I denne oppdaterte pakken med den fantastiske saltstenen inngår det også en holder for stenen. Med holderen kan du enkelt flytte rundt stenen etter at du har varmet opp den uten å brenne deg. Holderen fungerer også som et underlag.
Saltsten
Denne rosa saltstenen stammer fra Himalayafjellets hjerte. Bestående av 100% naturlig krystallsalt som er over 180 millioner år gammelt. Stenen er helt naturlig, det vil si uten kjemikalier eller andre tilsetninger. Saltstenen gir rettene dine en utsøkt "salt touch"! Det finnes mange forskjellige måter å bruke saltstenen på - fra tilberedning til servering.
Lage mat med saltstenen
En oppvarmet saltsten kan brukes ved matbordet for å tilberede små fiske- eller kjøttbiter. Til større biter kan saltstenen brukes i eller rett på varmekilden. Saltstenen kan varmes opp på forskjellige måter, og holder temperaturen i ca. 20 minutter.
BBQ/gassgrill
Start oppvarmingen av saltstenen med lav temperatur. Etter 30 minutter kan varmen økes, og etter ca. 45 minutter er stenen klar til å brukes.
Ovn
Saltstenen kan også brukes i ovnen, men da må den ikke ha vært oppvarmet på forhånd. Saltstenen risikerer da å sprekke. Øk varmen til 60°C, og fortsett med å øke temperaturen jevnlig hvert tjuende minutt i en time. Maks temperatur: 220°C.
Avkjølt saltsten
Plasser saltstenen i fryseren, og etter ca. 30 minutter er den klar til å serveres på, for eksempel carpaccio, sushi eller sashimi. Også kalde desserter kan med fordel serveres på en avkjølt saltsten.
Vedlikehold
Etter at saltstenen har avkjølt seg, skal den skylles av og tørkes nøye. På grunn av saltets antibakterielle egenskaper, trenger du ikke å bruke rengjøringsmiddel. For mye vann forårsaker sprekker i stenen, og stenen skal derfor aldri plasseres i oppvaskmaskinen. La saltstenen tørke godt før neste bruk (ca. 24 timer). Ekstra informasjon: Salt smelter ved 800°C!
Tips!
Lag din egen gravlaks. Press laksefileten med sukker og dill mellom to saltstener. Pakk den deretter inn i papir, og oppbevar den kjølig i 1-3 dager.
Stek egg og bacon ved bordet!
Glem ikke saltstenen når du serverer dine lekre desserter! Bavarois, iskrem og sorbet - med en litt salt touch. Gjestene dine kommer til å elske det!
I denne oppdaterte pakken med den fantastiske saltstenen inngår det også en holder for stenen. Med holderen kan du enkelt flytte rundt stenen etter at du har varmet opp den uten å brenne deg. Holderen fungerer også som et underlag.
Saltsten
Denne rosa saltstenen stammer fra Himalayafjellets hjerte. Bestående av 100% naturlig krystallsalt som er over 180 millioner år gammelt. Stenen er helt naturlig, det vil si uten kjemikalier eller andre tilsetninger. Saltstenen gir rettene dine en utsøkt "salt touch"! Det finnes mange forskjellige måter å bruke saltstenen på - fra tilberedning til servering.
Lage mat med saltstenen
En oppvarmet saltsten kan brukes ved matbordet for å tilberede små fiske- eller kjøttbiter. Til større biter kan saltstenen brukes i eller rett på varmekilden. Saltstenen kan varmes opp på forskjellige måter, og holder temperaturen i ca. 20 minutter.
BBQ/gassgrill
Start oppvarmingen av saltstenen med lav temperatur. Etter 30 minutter kan varmen økes, og etter ca. 45 minutter er stenen klar til å brukes.
Ovn
Saltstenen kan også brukes i ovnen, men da må den ikke ha vært oppvarmet på forhånd. Saltstenen risikerer da å sprekke. Øk varmen til 60°C, og fortsett med å øke temperaturen jevnlig hvert tjuende minutt i en time. Maks temperatur: 220°C.
Avkjølt saltsten
Plasser saltstenen i fryseren, og etter ca. 30 minutter er den klar til å serveres på, for eksempel carpaccio, sushi eller sashimi. Også kalde desserter kan med fordel serveres på en avkjølt saltsten.
Vedlikehold
Etter at saltstenen har avkjølt seg, skal den skylles av og tørkes nøye. På grunn av saltets antibakterielle egenskaper, trenger du ikke å bruke rengjøringsmiddel. For mye vann forårsaker sprekker i stenen, og stenen skal derfor aldri plasseres i oppvaskmaskinen. La saltstenen tørke godt før neste bruk (ca. 24 timer). Ekstra informasjon: Salt smelter ved 800°C!
Tips!
Lag din egen gravlaks. Press laksefileten med sukker og dill mellom to saltstener. Pakk den deretter inn i papir, og oppbevar den kjølig i 1-3 dager.
Stek egg og bacon ved bordet!
Glem ikke saltstenen når du serverer dine lekre desserter! Bavarois, iskrem og sorbet - med en litt salt touch. Gjestene dine kommer til å elske det!