Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Det er noe helt spesielt med matretter som går i arv fra generasjon til generasjon – vi kaller dem klassikere.
Disse rettene bærer med seg en følelse av nostalgi og trygghet. De er mer enn bare mat – de er kultur og
minner som knytter sammen familier rundt bordet. Klassikerne viser at tidløse smaker alltid har en plass,
uansett hvor mye verden forandrer seg.

Vi har fått hjelp av den svenske stjernekokken Håkan Thörnström til å gjenopplive tre gamle klassikere
som sammen danner en perfekt treretters middag. I hver munnfull finner du en bit av historien – og kanskje
til og med en ny favoritt å føre videre til neste generasjon.

Røstipotet med løyrom, dill-crème fraîche og syltet rødløk

Oppskrift for 4 personer

Du trenger:

Røstipotet:

  • 300 g melne poteter
  • 80 g smør
  • 120 g løyrom

Dill-crème fraîche:

  • 1 bunt dill
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 ts dijonsennep
  • Salt og pepper

Syltet rødløk:

  • 1 rødløk
  • 2 ss 12 % eddik
  • 4 ss sukker
  • 8 ss vann

Garnityr:

  • 1 sitron
  • Dill

Slik gjør du:

 

  • Røstipoteter: Riv potetene på et grovt rivjern. Smelt smør i en stekepanne og fordel potetene i små, flate kaker. Stek dem gylne og sprø på begge sider. Krydre med salt og pepper.
  • Dill-crème fraîche: Pisk crème fraîche til den blir tykk. Rør inn hakket dill og sennep. Smak til med salt og pepper.
  • Syltet rødløk: Bland eddik, sukker og vann i en kjele. Varm blandingen på komfyren til sukkeret er oppløst. Ha i skivet rødløk og la det avkjøles til romtemperatur.
  • Legg en varm røstipotet på tallerkenen med en skje dill-crème fraîche og en skje løyrom. Topp med en sitronskive, dill og syltet rødløk.

Kalveschnitzel med røkt skinke og ost, estragon- og sennepskrem og knuste hvitløkspoteter

Oppskrift for 4 personer

Du trenger:

Kalveschnitzel:

  • 4 skiver kalvefilet à 100 g
  • 4 skiver Gruyère-ost à 20 g
  • 4 skiver røkt/lufttørket skinke à 20 g
  • 2 dl hvetemel
  • 3 egg
  • 2 dl strøbrød
  • 100 g smør

Estragon- og sennepskrem:

  • 2 dl crème fraîche
  • 20 g fersk estragon
  • 1 ss dijonsennep
  • Salt og pepper

Knust hvitløkspotet:

  • 8 kokte og avkjølte små poteter med skall
  • 6 hvitløksfedd
  • 30 g persille
  • 50 g smør
  • Salt og pepper

Sjysaus:

  • 2 dl kalvekraft
  • 1 dl rødvin
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 20 g smør
  • Salt og pepper

Garnityr:

  • Salat og sitron

Slik gjør du:

  • Kalveschnitzel: Bank ut kalveskivene og legg inn ost og skinke. Dobbelpaner schnitzlene i mel, egg og strøbrød. Stek schnitzlene gyllenbrune i smør. Krydre med salt og pepper.
  • Estragon- og sennepskrem: Pisk crème fraîchen tykk. Tilsett sennep og hakket estragon. Smak til med salt og pepper.
  • Knuste hvitløkspoteter: Trykk potetene flate. Smelt smør med hakket hvitløk og persille. Pensle potetene med smøret, legg dem på et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen på 175 °C i 8–10 minutter. Krydre med salt og pepper.
  • Sjysaus: Kok opp kalvekraft, vin og eddik i en kjele så den er halvfull. Visp inn smøret og smak til med salt og pepper.
  • Legg opp retten på en varm tallerken. Del gjerne schnitzelen i to så man ser innholdet. Topp med en sitronskive og salat.

Gino med vaniljeis

Oppskrift for 4 personer

Du trenger:

Gino:

  • 150 g revet hvit sjokolade
  • 2 bananer
  • 1 kurv bringebær
  • 1 kurv bjørnebær

Garnityr:

  • Vaniljeis
  • Sitronmelisse

Slik gjør du:

  • Skjær bananene i skiver og legg dem lagvis med bærene i en stor ildfast form. Strø over rikelig med revet sjokolade og stek deretter i ovnen på 180 grader i ca. 5 minutter. Topp med sitronmelisse.
  • Server med vaniljeis.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker