Den store festen
)
Zofia Selimi deler sine beste oppskrifter til den store Eid al-Fitr-feiringen
Ramadan er en gledelig og festlig fastemåned. I denne perioden avstår man fra mat og drikke fra soloppgang til solnedgang.
Derfor er det viktig å spise næringsrik og god mat når fasten brytes. Maten spiller en stor rolle, og under ramadan lages det ofte supper og gryter.
En av de mest populære rettene er linsesuppe laget med røde linser. Vi har fått hjelp av Zofia Selimi til å dele sine beste oppskrifter og gavetips til Eid al-Fitr.
Smakfulle oppskrifter
Fellesskap, mat og gaver
Når fastemåneden er over, feirer muslimer over hele verden med en stor fest preget av fellesskap og mat. Det er vanlig at familier forbereder og deler tradisjonelle retter og søtsaker, som risretter, kjøtt, grønnsaker og bakverk. En salat som alltid bør være på bordet, er shopska salata, laget med tomater, løk, agurk, paprika og, ikke minst, revet fetaost. I tillegg til mat og fellesskap er generøsitet en viktig del av Eid. Når ramadan er over, gir man gaver til sine nærmeste – ofte i form av servise, kokekar, mat eller penger. Det er også tradisjon å besøke eldre slektninger og ta med søtsaker, hvor baklava er en av de mest populære variantene.
Nedenfor deler jeg mine favorittretter fra det balkanske kjøkkenet, perfekt til Eid al-Fitr-feiringen.