Lag dine egne tortillas og tacos! Bland deigen, press den i tortillapressen for å få tynne og sprø brød som du deretter steker i en tørr stekepanne. Jonas Cramby, texmex spesialisten tipser om oppskrift på Hvetetortillas.
Det første man må lære seg hvis man vil begynne å lage egne tortillabrød er at det finnes to typer: hvete og mais.
Lag dine egne tortillas og tacos! Bland deigen, press den i tortillapressen for å få tynne og sprø brød som du deretter steker i en tørr stekepanne. Jonas Cramby, texmex spesialisten tipser om oppskrift på Hvetetortillas.
Det første man må lære seg hvis man vil begynne å lage egne tortillabrød er at det finnes to typer: hvete og mais.
Hvetetortillas er litt mykere og smidigere enn maisbrødene, og brukes ofte når man vil ha litt større brød, som ved enchiladas og burritos. Men prøv ikke å lage nachos eller lignende med dem, det vil ikke fungere. Man trenger ikke noe spesialutstyr for å lage hvetetortillas - bare et kjevle og et bakebord. Her er en oppskrift for åtte tacostore tortillas:
Ingredienser:
5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts salt
2 ts vegetabilsk olje
1 dl varm h-melk
Fremgangsmåte:
Bland alle tørre ingredienser og hell langsomt over den varme melken. Bland sammen til en klissete deig. Kna deigen på et melet bakebord i ca to minutter, legg tilbake deigen i bollen og dekk den med et fuktig kjøkkenhåndkle. La deigen hvile i 20 minutter. Del deigen i 8 små boller (eller færre om du ønsker større brød) og la de hvile på et fat under kjøkkenhåndkle i 10 minutter til. Kjevle ut bollene til runde tortillabrød som du siden oppbevarer under duk til du skal bruke dem. Stek brødene i en tørr stekepanne cirka 30 sekunder på hver side og la de deretter mykne i et par minutter i en tortillavarmer, hvis du har det, ellers legger du dem i ovnen inntullet i et kjøkkenhåndkle under svak varme.
Maistortilla er litt vanskeligere å lage enn hvetetortilla, men de smaker også bedre, hvis man lykkes med de. Maistortilla må spises når de er helt ferske mens tortillabrød av hvete kan forberedes noen timer før de skal spises og siden varmes i ovn. Derimot er det dagsgamle maistortillas man bruker hvis man vil lage egne tacos, crispy tacos eller tostadas. Det er bare å fritere, la de renne av på papir og strø over salt, kjempegodt! Vil du lage maistortillas trenger du litt speialutstyr i form av tortillavarmer, kan erstattes med kjøkkenhåndkle men det blir en helt annen smaksopplevelse i en tortillavarmer. Med en tortillavarmer blir maistortillalefsene perfekt myke og holder seg varme i flere timer. Masecamel: maismel av maiskorn som har fått trekke i lime og deretter malt. Blandes kun med vann og salt. Kan ikke erstattes med noe annet. Tortillapresse: Deig av Masecamel er skjør og smuler lett så man må ha en torttillapresse hvis man skal lage egne maistortillas. Men hvis du har en tortillapresse blir det både enkelt og kjempemorsomt å lage egne maistortillas.