Nå er høsten virkelig her. Kuldegradene lister seg inn på tå og skjerfene plukkes ut ur garderoben - da gjelder det å holde seg varm!
Her har vi samlet noen oppskrifter på varmende gryter og supper, samt produktene som hjelper deg å lage dem!
Det går alldeles utmerket å bake brød i din støpejernsgryte. Brødet blir utrolig godt med en meget smaksrik, sprø skorpe på toppen. Prøv det!
Rist 2 kg kjøtt- eller kyllingbein i 180° i 30 min. Om du har kyllingbein over fra en tilberedt kylling så kan du anvende dem og behøver ikke riste dem. Putt de ristede beina i en stor gryte og tilsett 4 l vann och 1 ss eplesidereddik. La stå i 20 min. Tilsett en hakket gul løk, to ternede gulrøtter, to skivede selleristilker og to laurbærblad. Kok opp og la småkoke under lokk på meget svak varme i 12–24 timer. Skum kraften hver femte time. La kraften svalne og sil den. La den bli helt kald og frys den inn om den ikke skal anvendes direkte.
Det går alldeles utmerket å bake brød i din støpejernsgryte. Brødet blir utrolig godt med en meget smaksrik, sprø skorpe på toppen. Prøv det!
Rist 2 kg kjøtt- eller kyllingbein i 180° i 30 min. Om du har kyllingbein over fra en tilberedt kylling så kan du anvende dem og behøver ikke riste dem. Putt de ristede beina i en stor gryte og tilsett 4 l vann och 1 ss eplesidereddik. La stå i 20 min. Tilsett en hakket gul løk, to ternede gulrøtter, to skivede selleristilker og to laurbærblad. Kok opp og la småkoke under lokk på meget svak varme i 12–24 timer. Skum kraften hver femte time. La kraften svalne og sil den. La den bli helt kald og frys den inn om den ikke skal anvendes direkte.
6–8 porsjoner
4–6 porsjoner
4 porsjoner