Det er noe helt spesielt med matretter som går i arv fra generasjon til generasjon – vi kaller dem klassikere.
Disse rettene bærer med seg en følelse av nostalgi og trygghet. De er mer enn bare mat – de er kultur og
minner som knytter sammen familier rundt bordet. Klassikerne viser at tidløse smaker alltid har en plass,
uansett hvor mye verden forandrer seg.
Vi har fått hjelp av den svenske stjernekokken Håkan Thörnström til å gjenopplive tre gamle klassikere
som sammen danner en perfekt treretters middag. I hver munnfull finner du en bit av historien – og kanskje
til og med en ny favoritt å føre videre til neste generasjon.
Oppskrift for 4 personer
Du trenger:
Røstipotet:
Dill-crème fraîche:
Syltet rødløk:
Garnityr:
Slik gjør du:
Oppskrift for 4 personer
Du trenger:
Kalveschnitzel:
Estragon- og sennepskrem:
Knust hvitløkspotet:
Sjysaus:
Garnityr:
Slik gjør du:
Oppskrift for 4 personer
Du trenger:
Gino:
Garnityr:
Slik gjør du: