Hva er en iSi sifon egentlig? En sifon brukes gass og trykk til bl.a å lage krem, luftige sauser og lette supper. Den gjør det på kort tid og med fantastiske resultater. Beholderne fra iSi har samtidig et praktisk håndtak og flere forskjellige tupper til servering.
Sifonen brukes til sauser som f.eks bearnaise og hollandaise. Sluttresultatet blir luftig, som gir en spesiell touch til retten som helhet. Mulighetene er uendelige med en iSi sifon. Impone venner og familie som om de var på en gourmet restaurant.
Bedre smak: Når du bruker din iSi sifon er resultatet luftig og fylt med smak. Med en luftig saus laget med en sifon, opplever man ikke samme tunge metthetsfølelse. Samtidig bevares kvaliteten og aromaen i sausen og på andre matvarer. Hvis du bruker råvarer av beste kvalitet blir resultatet i sifonen også perfekt, så du er sikret et deilig og velsmakende resultat.
Tidsparende: Der en håndmikser eller en kjøkkenmaskin bruker lengre tid på å piske et luftig resultat, klarer sifonen det på kort tid. Gassen og trykket fra patronen gjør at du raskt får det ønskede resultatet. Samtidig slipper du å få vondt i armen av å vispe, da du bare trenger å riste i veldig kort tid.
Holdbarhet: Oppbevar det ferdige resultatet lengre, f.eks. holder den fløte frisk i opp til 10 dager i kjøleskapet.
Sunnhet: Med en sifon får du større volum ut fra det du visper, så du sparer på kaloriene i det ferdige resultatet.
Sikkerhet: Alle delene gjennomgår sikkerhetsrelaterte test og sikret høyeste kvalitet på den østerrikske iSi fabrikken. Du er sikret at ditt iSi produkt overholder de sikkerhetsreglene, som er satt.
Utbyttbare deler: Alle iSi sifoner og patroner er utviklet som et system. Dermed passer de mange forskjellige delene sammen. Når først du har investert i en iSi Sifon, så kan du bruke alle typer av patroner og tupper. Det gir også en lang levetid på sifonene.
Det er enkelt og ved å bruke en iSi sifon får du raskt velsmakende resultater. Ha din saus, suppe, fløte eller lignende i beholderen og skru på lokket. Ha deretter patronen i hylsteret og skru denne på så trykket kommer ned i beholderen. Deretter rister du beholderen godt. Fjern hylsteret med patronen igjen og skru det medfølgende lokket på igjen. Nå er du klar til å sprøyte inneholdet ut gjennom tuppen - også kan du servere! Enklere blir det ikke.
Av Heine Jeppesen - Gastrofar.dk
Ingredienser:
2 spisskål
200 g carpaccio
100 g blåskimmelost
2 ss sitronsaft
100 g creme fraiche
1,5 dl melk
1 tsk honning
0,5 dl fløte
1 bunt dill
Salt og kvernet pepper
Sånn gjør du:
Blåskimmelost, creme fraiche, melk, fløte, sitron og honning has i et høyt beger og mikses med en stavmikser. Massen siktes og helles ii en sifonflaske (0,5l). Skru lokket på og gi den en patron. Rist sifonen 8-10 ganger, så gassen fordeler seg. Spisskålene skjæres i båter. Grill spisskålene på alle 3 sider, gjerne på en grill eller en grillpanne. Legg spisskålen på en tallerken, ha carpaccioen over, ha ostekremen på siden og dryss på med litt dill.
Vanskelighetsgrad: Middels
Tilberedelsetid: 30 Min
Passelig forr: Gourmet Whip, Thermo Whip, Thermo Xpress Whip
Ingredienser:
325 g smør
3 st eggeplommer
1 egg
25 g sjalottløk
50 ml tørr hvitvin
1 st laurbærblad
1 g salt
1 g cayennepepper
25 ml sitronsaft
1 g sukker
25 ml vegetablisk olje
3 st knuste svarte pepperkorn
Tilberedelse:
Smelt smøret i en kasserolle og sil gjennom en duk for å klargjøre smøret. Fres sjalottløk i vegetabilsk olje til de er glaserte, tilsett laurbærblad og pepperkorn og hvitvin. La småkoke i ca. 3 minutter (for redusering). Visp sammen 3 eggeplommer, 1 helt egg og reduser i en metallskål over varmt vannbad (ca. 2-3 minutter). Rør smøret (ca. 50°C/122°F) først en dråpe om gangen også gradvis fram til det formes emulsjon (en kombinasjon av egg og fett). Smak av med krydderene. Hell gjennom ISI trakten og sikt direkte i 0,5 L Isi Whipper, skru på 1 st Isi fløtepatron og rist kraftig. Hold ISI Whipper varm ved maks 75°C/165°F i et vannbad.
Siden oppstarten i Wien i 1865 er iSi verdensledende på markedet innen trykkforseglende gasspatroner. De er kjente for deres styrke innenfor innovasjon og kvalitet, men den gang så var navnet Carl Pochtler AG. Et av virksomhetens første produkter var de velkjente CO2-patronene som brukes til å lage kullsyret vann. I begynnelsen av 1900-tallet ble N2O-patronene utviklet for å lage kremfløte, supper og sauser. Disse produktene ble grunnen i kjerneproduksjonen den gangen og er det fortsatt i dag. Helt siden grunnleggelsen i Østerrike har innovativ styrke, utvikling og østerrisk kvalitet vært suksessfaktorene for den internasjonale suksessen. iSi markedsfører deres produkter i dag i mer enn 80 land, som vitner noe om den store interessen for iSis fantastiske produkter.
Virksomhetens navn iSi ble først aktuelt i 1964 i og med at det gamle navnet ble byttet ut med det mer moderne navnet iSi. Under hele iSis lange historie har virksomheten vært familieeid og den administrerende direktøren heter i dag Christian C. Pochtler, med navn som stammer tilbake til stifteren, nemlig Carls Pochtler.
De stilfulle og funksjonelle produktene fra iSi danner i dag grunnlaget for bl.a kreativ kakekunst. Mulighetene med produktene fra iSi gjør at det bare er fantasien som setter grenser for din personlige kakedekorasjon. Sortimentet av iSis produkter hos Bakerenogkokken.no har i dag bl.a dekorasjonshyller, fyllnåler og fløtesifoner. Den østerriske kvaliteten er gjennomgående i produktene og sikrer lang levetid.