Japanske kniver fra varemerket Global er kjøkkenkniver av veldig høy kvalitet. De har et velfortjent bra rykte
og du har sikkert hørt om dem før. Bakeren og Kokken er en anbefalt Global forhandler og hos oss finner du flere ulike
Global knivsett. Vi har dessuten flere av Globals kjøkkenutstyr som knivsliper, knivblokk og skjærebrett i sortimentet.
Vi er helt sikre på at du kommer til å finne en Global kniv som passer deg - om ikke, hør av deg til oss!
Global-kniven tok verden med storm da den ble lansert i Japan i 1985. Nå fyller kniven 40 år og er skarpere enn noensinne.
I forbindelse med dens 40-års jubileum lanseres nå to eksklusive produkter - en japansk kniv og en kniv i tre deler.
Benytt anledningen til å bestille i dag, jubileumsproduktene er kun tilgjengelige i begrenset opplag!
Denne 15 cm lange japanske kiritsuke-kniven er designet for å feire Globals 40-årsjubileum, og er kun tilgjengelig i et begrenset opplag - et must-have for enhver kjøkkenkniventusiast. En klassisk kiritsuke er lang og enegget, og brukes tradisjonelt av japanske kokker fordi den anses som vanskelig å mestre. Globals Jubilee-kniv er en dobbeltsidet versjon i en mindre størrelse, noe som gjør den mye enklere å håndtere.
Da Global-kniven ble lansert, tok den verden med storm - nå er den 40 år gammel og skarpere enn noensinne. Dette knivsettet er spesialdesignet for å feire Globals 40-årsjubileum og er kun tilgjengelig i et begrenset opplag. Settet består av en kiritsuke på 15 cm, en kokkekniv på 18 cm og en universalkniv på 11 cm. Kiritsuke selges også som enkeltkniv, hvis du allerede har mange av dine favoritter fra Global.
Sebastian Gibrand er en ekte konkurransekokk med meritter fra flere profesjonelle konkurranser. Han har vært leder for det svenske kokkelandslaget, vunnet Kokkenes kamp og representert Sverige i den prestisjetunge Bocuse d'Or-konkurransen ved to anledninger. Under hele sin gastronomiske karriere har Sebastian alltid hatt Globalkniven innen nær rekkevidde.
Sebastians kulinariske reise begynte i Skåne, nærmere bestemt i barndomsbyen Helsingborg, der han først fikk smaken på kokkeyrket gjennom en praksisplass på Restaurant Gastro. Siden den gang har han virkelig skapt seg et navn i den svenske restaurantverdenen. I tillegg til å gjøre stor suksess i konkurranser, har Sebastian stått på kjøkkenet på stjernerestaurantene Studio Frantzén og Oaxen Krog & Slip i Stockholm. I 2019 fikk han også æren av å tilberede Nobelmiddagen.
G-2 kokkekniven ser likedan ut i dag som da den ble lansert for over 30 år siden, noe som er et bevis på at det er et godt design. Kniven er laget av ett lag Cromova 18-stål. Kniven ble først populær blant profesjonelle kokker, og deretter fulgte hjemmekokkene etter. I dag er Global et svært populært knivmerke, både i Sverige og i resten av verden.
I sortimentet finnes det en kniv for enhver anledning på kjøkkenet, fra kjøttklyvere til fleksible filetkniver, grønnsakshakkere og små urtekniver. For å gi knivene en perfekt balanse i hånden er håndtakene fylt med havsand.
Den nye generasjonen Global-kniver! Knivene er laget av ett lag Cromova 18-stål (som den klassiske Global-kniven), men er litt tykkere. De er ekstremt skarpe og håndslipes av en mestersliper.
Håndtaket er litt større enn på de klassiske Global-knivene, men har en mer avsmalnende form som gir et perfekt ergonomisk grep. De velkjente "Global-prikkene" kjennetegnes her av et lyst og elegant design. For å gi NI-knivene en perfekt balanse i hånden er håndtakene fylt med havsand.
En iøynefallende kniv i tre stål med en unik, hamret finish!
Global SAI er en kniv i tre stål med et hardt herdet stål i eggen og et mykere stål rundt det harde stålet, noe som gir en kniv med fantastiske egenskaper. Håndtaket er ergonomisk og behagelig å holde i. De karakteristiske "Global dots" er selvfølgelig fortsatt der, om enn i en litt mer diskret design. For å gi Sai-knivene en perfekt balanse i hånden er håndtakene fylt med havsand.
Psst! Hver Global Sai-kniv er nummerert, og ved å registrere din Global Sai-kniv får du en første gratis ettersliping.
Global Classic
G-2 kokkekniven ser likedan ut i dag som da den ble lansert for over 30 år siden, noe som er et bevis på at det er et godt design. Kniven er laget av ett lag Cromova 18-stål. Kniven ble først populær blant profesjonelle kokker, og deretter fulgte hjemmekokkene etter. I dag er Global et svært populært knivmerke, både i Sverige og i resten av verden.
I sortimentet finnes det en kniv for enhver anledning på kjøkkenet, fra kjøttklyvere til fleksible filetkniver, grønnsakshakkere og små urtekniver. For å gi knivene en perfekt balanse i hånden er håndtakene fylt med havsand.
Global NI
Den nye generasjonen Global-kniver! Knivene er laget av ett lag Cromova 18-stål (som den klassiske Global-kniven), men er litt tykkere. De er ekstremt skarpe og håndslipes av en mestersliper.
Håndtaket er litt større enn på de klassiske Global-knivene, men har en mer avsmalnende form som gir et perfekt ergonomisk grep. De velkjente "Global-prikkene" kjennetegnes her av et lyst og elegant design. For å gi NI-knivene en perfekt balanse i hånden er håndtakene fylt med havsand.
