Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Hva passer vel bedre enn en herlig gryterett i den kjølige høstluften? Vi har bedt Thomas Alcayaga lage
to smaksrike gryteretter - begge med gresskar som hovedingrediens! Han byr på Lapskaus med gresskar
og en kremet gresskarsuppe med blåmuggost som kan også lages lakto-ovo-vegetarisk!

Pumpkin season

Nå er tiden endelig inne for gresskar igjen. Når høsten kommer snikende, finner vi de grønne og oransje grønnsakene på kjøkkenbordet. Gresskar er en allsidig ingrediens som metter godt, er rimelig, og kan brukes i både søte og salte retter. Faktisk, gresskar er ikke engang en grønnsak. Det er egentlig et veldig stort bær.

Det finnes mange typer gresskar, noen egner seg best som Halloween-lykter. Men de fleste kan brukes til matlaging. De mest kjente gresskarene du finner på butikken er Hokkaido og Flaskegresskar. Senere har spagettigresskar, blue ballet og crown prince også blitt tilgjengelige. Så det er på tide å finne din egen favoritt.

Bør gresskaret skrelles?

Det kommer litt an på hva du skal bruke det til. Hvis du for eksempel skal lage suppe, kan du la skallet være på. Det samme gjelder for salater eller når du skal bake gresskaret i små biter. Hvis du ønsker at gresskaret skal koke helt gjennom uten bruk av en stavmikser, kan det være lurt å skrelle det, da skallet bidrar til å holde kjøttet sammen. Så skallet påvirker mer konsistensen enn smaken.

Gresskar er generelt ganske harde, så vær forsiktig når du skjærer dem. Ha et stort skjærebrett tilgjengelig for å ha nok plass til å arbeide. Bruk også en stor kniv når du deler gresskaret. Sett kniven inn i kjøttet og vugg den frem og tilbake for å få gresskaret til å gi etter.

Gresskar inneholder mye mat. Etter at du har åpnet gresskaret, kan du dekke til det ubrukte og oppbevare det i kjøleskapet. Hvis du vet at du ikke kommer til å bruke det med det samme, kan gresskar også fryses. Skrell det og skjær det i mindre biter før du pakker det i porsjonsposer.

Utvalgte produkter - perfekt til høstens gryter

Lapskaus

Lapskaus med gresskar

4 personer

  • 750 g kalvekjøtt i terningen
  • 2 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 10 laurbærblader
  • 1 ss sennepsfrø
  • 4 nellik
  • 20 svarte pepperkorn
  • 700 g melne poteter
  • 500 g gresskar i grove terningen
  • 100 g smør
  • Omtrent 3 ss eplecidereddik

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i grove terninger og legg det i en stor gryte. Dekk det med kaldt vann slik at vannet står omtrent 3-4 cm over kjøttet.
  2. Varm opp forsiktig til det koker, og la det småkoke i 10 minutter mens du skummer av urenheter.
  3. Tilsett løk i skiver, finhakket hvitløk, laurbærblad, sennepsfrø, nellik og pepperkorn. La det småkoke under lokk i ca. 1,5 time. Kjøttet skal være mørt, men ikke helt overkokt.
  4. Tilsett terninger av poteter og gresskar. La det småkoke i ytterligere en time til. Potetene skal være så møre at de faller fra hverandre når du rører i retten. Retten burde nå være ganske jevn. Hvis den er litt for "våt", kan du la den koke litt uten lokk.
  5. Tilsett smør og smak til med salt, eddik og pepper.
  6. Server med gressløk på toppen og rødbeter, sennep og rugbrød ved siden av.

Gresskarsuppe

Gresskarsuppe med blåmuggost

4 personer

  • 700g gresskar i terninger
  • 3 rødløk
  • 3 tomater
  • 4 fedd hvitløk
  • 10 salvieblader
  • 3 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1 liter kylling- eller grønnsaksbuljong
  • 3,5 dl fløte
  • 2 ss eplecidereddik

Slik gjør du

  1. Skjær gresskaret i mindre biter. Fjern frøene. Skrell løken og hvitløken. Legg gresskar, tomater, løk og hvitløk i en ildfast form og bland med salt, pepper, olivenolje og salvie. Sett det hele i ovnen på 225 grader i 40 minutter.
  2. Ha de bakte grønnsakene i en kjele sammen med buljongen. La det småkoke i ca. 20 minutter. Bruk en stavmikser for å blande alt sammen, og tilsett fløten. Smak til med salt, pepper og eddik. La det småkoke i ytterligere 5-10 minutter for å få suppen til å tykne.
  3. Server med litt rømme, en skvett olje, blåmuggost og gresskarfrø.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker