Er du en fiskefan eller friluftsmenneske som elsker å tilbringe timer ute i naturen, har du kommet til rett
sted. Vi har nemlig samlet våre beste tips om produkter som forenkler eller beriker dine utflukter ved vannet.
Her finner du flytende kniver, vanntette lightere, stormkjøkken, fiskevennlige kjølebokser og mye mer!
Praktisk fiskekniv fra norske Brusletto. Kniven har et spesielt utformet knivblad og et skaft laget av oljet bjørk med innslag av kork. De smarte gummiinnleggene mellom lagene gjør at kniven gir et godt grep også når den er våt. På grunn av korken i skaftet holder kniven seg flytende dersom den havner i vannet, som er viktig.
Praktisk, effektiv og funksjonell er bare noen av egenskapene til kjøleboksen CI-42 fra Dometic. Den kan holde isen avkjølt i opptil 10 dager, avhengig av bruken av utetemperaturen. Den robuste designen gjør den utmerket for tøffere omgivelser.
Kaari Loimu X2 er en vanntett plasma-lighter, som kan brukes uansett vær og vind. Denne X2-modellen produserer en effektiv og vindtett, dobbel plasmabue for ekstra kraft og er derfor mye mer værbestandig enn de fleste andre lightere. I tillegg har den en integrert 100-lumen lommelykt på den andre enden.
TKPro termosflaske fra Klean Kanteen er en høyt ytende og helt plastfri termosflaske. Denne praktiske flasken er ideell å ta med seg på tur i naturen. Termokannen har et integrert krus i rustfritt stål, med en kapasitet på 305 ml. Det smarte designet med doble vegger gjør at flasken holder drikketemperaturen lenge. Du kan også helle drikken i 360 grader uten å skru av lokket helt. Lokket er tett og effektivt hindrer lekkasje. Flasken holder varme drikker varme i opptil 28 timer og kalde drikker kjølige i opptil 90 timer. En smart termos for alle som lever et aktivt liv. TKPro er tilgjengelig i størrelsene 500 ml, 750 ml. og 1 liter og kan kjøpes i fargene sort eller metall.
I tillegg til et herlig utvalg av trekopper, bålrister, kaffekjeler, sandwichjern og popcornkjeler, har vi nå også fått inn Hällmarks vedovn! Nyt rykende varmt måltid midt i naturen, tilberedt på tradisjonelt vis.
Termosene fra Stanley varer livet ut og tåler et tøft og aktivt friluftsliv. De har også "The Legendary Camp Mug" som passer perfekt sammen med "The Perfect-Brew Pour Over"
Å grille fersk fisk over åpen ild er uslåelig godt. I vårt assortiment finner du mange fleksible griller og stekepanner som kan bæres ut i skogen.
5 tips når du skal grille fisk:
Invester i et stormkjøkken fra Trangia-serien 25 Large. Kjøkkenet egner seg for opptil 4 personer og
har en robust og stormsikker design. Alle stormkjøkken i serien kommer med innvendig vannkoker, ytre
vannkoker, stekepanne, øvre og nedre vindfang, brennere, tang og stropper. Du kan også komplettere
stormkjøkkenet ditt med praktisk tilbehør, som kaffepanne, multi-disc, etui og mer kokekar. Du velger
selv hvilket materiale du foretrekker - alkohol eller gassbrennere - og står helt fritt til å velge det optimale
stormkjøkkenet diit, utifra egne preferanser og behov. Perfekt for deg som ønsker et stormkjøkken for å
ta det med på mange turer, år etter år.
Det svenske merket Light my Fire produserer unike utendørsprodukter av førsteklasses kvalitet med et
design, fargespekter og funksjonalitet som fungerer like bra i naturen som i byen.
Den mest populære råvaren en bruker å røyke er fisk. Fet fisk som laks, sik, brasme, flyndre og sikløk regnes av mange som best når den er røkt, men prøv også abbor og gjedde. Små og mellomstore fisker kan røykes hele, etter at de er renset, mens større fisker er best å røyke som fileter. Røkt fisk trenger ikke å skrelles.
Fisken som skal røykes kan saltes før den røkes med oppløst salt, f.eks. grovt havsalt eller i saltlake. Ved salting med oppløst salt kan fisken saltes i noen timer eller selv over natten, avhengig av størrelsen og saltmengde.
Tørk av overflødig salt før du røyker stykket. Ved bruk av lake er det lurt å la fisken stå helt dekket i buljongen i minst 12 timer. Styrken på buljongen bør være 5-10 % etter smak og behag. Hvis du helst vil salte fisken etter røyking, dypp den varme fisken eller filetene i varm 10% saltlake i noen minutter.