Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Tid for julemat

Julen er en perfekt tid for å samles rundt spisebordet, med varme dufter som fyller hjemmet og skaper den perfekte julestemningen.
Enten du holder deg til de tradisjonelle rettene eller liker å utforske noe nytt, handler julematen om fellesskap og deling. Vi har samlet
noen klassiske oppskrifter og nyttige kjøkkenprodukter som gjør juleforberedelsene enklere. God jul og vel bekomme!

Produkter til juleforberedelsene

OPPSKRIFTER

Ribbe i saltlake

  • 1 økologisk ribbe, rutet svor
  • 3 liter vann
  • 100 g salt
  • 12 g natron
  • Krydderier etter smak

Gjør slik

  1. Kok opp salt og vann, til saltet er oppløst.
  2. Tilsett gjerne det du liker av krydder. Jeg brukte 2 laurbærblad, 1 kanelstang, 2 stjerneanis og rikelig med pepper. Avkjøl laken, og tilsett natron. 
  3. Legg ribba i en form eller en pose som kan lukkes, og hell over saltlake slik at hele ribba er dekket. Legg i kjøleskapet i 2 døgn.
  4. Etter to døgn i laken skal den stekes. Legg ribba i en langpanne med en krøllet aluminiumsfolie under, slik at fettet får renne av fra svoren.
  5. Jeg steker ribba i en blanding av kyllingkraft og eplejuice, sammen med løk, epler og gulrot.
  6. Sett ribba i ovnen og stek i 10 timer på 80-85 grader over og undervarme.
  7. Når ribba har står i 10 timer, tar du ut ribba og skrur ovnen opp på 250 grader grill.
  8. Nå må du følge med! Stå ribbevakt foran ovnen og se magien skje!
  9. Hvis noen deler av svoren blir godt stekt før all svoren er poppet, kan du dekke til de ferdige delene av svoren med små lapper med aluminiumsfolie. Vent til hele svoren har poppet.
  10. Når ribba er ferdig, skjærer du opp i stykker og serveres sammen med ditt favoritt-tilbehør!

Kålrotstappe

Ingredienser:

  • 800 g kålrot
  • 200 g potet
  • 100 g gulrot
  • 1 dl fløte
  • 25 g smør
  • 2 ts salt
  • ½ ts hvit pepper
  • En klype muskat

Slik gjør du:

  1. Skrell og del kålrot, poteter og gulrøtter i mindre biter.
  2. Legg alt i en kjele og dekk med vann, kok til bitene er myke.
  3. Mos grønnsakene godt og rør inn fløte, smør og krydder.
  4. Smak til med salt og pepper.

Riskrem med appelsin

6–8 porsjoner

Ingredienser

  • 3,5 dl grøtris
  • 7 dl vann
  • 50 g smør
  • 1 klype salt
  • 7–8 dl melk (helmelk)
  • ½ dl sukker
  • 2 hele kanelstenger
  • 5 dl kremfløte, pisket
  • 2 ts vaniljesukker

Till servering

  • 3 appelsiner
  • 2 dl vann
  • 1 ss sukker

Slik gjør du

  1. Mål opp ris, vann, smør og salt i en stor kjele.
  2. Kok opp på middels varme under lokk i 10–15 minutter, eller til væsken er helt absorbert.
  3. Tilsett kanelstengene og hell i melken. Kok opp, senk varmen, og la det småkoke under omrøring i 30–35 minutter. Hvis risen ikke er ferdig, fortsett å småkoke til den er gjennomkokt. Tilsett mer melk om grøten blir for tykk.
  4. Avkjøl grøten helt.
  5. Skrubb appelsinene grundig i lunkent vann.
  6. Skrell appelsinene med en potetskreller eller kniv (forsøk å ikke få med den hvite delen). Skjær i tynne strimler. Kok skallet i 2 minutter, sil av vannet, og la det avkjøles.
  7. Fjern alt det hvite fra appelsinene og skjær ut båtene.
  8. Press saften fra restene av appelsinen i en kjele og tilsett sukker. Kok opp til sukkeret er oppløst. Tilsett det kokte appelsinskallet og rør godt. La det deretter avkjøles.
  9. Pisk kremfløten lett med vaniljesukker og vend den inn i grøten. Server på fat og topp med appelsinskall og appelsinbåter.

Ta vare på restene

Etter at du har kost deg med den gode julematen, kan restene bli til nye, smakfulle retter!
Oppbevar restene i porsjonsstørrelser som er klare til å nytes senere. Lær mer om
hvordan du kan ta vare på julematen med Zwilling Fresh & Save
her. 

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker