Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Endelig er det tid for å begynne å bake til jul! Finnes det noe koseligere enn lukten av julebakst
som fyller hele huset? Vi har tatt en prat med Yvonne Landin, som driver Instagram-kontoen bakalite.se,
for å få litt inspirasjon til nye bakverk og desserter som kan bli nye juletradisjoner!

OPPSKRIFT

Karlsbader smørkake

Server en luksuriøs, smørrik Karlsbaderkake med safran og vaniljefyll til advent!

Du trenger

2 x 10-12 biter

Deig

  • 1-1½ g safran
  • 1 ss sukker
  • 1 ss sitronsaft
  • 250 g smør
  • 50 g gjær
  • 2½ dl melk
  • 1½ dl lys sirup
  • 3 stk egg
  • 15 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt

Fyll

  • 150 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1 ts vaniljepulver eller 3 ts vaniljesukker

Topping

  • 25 g smør
  • 1 dl sukker

Slik gjør du:

  1. Ta ut smør og egg til deigen og fyllet, slik at de blir romtemperatur.
  2. Mortle safran og sukker, tilsett sitronsaft og la det stå og trekke.
  3. Kle to springformer, 20-22 cm, med bakepapir i bunnen og langs innsiden av kantene.

Deig

  1. Løs opp gjæren i kald melk.
  2. Tilsett safran, sirup, egg, mel og bakepulver. Arbeid sammen.
  3. Del smøret i mindre biter og tilsett sammen med salt. Arbeid sammen til en jevn deig som løsner fra kantene på bollen. Dette tar ca. ti minutter med maskin eller femten for hånd.
  4. Dekk til og la hvile i en halvtime.

Fyll

  1. Visp sammen smør og vanilje til en bredbar krem.

Baking

  1. Del deigen i to. Kjevle ut den ene delen til en plate, ca. 20 x 40 cm. Bred fyllet over hele platen og rull sammen. Skjær 9 biter, 4-5 cm brede, og legg dem i formen med snittsiden opp. Gjenta med den andre halvdelen.
  2. Dekk til og la deigen heve til dobbel størrelse, tiden varierer avhengig av temperaturen i rommet, men regn med tre timer.
  3. Forvarm ovnen til 175 grader og sett inn en rist lengst ned i ovnen.
  4. Stek i ca. 25-35 minutter eller til bollene føles faste når du tar på dem. La dem avkjøles i formen.
  5. Pensle med smeltet smør og strø over og klapp inn sukker rundt hele kaken.

Julemustbrød

Bak et enkelt og godt kuvertbrød med smak av julemust (en type julebrus fra Sverige).
For å maksimere julemustsmaken, koker du ned 1/2 liter julemust til 3 dl.

Du trenger

12 stk

  • 5 dl julemust (kok ned til 3 dl)
  • 6 dl mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts salt
  • 1 dl hasselnøtter
  •  ½ dl rosiner (kan utelates)
  • ½ dl rapsolje

Pensling

  • ½ dl julemust

Slik gjør du

  1. Hell julemust i en kjele og sett på middels varme. Rør av og til, og la det småkoke til det koker ned til ca. 3 dl.
  2. Ta frem en muffinsform for 12 muffins og sett ovnen på 175 grader.
  3. Bland mel, bakepulver, natron og salt. Grovhakk nøttene og tilsett dem sammen med rosinene.
  4. Tilsett julemust og olje, og rør sammen til en jevn deig. Fordel i formen.
  5. Stek brødene midt i ovnen i ca. 20 minutter eller til de føles faste når du tar på dem.
  6. Pensle med julemust og la dem avkjøles litt på rist. Server brødene mens de fortsatt er varme.

Gløggpannacotta

toppet med saltristede mandler er en suksess på ethvert julebord.

Du trenger

4 store / 8 små

Pannacotta

  • 2½ dl gløgg (kokes ned til 1 dl)
  • 1 ts gelatinpulver
  • 1 ss vann
  • 4 dl fløte
  • 1 ss sukker

Topping

  • 25 g mandelflak
  • 1 ts flaksalt

Slik gjør du

Pannacotta

  1. Hell gløgg i en kjele og kok ned til 1 dl. La det småkoke på middels varme, rør av og til. Dette tar ca. 15 minutter.
  2. Bland gelatinpulver med kaldt vann og la det stå i 5 minutter. Varm det deretter kort i mikrobølgeovnen.
  3. Hell fløte og sukker i kjelen med gløgg. Varm opp til det begynner å koke. Ta kjelen av varmen og rør inn gelatinblandingen.
  4. Sil blandingen i fire serveringsglass. Sett i kjøleskapet for å stivne, minst fire timer, men gjerne over natten.

Topping

  1. Hell mandelflak og salt i en tørr panne, rist under omrøring på middels varme til mandlene begynner å få farge.
  2. Ta ut glassene og dryss over mandlene. Server med en gang.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker