nybrygget kaffe.

Hvis du fortsatt ikke er fornøyd, kan du eventuelt gå opp til neste nivå av komfort og velge en helautomatisk espressomaskin. Den store forskjellen mellom en automatisk og en helautomatisk maskin er at en helautomatisk maskin har et automatisk melkesystem, slik at du kun kan tilberede cappuccino og latte macchiato ved å trykke på kun en knapp! Maskinen er vanligvis utstyrt med en melkeslange. Maskinen suger deretter opp den riktige mengden melk av seg selv, varmer den og skummer den, og deretter renner melken ned i koppen din og etter kaffe melken. I noen tilfeller er maskinen utstyrt med en melkekanne, men det avhenger helt av merke og modell.

Uansett valg, er en espressomaskinen virkelig noe som tar kaffen til neste nivå. Tenk bare på hvor lett du vil gjøre det for deg selv!

LÆR DEG MER OM KAFFEBØNNER

 

Selv om det på mange måter er praktisk og enkelt å kjøpe ferdigmalt kaffe fra de store kaffeprodusentene kan det likevel være hyggelig å kverne sine bønner selv. Når man kverner sin egen kaffe kan man få frem smakene på en helt annen måte. De riktig høye toppene er nemlig vanskelige å nå med vanlig ferdigmalt kaffe. Dessuten er det ganske lett å kverne kaffe selv.

Det man trenger for å kverne sin egen kaffe er en kaffekvern. De finnes i ulike modeller og varianter, både elektriske og manuelle. Noen kaffeelskere velger å gå hele veien og brenne kaffen selv men man kan med god samvittighet kjøpe ferdigbrente kaffebønner. Det finnes mange forskjellige blandinger av ferdigbrente kaffebønner som er fantastiske sammenlignet med de ferdigmalte blandingene.

Arabica

Er den vanligste kaffebønnen og vokser på høyere høyde enn andre kaffesorter. Derfor kommer mye av Arabicakaffen fra land som Colombia og Brasil, selv om den opprinnelig kommer fra Etiopia. Normalt sett er det to bønner i hvert Arabicabær men i sjeldne tilfeller finnes det kun en bønne. Disse meget spesielle bønnene blir sortert ut og kalt for Moka, som er en bryggemetode. Mokakaffe har en spesiell smak som ofte blir kopiert i ulike bakverk.

Robusta

Står for en fjerdedel av all kaffe i verden og dyrkes først og fremst i Afrika. Robusta har en kraftigere smak enn Arabica og inneholder også mer koffein. Bønnene dyrkes under et mer skiftende klima sammenlignet med Arabica som liker høyere høyder. Robustabønner er ofte en viktig del av espressoblandingar. Arten har også blitt krysset med arabisk kaffe for å få frem friskere kaffeplanter. Disse hybrider har fått navnet arabustakaffe og er en spennende kaffebønne å eksperimentere med.

OPPSKRIFT

Bake med kaffe

Du trenger:

  • 4 stk eggehviter
  • 125 gr mandelmel
  • 4 dl melis
  • ½ dl sukker
  • 2 ts kakao
  • 110 gr mørk sjokolade (70%)
  • 1,8 dl fløte
  • 2 ss kaffebønner
  • 1 ss glukosesirup
  • 50 gr smør

Gjør slik:

  1. Marengs: Pisk eggehvitene og hell i sukkeret litt om gangen til stiv marengs. Bland i siktet melis, mandelmel og kakao, vend inn de tørre ingrediensene i marengsen og bland alt til en blank røre.
  2. Sprøyt ut marengsen, så store som en femkrone, på bakepapir og la de tørke i romstemperatur i 30 min. Stek dem i ca 12 min, 150°C.
  3. Fyll: Kok opp fløten med hele kaffebønner og glukosesirup, ta blandingen av varmen og la den trekke i 30 min.
  4. Varm opp fløten igjen, sil av bønnene, hell fløten over sjokoladen og miks blandingen glatt, tilsett smøret og miks igjen. Løsne bunnene fra bakepapiret. 
  5. Hell fyllet i en sprøytepose og sprøyt på halvparten av marengsbunnene, den andre halvparten brukes som lokk.

 

 

 

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker