grill gadgets

grill gadgets

Duften av grillet ligger snart i luften, og det betyr at det begynner å bli på tide å begynne å forberede seg til grillsesongen!
Grillen kanskje må være klar, men har du tenkt på alle de smarte tilbehørene som gjør alt litt bedre, litt godere og mye
Morsommere? Her kommer et knippe produkttips for deg som vil oppgradere grillopplevelsen i sommer!

Smarte gadgets til grillen

Man skal ikke undervurdere gode redskaper. Hvis du har en grill, kan du grille mange ting med den som grunnlag. Men du kan også utvide grillkjøkkenet med noen utvalgte, kule gadgets – og plutselig blir du en mester ved grillen! Vi har spurt Thomas Alcayaga om hva han mener man bør utstyre grillen med for å utvide sine grillhorisonter!

  • En kurv til ditt rotisseri. Her kan du lage de deiligste potetene mens du griller resten av måltidet. De brenner seg ikke siden de er i konstant bevegelse. Mange liker også å bruke dem til svinekjøtt, siden du slipper stekeos i hele huset når du tilbereder det utendørs.

  • En god pensel. Det finnes ikke noe verre enn å pensle marinade med en dårlig pensel. Velg en litt større pensel av høy kvalitet, så får du skikkelig med BBQ-saus for pengene.

  • Gode grillhansker. Velg noen gode hansker som tåler svært høye temperaturer, så kan du reagere raskt hvis du må flytte på ting.

  • Grillkurv. Perfekt for råvarer i mindre størrelser. Hvis du skal grille noen reker eller tynn asparges, er det ikke alltid de blir liggende på grillen. Med en grillkurv kan du holde reker, erter, mais og andre små (og store) ting akkurat der du vil ha dem.

  • Smart og presis grilling med et termometer. Med et termometer kan du følge med på råvaren og sikre at du får akkurat det resultatet du ønsker.

Det perfekte kjøttet

Å tilberede en hel stek på grillen kan være ganske stressende hvis du ikke har prøvd det før. Derfor kan du med fordel pryle deg ut av det. Begynn med å legge et rotisserie på grillen, da kan du tilberede steken jevnt gjennom hele tilberedningstiden. Det kan både være å starte forberedelsen og å brune kjøttet, men du kan også bruke rotisseriet hele veien gjennom. Prøv f.eks. å bena ut en lammestek og sette den på rotisseriet, knyt sammen godt og krydre godt med urter. Jeg valgte å ta den av rotisseriet etter 45 minutter og legge den i Slakterpapir. Det gjør at kjøttet beholder fuktigheten og tilberedes sakte med indirekte varme i pakken. Og selvfølgelig holder du et øye med prosessen med ditt trådløse termometer.

Pilgrimsmuslinger i støpejern

Gjutjern er bra på grillen – det tåler den høye varmen – men ser også bra ut på bordet. Her tilbereder vi en omgang kamskjell i en Gryte i støpejern. Det er mulighet for å legge til våte marinader, som sitter som en saus på kamskjellene. Jeg kompletterte med et par grillede vårløk og asparges. En utrolig enkel forrett, der kamskjellene først grilles i pannen med litt olje og deretter tilsettes sesamolje og den sitrusbaserte ponzu-sausen. Topp med litt urter og server med godt brød. Støpejernet holder også varmen godt, så retten din holder seg varm lenger når den serveres direkte i støpejernet.

Burgere, burgere, burgere

Alle har jo en mening om det. Men de siste årene har det blitt veldig populært å lage smashburgere. Her presses storfekjøttet ned mot en oppvarmet grillplate. Det gjør at kontakten med kjøttet blir større, så du også får en veldig kraftig stekeskorpe på biffen. Her kan du med fordel bruke en støpejernspresse. Den fungerer også bra når du f.eks. steker en biff eller steker fisk, da det sikrer at råvaren har perfekt kontakt med pannen. Å grille burgeren din på stekeplaten har også fordelen av at du beholder fettet på platen, så du kan bruke den til å steke annet i. Du slipper også at flammene blusser opp, som noen ganger kan skje med dryppende fett.

Utvalgte produkter

Grillmode

Brenn ikke hendene og søl ikke ned klærne - bruk hansker og forkle!