En iøynefallende kniv i tre stål med en unik, hamret finish!
Global SAI er en kniv i tre stål med et hardt herdet stål i eggen og et mykere stål rundt det harde stålet, noe som gir en kniv med fantastiske egenskaper. Håndtaket er ergonomisk og behagelig å holde i. De karakteristiske "Global dots" er selvfølgelig fortsatt der, om enn i en litt mer diskret design. For å gi Sai-knivene en perfekt balanse i hånden er håndtakene fylt med havsand.
Psst! Hver Global Sai-kniv er nummerert, og ved å registrere din Global Sai-kniv får du en første gratis ettersliping.
Tilbehør og redskaper
I tillegg til Globals sylskarpe kniver tilbyr de også en rekke tilbehør som bidrar til å forbedre matlagingsopplevelsen. Utvalget omfatter alt fra slipestenger, slipesteiner og knivblokker til praktisk kjøkkenutstyr som skjærebrett, spatler og skreller.
Andre produkter
Her finner du produkter som praktiske kjøkkensakser, ulike tekstiler og reservedeler som utfyller Globals brede utvalg av kjøkkenprodukter.
For å være helt sikker på at du kan møte alle behov som kan oppstå under matlagingen, vil vi tipse om noen kniver som du bør utruste kjøkkenet ditt med. De tre aller viktigste er: en klassisk kokkekniv (Global G-2), en fleksibel allroundkniv samt en skikkelig brødkniv som Global G-9 (funker også perfekt til å skjære frukt med ettersom de har mykt skall).
Overkursing: eller - to ytterligere kniver som hjelper deg å ta deg ut “knivige situasjoner” på kjøkkenet er: mindre grønnsakskniv (funker til det meste) samt en klassisk filékniv.
Den svenske mesterkokken Edin Dzemat lærer deg hvordan du best tar hånd om dine japanske Global kniver:
Steg en: Test kniven! Med en tomat tester du enkelt om din kniv er slø. Er det vanskelig å skjære? Da er det på tide å fikse den!
Steg to: Trenger du å skarpe eller slipe kniven?
Slipestav - Akkurat som navnet sier skarper du en kniv med en slipestav. Ha knivens skaft i den ene hånden og hold tommelen på knivryggen. I andre hånden har du slipestaven, hold den foran brystet og vinkle den bort fra deg. Med et fast grep fører du høyresiden av knivbladet langs staven, bort fra deg. Bytt vekselvis mellom høyre og venstresiden og skarp dem mot staven, til de er så skarpe som du ønsker. For veiledning kan du også ta en titt på youtube for å se hvordan du får til “den riktige teknikken”. Det er ikke vanskelig, men kan gjøre det litt lettere første gangen og kanskje også andre gangen.
Minosharp - Åpne luken og hell vann på hjulene også legger du på lokket. Avhengig av hvor slø kniven er, velger du hjul. Om kniven bare er litt sløv - start med det fineste hjulet og dra kniven fram og tilbake 6-7 ganger. Innimellom er kniven i behov av en mer grundig skarping og da velger istedet det groveste hjulet. Samme metode som tidligere, dra kniven fram og tilbake 6-7 ganger. Jobb deg gjennom resten av de to hjulene som er igjen og gjenta prosessen ført mot det midterste også mot det fineste hjulet.
Slipesten - Når kniven er skikkelig sløv trenger den å slipes. Forskjellen er at hele bladet slipes i stedet for når du skarper til bare selve kanten på knivbladet. Enten leverer du kjøkkenkniven inn til profesjonelle eller så bruker du en slipesten.
Start med å bløtlegge slipestenen ordentlig gjennom å la den dra til seg vann i et vannbad noen timer. For å få inn rett vinkel når du sliper, kan du få hjelp av en så kallet slipearmatur - en støtte som du fester på knivens rygg. For kniver fra Global vil du ha et som gir en 15 graders vinkel. slipearmaturen fester festes på midten av knivryggen, legg kniven og slipearmaturen mot slipestenen, hold i armaturen og før kniven fram og tilbake mot slipestenen. Når kniven er slipt kan du også dra knivkanten mot et brettet kjøkkenhåndkle for å bli kvitt eventuelle rester som har oppstått under slipingen. Nå har du en skarp kniv som kjennes som ny igjen!
GLOBAL AMBASSADØR - SEBASTIAN GIBRAND
Sebastian Gibrand er ikke bare kokk, men også en mester i kulinariske konkurranser. Den prestisjetunge seieren i Battle of the Chefs i 2019 er bare én av hans mange prestasjoner. Gibrand har også vunnet flere internasjonale kokkekonkurranser.
I løpet av karrieren har han også spilt en ledende rolle i svensk gastronomi. Han har ledet det svenske kokkelandslaget, stått i spissen for den ærefulle Nobelmiddagen og stolt representert Sverige i den prestisjetunge Bocuse d'Or-konkurransen, både i 2019 og 2021.
Alle Globalkniver er laget av det harde og rustfrie stålet Cromova 18. Globals design har vært den samme helt siden begynnelsen av produksjonen på midten av 80-tallet. Globalknivene er verdenskjente, og det er ikke så rart...
Knivene beholder sin skarphet, er estetisk tiltalende, slitesterke, behendige og arbeidsbesparende - og det finnes en kniv til kjøkkenets forskjellige arbeidsoppgaver. Det er sånt man setter pris på når man elsker å lage mat. Matlagingen blir rett og slett morsommere om man har fungerende redskap. Med de rette knivene kan du utrette gastronomiske mirakler, og etter vår mening kan man ikke få et bedre rykte.
Bakeren og Kokken er spesielt utvalgt av Global som en anbefalt forhandler. Dette innebærer at vi alltid har samtlige Globalkniver i lager.