Kjøkkenutstyr & design på nettet
Gratis frakt over 500 kr.
Rask levering
365 dagers angrerett
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Julebakingen

Duften av julebakt!

Endelig er det tid å begynne å bake til jula! Finnes det noe koseligere enn duften fra julebakingen som sprer seg i huset?
Her har vi samlet noen deilige juleoppskrifter og produktene som hjelper deg gjennomføre dem! God jul!

 

OPPSKRIFTER

Honningshjerter

sirka 20 stk

Du behøver

  • 2 1/3 dl brun farin
  • 1 1/4 dl honning
  • 125 g smør
  • 2 egg
  • Revet skall fra 1 økologisk sitron
  • 8 1/3 dl hvetemel
  • 1 ts hjortehornssalt
  • 1 ts kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 tsk støtt kryddernellik

Glasur

  • 4 dl melis
  • 1/2 eggehvite
  • 1 ts glukosesirup

Gjør slik

  1. Bland sammen brun farin, honning og smør i en kasserolle og kok opp på svak varme til det at sukkeret har løsts opp. Ta kasserollen fra platen og la massen kjøles ned til fingertemperatur.
  2. Pisk opp eggene og bland ned dem i miksen sammen med det revne sitronskallet. Bland hvetemel, hjortehornssalt og krydder
    og rør ned blandningen i miksen.
  3. Elt sammen til en deig, tilsett mere mel om den føles for klissete. Dekk etterpå bollen og putt deigen i kjøleskap sirka 1 time.
  4. Varm ovnen til 175°. Kjevl ut deigen til en sirka 1 cm tjukk plate og trykk ut kakene med en hjerteform. Legg kakene på et brett med bakepapir.  Stek dem omtrent 10–12 minutter og la kakene kjøles av på en ovnsrist.
  5. Glasur: Rør sammen ingrediensene. Fyll glasuren i en sprøytepose og dekorer kakene.

Hjemmelaget daim

20 stk

Du behøver

  • 100 g smør
  • 250 g rørsukker
  • 50 g lys sirup
  • 1 ts salt
  • 75 g mandel
  • Sirka 300 g melkesjokolade

Gjør slik

  1. Legg smør, sukker, sirup og salt i en kasserolle og varm under omrøring. Kok massen til det at den er gylne och karamellaktig.
  2. Miks mandlene til et grovt mandelmel og rør ned i karamellmassen. La småkoke i 3–5 minutter.
  3. Hell raskt opp karamellmassen på et bakepapir og la stivne. Det spiller ikke noen rolle hvilken form det får. La det eventuelt stivne i kjøleskapet.
  4. Temperer sjokoladen.
  5. Brekk karamellen i 20 biter og snu/dypp i sjokoladen. La renne av og stivne på bakepapir.

Julesnurrer

sirka 26 stk

Du behøver

  • 3 dl melk
  • 50 g gjær
  • 50 g smør
  • 1/2 dl sukker
  • 2 egg
  • 2 ts salt
  • 3 ts støtt kardemomme
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Sirka 12 dl hvetemel

Fylling

  • 150 g smør
  • 1/2 dl sukker
  • 100 g reven mandelmasse

Pensling

  • 1 egg
  • Perlesukker til dekorasjon

Gjør slik

  1. Varm melken til fingertemperatur og smelt smøret i den. Hell væsken i en bolle og løs opp gjæren i den.
  2. Tilsett sukker, egg, salt, kardemomme og vaniljesukker.
  3. Tilsett hvetemelet, litt etter litt. Elt til det at du får en myk og fin deig. Dekk bollen og la deigen heve sirka 1 time på en varm og trekkfri plass.
  4. Hell ut deigen på en melet arbeidsbenk. Kjevl ut den til en kvadrat.
  5. Fylling: Bland smør, sukker og reven mandelmasse. Spre ut fyllingen på halve deigen. Fold over den andre halvparten av deigen.
  6. Skjær deigen i sirka 1 cm tjukke remser. Vri dem og knytt dem på midten sånn at du får fine snurrer. Legg snurrene på to plater med bakepapir og la dem heve under et kjøkkenhåndkle på en varm og trekkfri plass sirka 30 minutter.
  7. Pensle snurrene med oppisket egg og dryss over perlesukker. Stek i 200° sirka 12 minutter.

Sjokoladetemperering

Det finnes to forskjellige måter å temperere sjokolade:

IMP-metoden

Finhakk sjokoladen. Varm halvparten av mengden til 48–50° for mørk sjokolade, 45° for melkesjokolade og 45° for hvit sjokolade. Rør ned resten av sjokoladen. Rør til det at temperaturen er 27–28° for mørk sjokolade, 25–27° for melkesjokolade og 25–29° for hvit sjokolade. Varm deretter opp den til 31–32° for mørk sjokolade, 30° for melkesjokolade og 29° for hvit sjokolade. Valrhonasjokolade skal smeltes til litt høyere temperatur enn andre merker for å sikre at alt kakaosmør har smeltet. For mørk sjokolade 55–58°, for melkesjokolade og hvit sjokolade 48–50°. Melk inneholder kasein, et ostefremkallende stoff som ødelegger sjokoladen om temperaturen overstiger 54°.

Tablering

Varm opp sjokoladen til korrekt temperatur. Hell ut 3/4 på en marmorskive. Stryk frem og tilbake til det at sjokoladen begynner å  stivne. Skrap opp og bland med den resterende sjokoladen. Varm under omrøring til riktig temperatur: Mørk sjokolade 48–50°, Valrhona mørk sjokolade 55–58°. Kjøl til 27–28° og varm etterpå til 31 -32°. Melkesjokolade 45°, Valrhona melkesjokolade 48–50°. Kjøl til 25–29° og varm etterpå til 30°. Hvit sjokolade 40°, Valrhona hvit sjokolade 48–50°. Kjøl til 25–29° og varm etterpå til 29°.

Trygghet
Alltid 365 dagers angrerett
Gratis levering ved kjøp over 500 kr.
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Les alle dine fordeler
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen fram til klokken 16:oo, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.
21 98 88 40