Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Når høsten nærmer seg og eplesesongen står i full blomst, er det få ting som kan sammenlignes med all
den deilige eplematen som følger med. Her deler vi to fantastiske oppskrifter på eplepai som vil få smaksløkene
dine til å danse av glede - en eplepai med karamellisert eple og marengs, og en hjemmelaget versjon av
McDonald's populære eplepai! Perfekt til å feire epledagen 25. september!

En allsidig ingrediens

Har du mange epler hjemme etter sesongens innhøsting? Eplet er ikke bare til desserter, det kan også bli en overraskende og appetittvekkende ingrediens i ulike retter! Her er noen forslag til hva du kan gjøre med eplene dine:

  • Eplemos
  • Eplechutney
  • Eplekake
  • Epledrikk
  • Eplejuice
  • Eplechips
  • Tørkede epleringer som garnityr til drinken
  • Eple-tzatziki
  • Terninger i salat
  • Fruktreimer
  • Epleslaw med fennikel

Verktøy som er gode å ha på eplekjøkkenet

  • Epleskjærer: Dette hendige apparatet er et must hvis du raskt og enkelt vil skrelle, skjære opp og fjerne skrotten fra eplene dine!
  • Epleskreller: Eller en potetskreller er god å ha hvis du vil lage retter uten skall.
  • Epleskrottfjerner: Gjør det enkelt å få ut skrotten av eplet
  • Epledeler: En epledeler er et raskt og effektivt produkt for å skjære eplebåter uten å måtte bruke lang tid på å skjære rundt skrotten. Perfekt til rask snacks eller paier.
  • Bær- og fruktpresse: Hvis du planlegger å lage eplejuice eller cider, er en eplepresse uunnværlig. 
  • Mixer eller kjøkkenmaskin: Til eplebaserte smoothies, puréer eller eplemos er en kraftig blender eller kjøkkenmaskin et uunnværlig produkt.
  • Paiformer og bakeutstyr: Sørg for at du har paiformer, bakeplater og deigskjærer for hånden når du skal lage eplepai!

recept

Eplepai med karamelliserte epler og marengs

Denne eplepaien er som en drøm, den har virkelig det lille ekstra. Server med karamellsaus eller vaniljesaus.

8-10 biter

Eplekompott

  • ca 1 kg røde epler
  • 25 g smør
  • 2 ss brunt sukker eller strøsukker
  • 1 ts kanel, malt

Paideig

  • 8 dl hvetemel
  • 150 g smør, kjøleskapskaldt
  • 1 dl sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 eggeplommer
  • 2-3 ss vann

Marengs

  • 3 eggehviter
  • 1 klype salt
  • 1 dl sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ½ dl maisstivelse

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader under og over.
  2. Eplekompott: Skrell og skjær eplene i jevnstore biter. Stek i en stekepanne med smør, kanel og sukker på middels varme i ca. 5-7 minutter. Hell over i en bolle og la avkjøle.
  3. Paideig: Mål opp alle ingrediensene og kjør i kjøkkenmaskin eller bland sammen for hånd til smuler. Tilsett vann etter behov hvis deigen føles for tørr. Sett til side.
  4. Marengs: Visp eggehviter og salt til skum. Tilsett sukkeret litt om gangen og visp videre til marengsen har dannet fine topper og er fast.
  5. Legg smuldret deig i en springform (spar litt til toppen) og press deigen mot bunnen og opp mot kantene.
  6. Fyll deretter paien med eplekompott og marengs og topp paien med resten av den smuldrene deigen.
  7. Stek paien midt i ovnen i ca. 40-45 minutter eller til paien er gyllen.
  8. Server paien varm med karamellsaus eller vaniljesaus og nyt den! Paien smaker best når den fortsatt er varm.

McDonald's eplepai med karamellsaus

Knasende og deilig, laget av butterdeig. Perfekt når du har lyst på noe godt, men vil at det skal være raskt og enkelt.

4 stk

  • 4 butterdeigsplater
  • 4 stk epler
  • 0,5 dl vann
  • Ca 1 dl karamellsaus
  • 1 egg, til pensling
  • 1 ts sukker, til topping

Gjør følgende

  1. Skrell og skjær eplene i små terninger.
  2. Legg eplene i en kjele og tilsett vann. Kok på middels varme til eplene er myke og væsken er helt redusert. La det deretter avkjøles.
  3. Legg eplene i en bolle og bland inn karamellsausen.
  4. Legg butterdeigsplatene på et brett, legg eplekompott på den ene siden og brett den ene siden over den andre. Bruk en gaffel til å presse kantene godt sammen.
  5. Skjær noen snitt i paien, pensle med egg og dryss over sukker.
  6. Stek paiene i midten av airfryeren på 200 grader i ca. 8-10 minutter, eller til paiene er gylne, server dem varme eller lunkne og nyt dem!
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker