Rammen

Rammen

Matinspirasjonen fra øst er stor akkurat nå!Ramen - den japanske nudelsuppen fullpakket med umami - har
blitt stadig mer populær. Suppen serveres sammenmed en mengde forskjellige ingredienser og spises hovedsakelig
med spisepinner. Kun buljongen spises med skje, om manikke vil drikke den direkte fra skålen. Christin byr på
ramen med kyllingbuljong, saltet svinekjøtt og chiliolje,toppet med blant annet mais, shiitakesopp og
sjalottløk.

PRODUKTTIPS FOR TOPPING

RASK KIMCHI RAMEN

Du trenger

4 porsjoner

  • 1 ½ liter kyllingfond

  • 2 ss soyasaus

  • 2 ss lys misosaus

  • 200 g kimchi

  • 4 egg

  • ½ bunt vårløk

  • 250 g ramen-nudler

  • 100 g enokki sopp eller annen lys sopp

  • 1 ss chiliflak

Gjør slik

  1. Varm opp fonden med soyasaus og misosaus. Grovhakk halvparten av kimchien og tilsett den. Fyll en stekepanne til halvparten med vann, varm opp til det småkoker.

  2. Knakk eggene ett og ett i en kopp og hell forsiktig dem ned i vannet. Pochér dem i 4 minutter og ta dem opp med sleiv.

  3. Skyll og hakk løken. Kok nudlene og la dem renne av, spar på kraften.

  4. Fordel nudlene i skåler sammen med soppen og resten av kimchien. Tilsett de posjerte eggene og hell over den varme suppen. Server med vårløk og chiliflak.

Christin Kashous ramen med sidet bacon

LIVESENDING