Kjøkkenutstyr & design på nettet
Gratis frakt over 500 kr.
Rask levering
365 dagers angrerett
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Duften av julebakster!

Endelig er det på tide å begynne å bake til jul! Finnes det noe koseligere enn duften fra julebaksten som sprer seg rundt i huset?
Vi hilser på hos Anna Carolina Magnusson som driver instagramkontoen annacarolinebakar for å bli inspirert av hva hu baker til sin jul og her deler hun med seg av sine fantastiske oppskrifter!

OPPSKRIFTER

Amarettiruter med mascarpone-frosting og granateple

Du trenger

  • 3 eggehviter ( ca 1 dl)
  • 3 dl sukker
  • 2 ss mandellikør
  • 6 dl mandelmel
  • 100 g grovhakket mandel
  • 1 krm salt

Mascarpone-frosting

  • 125 g mascarpone
  • 1dl lemoncurd ( ferdig på boks)
  • 1,25 dl fløte
  • 1/2 dl melis

Sånn gjør du

  1. Visp sammen eggehvitene til et hvitt skum. Tilsett så sukker litt om gangen under visping, så du får en hvit, tykk marenskrem.
  2. Vend så i mandelmel og den hakkede mandelen samt salt og madellikør.
  3. Hell ut røren i en bakepapirskledd form 30×30 bruk oljede hender for å trykke ut røren jevnt over hele bunnen.
  4. Stek i ovnen på 200°c ca 8-10 minutter.
  5. Skjær opp i ruter før kaken blir kald.

Frosting

  1. Visp lemoncurden med elvisp så den mykner.
  2. Tillsett så i mascarpone, fløte og melis.
  3. Visp sammen til den blir passe i konsistensen til å spre på dine amaretti ruter.
  4. Topp på med granateplekjerner, server og nyt

Julens godeste peanøttknekk

Du trenger

  • 2 dl sukker
  • 2 dl lyr sirup
  • 2 dl fløte
  • 50 g smør
  • 200 g peanøtter

Sånn gjør du

  1. Ta fram en kasserolle med tykk bunn og som er bred og legg i sukker, sirup, fløte og smør. Rør rundt sånn at smøret smelter og la det koke ganske kraftig uten at du rører så mye.

  2. Bruk et termometer for å kontrollere gradene. Når knekkerøren er mellom 135°C til 140°C så er den ferdig.

  3. Da tar du av kasserollen fra platen og hell i peanøttene. Hell ut røren på en plate med bakepapir så den får flyte utover.

  4. Skjær opp i biter før den stivner helt. Eller så bryter opp du passe store biter etter at den har stivnet.

Myk pepperkake med tyttebær og rom

Du trenger

  • 200 g smør (brun gjerne for extra god smak)
  • 1 dl olje
  • 5 egg
  • 4,5 dl sukker
  • 5,5 dl mel
  • 1 dl lett-rømme
  • 1 dl rårørte tyttebær
  • 1/2 dl rom
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 pose pepperkakekrydder (18g)
  • 1 ss kanel
  • 1 ts salt

Sånn gjør du

  1. Smelt smøret (brun gjerne) og sett den til siden for avkjøling.

  2. Visp sammen egg og sukker ganske porøst (hvit fluff)

  3. Bland så sammen alle tørrvarene og sikt ned i eggevispen. Vend det inn sånn at det blir klumpefritt.

  4. Tilsett olje, rom, rårørte tyttebær og lett-rømme i det smeltede smøret (det gjør ikke noe om blandingen skjærer seg).

  5. Vend inn sammen med egg og tørrvarer og rør rundt sånn at alt blandes. Hell så røren i din smurte Nordic ware form som rommer 2,4 L

  6. Stek på 155 °C i cirka 1 time (sjekk med en tannpirker sånn at kaken er ferdig, ettersom alle ovner er ulike)

Trygghet
Alltid 365 dagers angrerett
Gratis levering ved kjøp over 500 kr.
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen fram til klokken 16:oo, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.
21 98 88 40