Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Julebakningen er en kjær tradisjon hvor vi kan nyte både dufter og smaker som hører høytiden til. Fra pepperkaker og lussekatter til
karamell og sjokoladefudge – det finnes noe for enhver smak. Men for å lykkes med julens godsaker trengs riktig utstyr på kjøkkenet.
En solid bakebolle og en god visp er uunnværlige for å få deigen og røren akkurat som den skal være. Kjevler, pepperkakeformer og
bakepapir er nødvendige når det skal stikkes ut pepperkaker og formes lussekatter. For karamell og knask er en tykkbunnet kjele
og et termometer til stor hjelp, og en slikkepott gjør det lett å få ut alt fra bollene.
Hos oss finner du redskapene som gjør deg klar for årets store julebakst!

Utvalgte kjøkkenassistenter - perfekt til julebaksten

Karlsbader smørkake

Server en luksuriøs, smørrik Karlsbaderkake med safran og vaniljefyll til advent!

Du trenger

2 x 10-12 biter

Deig

  • 1-1½ g safran
  • 1 ss sukker
  • 1 ss sitronsaft
  • 250 g smør
  • 50 g gjær
  • 2½ dl melk
  • 1½ dl lys sirup
  • 3 stk egg
  • 15 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt

Fyll

  • 150 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1 ts vaniljepulver eller 3 ts vaniljesukker

Topping

  • 25 g smør
  • 1 dl sukker

Slik gjør du:

  1. Ta ut smør og egg til deigen og fyllet, slik at de blir romtemperatur.
  2. Mortle safran og sukker, tilsett sitronsaft og la det stå og trekke.
  3. Kle to springformer, 20-22 cm, med bakepapir i bunnen og langs innsiden av kantene.

Deig

  1. Løs opp gjæren i kald melk.
  2. Tilsett safran, sirup, egg, mel og bakepulver. Arbeid sammen.
  3. Del smøret i mindre biter og tilsett sammen med salt. Arbeid sammen til en jevn deig som løsner fra kantene på bollen. Dette tar ca. ti minutter med maskin eller femten for hånd.
  4. Dekk til og la hvile i en halvtime.

Fyll

  1. Visp sammen smør og vanilje til en bredbar krem.

Baking

  1. Del deigen i to. Kjevle ut den ene delen til en plate, ca. 20 x 40 cm. Bred fyllet over hele platen og rull sammen. Skjær 9 biter, 4-5 cm brede, og legg dem i formen med snittsiden opp. Gjenta med den andre halvdelen.
  2. Dekk til og la deigen heve til dobbel størrelse, tiden varierer avhengig av temperaturen i rommet, men regn med tre timer.
  3. Forvarm ovnen til 175 grader og sett inn en rist lengst ned i ovnen.
  4. Stek i ca. 25-35 minutter eller til bollene føles faste når du tar på dem. La dem avkjøles i formen.
  5. Pensle med smeltet smør og strø over og klapp inn sukker rundt hele kaken.

Gløggpannacotta

Toppet med saltristede mandler er en suksess på ethvert julebord.

Du trenger

4 store / 8 små

Pannacotta

  • 2½ dl gløgg (kokes ned til 1 dl)
  • 1 ts gelatinpulver
  • 1 ss vann
  • 4 dl fløte
  • 1 ss sukker

Topping

  • 25 g mandelflak
  • 1 ts flaksalt

Slik gjør du

Pannacotta

  1. Hell gløgg i en kjele og kok ned til 1 dl. La det småkoke på middels varme, rør av og til. Dette tar ca. 15 minutter.
  2. Bland gelatinpulver med kaldt vann og la det stå i 5 minutter. Varm det deretter kort i mikrobølgeovnen.
  3. Hell fløte og sukker i kjelen med gløgg. Varm opp til det begynner å koke. Ta kjelen av varmen og rør inn gelatinblandingen.
  4. Sil blandingen i fire serveringsglass. Sett i kjøleskapet for å stivne, minst fire timer, men gjerne over natten.

Topping

  1. Hell mandelflak og salt i en tørr panne, rist under omrøring på middels varme til mandlene begynner å få farge.
  2. Ta ut glassene og dryss over mandlene. Server med en gang.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker