Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Høstlige gryter og supper

Nå er høsten virkelig her. Kuldegradene lister seg inn på tå og skjerfene plukkes ut ur garderoben - da gjelder det å holde seg varm!
Her har vi samlet noen oppskrifter på varmende gryter og supper, samt produktene som hjelper deg å lage dem!

 

Grytebrød!

Det går alldeles utmerket å bake brød i din støpejernsgryte. Brødet blir utrolig godt med en meget smaksrik, sprø skorpe på toppen. Prøv det!

Prøv å gjøre egen kraft!

Rist 2 kg kjøtt- eller kyllingbein i 180° i 30 min. Om du har kyllingbein over fra en tilberedt kylling så kan du anvende dem og behøver ikke riste dem. Putt de ristede beina i en stor gryte og tilsett 4 l vann och 1 ss eplesidereddik. La stå i 20 min. Tilsett en hakket gul løk, to ternede gulrøtter, to skivede selleristilker og to laurbærblad. Kok opp og la småkoke under lokk på meget svak varme i 12–24 timer. Skum kraften hver femte time. La kraften svalne og sil den. La den bli helt kald og frys den inn om den ikke skal anvendes direkte.

OPPSKRIFTER

Lamme- og kikertssuppe

6–8 porsjoner

Du behøver

  • 2 ss olivenolje
  • 500 g lammekjøtt
  • 1 gul løk, hakket
  • 3 hvitløksklyfter, knuste
  • 1 ts karve
  • 1/2 ts tørket koriander
  • 1 krm cayennepepper
  • 1 1/2 l kyllingkraft
  • 3 gulrøtter, i terninger
  • 500 g knuste tomater
  • 2 laurbærblad
  • 1 burk kikerter
  • 1 burk mathvete
  • 2 ts presset sitronsaft
  • mynte, hakket

Server med

  • Naturell yoghurt
  • mynte

Gjør slik

  1. Skjær kjøttet i biter og brun i omganger i olje i stekepanne. Legg over i en gryte.
  2. Skru ned varmen og fres løken i stekepannen i 5 min. Tilsett knust hvitløk og krydder og fres et par min til. Tilsett litt av kraften og kok opp. Hell etterpå ned i gryten.
  3. Tilsett gulrøtter, knuste tomater, laurbærblad og resten av kraften. Kok under lokk i 1 1/2 time.
  4. Tilsett kikerter og mathvete og kok i 30 min til det at kjøttet er riktig mørt. Tilsett mere kraft om suppen føles tykk. La suppen bli kald og ta vekk fettet.
  5. Kok opp suppen og tilsett sitronsaft og mynte og smak. Server med yoghurt og ekstra mynte.

Søtpotetsuppe med ruccola

4–6 porsjoner

Du behøver

  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 1 liten gul løk, finhakket
  • 2 hvitløksklyfter, knuste
  • 1 stilk stilkselleri, hakket
  • 500 g søtpotet, skrellet i terninger
  • 1–3 krm chiliflakes
  • 1 1/2 l kyllingkraft
  • 1 dl crème fraiche
  • 60 g ruccola
  • Basilikum, strimlet

Gjør slik

  1. Varm opp smør og olje i en gryte. Når smøret har smeltet, legg i løken og fres på svak varme i 10 min. Tilsett hvitløk og selleri og fres i 5 min til.
  2. Tilsett søtpotet, chiliflakes og halvparten av kraften. Kok opp og småkok under lokk i 20 min eller til det at poteten er myk.
  3. Blend suppen jevn og tilsett resten av kraften. Tilsett mer kraft eller mindre avhenging av hvor tykk suppe som ønskes.
  4. Tilsett crème fraiche og kok opp og smak. Topp med ruccola og basilikum.

Gresskarsuppe med curry og peanøtter

4 porsjoner

Du behøver

  • sirka 1 1/2 kg moskusgresskar
  • 1 gul løk
  • 2 hvitløksklyfter
  • Solsikkeolje
  • 3 ts curry
  • 1 l vann
  • 3 ss grønnsakskraft
  • 2 1/2 dl matfløte
  • 1 ss presset sitronsaft
  • 1 ts sambal oelek
  • Havsalt

Server med

  • Tyrkisk yoghurt
  • Tørristede peanøtter
  • Gresskarkjerner
  • Frisk mynte og koriander

Gjør slik

  1. Skrell og skjær gresskaret i biter. Det skal bli sirka 800 g rent gresskarkjøtt. Skrell og hakk løken og hvitløken.
  2. Fres gresskar, løk og hvitløk i en gryte med olje. La curryn frese med mot slutten. Hell på vann og kraft, og kok gresskaret mykt under lokk, sirka 15 minutter.
  3. Blend suppen jevn sammen med fløte, sitronsaft og sambal oelek. Kok sammen i noen minutter og ha i mere salt hvis du føler at det trengs.
  4. Pynt suppen med yoghurt, grovhakkede peanøtter, gresskarkjerner og hakkede urter.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker