Den 9 april feirer vi den store Gin & Tonic-dagen! Her har vi samlet
glassene, verktøyet og inspirasjonen du trenger for å lage en perfekt GT!
Vi har fått hjelp av Steampunk Bar i Gøteborg, som vi anser som litt av noen eksperter på området: På deres barmeny finner vi 417 forskjellige gin-sorter og innimellom organiseres gin & tonic- kvelder. John, som arbeider på Steampunk Bar, har hjulpet oss med svar på våre GT-spørsmål.
Å velge tonic baserer seg på hva slags gin du har. Indie tonic er smaksatt med kinin, andre tonic har det sjelden.
Man skal velge den gin man har lyst på akkurat nå.
Når man velger tonic, tar man greie på hva ginen er krydret med og går ut ifra det. Feks. Tanquary 10 smaker fantastisk sammen med grapefrukt.
Selv drikker jeg GT av spanske GT-glass eller vinglass. De klassiske krydderiene i gin er einebær, koriander, sitrus av noe slag, irisrot, kvann og lakris av en eller annen form, som oftest lakrisrot. Disse krydderiene er, med ca 90%, med i all gin.
Alltid masse is i glasset, fyll gjerne helt opp.
Gin kommer nok til å øke salget i 2020 og det blir nok mer av de såkalte smaksatte, som rabarbra, te, bringebær mm.
Min standar favoritt er Tanquary no 10, blod-grapefrukt og Feever Tree indian tonic. En storselger er også Hendricks med agurk, pepper og tonic.
Alle typer GT er like enkle så lenge man ikke begynner å smaksette ginen selv. Bruker man Anne sprit eller likør, er det ikke lenger en GT.
For en GT-elsker bør man teste John/Tom Collins for dem som liker syrlige drikker. Er det selve gin-smaken man elsker er det selvfølgelig Dry Martini man bør teste i ulike varianter.