Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Vårvarmen er endelig kommet for å bli og vår venninne Emilia Nilsson innvier utekjøkkenet sitt med en
skikkelig grillfest! På premieremenyen står grillede lammekoteletter med fersk potetsalat, crispy rabarbrapai
med rårørt vaniljesaus og en luksuriøs rabarbradrink. Hun gir også sine 6 beste tips for en vellykket grilling.
Oppskriftene finner du, som alltid, nederst på siden.

Emilias beste grilletips

Det finnes få ting som er bedre enn å fyre opp grillen på en sommerettermiddag! Kjenn lukten av røyk og sleng på et fint kjøttstykke og ferske grønnsaker. Mine beste råd for å gjøre grilling morsomt, enkelt og veldig smakfullt:

  • Forbered kjøttet kvelden før. Marinaden til lammekjøttet passer fantastisk godt også til svinekjøtt, biff, sopp, grillet ost og vilt. For at marinaden skal trekkes best inn, kan du marinere og vakuumpakke kjøttet kvelden før
  • Lag grillspyd av grønnsakene dine. Da slipper du aspargesen som alltid ramler ned gjennom risten.
  • Lag en saus på grillede grønnsaker. Så godt og enkelt. Grill paprika, tomater og chili, skrell paprikaen og bland grønnsakene sammen. Tilsett salt, pepper og litt sitron for den mildt syrlig smak.
  • Ikke vær redd å prøve noe annet enn å grille i grillen! Bak desserten din i ettervarmen, eller lag for eksempel en sommerlig Gino med jordbær og rabarbra. Topp det med kokos og hvit sjokolade og putt det inn i grillen.
  • Velg gode råvarer og gjerne lokale råvarer. Da lykkes du alltid med matlaging. Og bruk termometeret. Sjekk innvendig temperatur på kjøttet eller fisken, for da får du saftige og deilige resultater.
  • Bruk litt tid og vent på den perfekte gløden i grillen. Du begynner, som regel, å grille altfor for tidlig. Da bare brenner maten. Vent til glørne er røde og skikkelig varme, så får du en kjempefin overflate og maten blir saftig. Du kan også bake ting på den indirekte varmen ved siden av selve glødesengen.

GRILLET LAM I SOMMER

"Lam er utrolig smakfullt og lett å lage. Enkel å grille eller hvorfor ikke prøve å lage lammeburgere på
kjøttdeig på grillen? Eller grill en biff med rosmarin og hvitløk, og stek dem til de er rosa, saftige og fine.
Server den så med en potetgrateng eller ristede nypoteter. Lamme-racks er utrolig gode å grille, men mariner
det kvelden før. Grill så hele rack-en og skjær dem deretter opp slik at de får en rosa og fin snittflate. Mitt tips
er å velge en lokal gård, hvis du har anledning til det, for det gagner alltid landbruket rundt deg."

TENK PÅ DE SMÅ DETALJENE

Invester i et litt større utekjøkken der du får god plass til å sette fart på matlagingen, som f.eks. dette
utekjøkkenet fra Mareld. To andre gylne tips er å skaffe deg en partycooler hvor du kan oppbevare kald drikke,
samt en ildsted for å holde varmen oppe hvis det blir kjølig utover kvelden. (Det er også en uslåelig hygge-
booster). Pynt deretter utekjøkkenet med særegne småting, som friske urter, blomster, lamper, skjærebrett
og annet.

NYT RABARBA

"Rabarbra og forsommer går hånd i hånd. Lukten av bestemors nybakte rabarbrapai med vaniljesaus –
overstiger det meste. Rabarbrajuice er et «must» hjemme hos med og alle flaskene som blir kokt er borte
noen dager senere. Jeg elsker å kombinere rabarbra, jordbær og sitron. De er veldig gode smaksvenner. Du
kan også lage rabarbrachutney, som er supergodt å servere til grillet kjøtt."

OPPSKRIFTER

Grillede lammekoteletter

med fersk potetsalat & kryddersmør med bakt hvitløk

Du trenger

  • 1,5 kg lammekoteletter

Bakt hvitløk

  • 1 hvitløk

Marinade

  • 1,5 dl olje
  • 1 ss salt
  • 1 ts sort pepper
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 haug rosmarin
  • 1 haug timian
  • 2 ss honning
  • 1 chili
  • 1 sitron, skallet og saften av ½
  • 4 fedd bakt hvitløk

Fersk potetsalat

  • 1 kg ferske poteter
  • Salt
  • 1 rødløk
  • 0,5 dl dijonsennep
  • 3 ss honning
  • 1 dl olje
  • 3 ss rødvinseddik (jeg brukte lokal blåbæreddik)
  • 1 ss havsalt
  • 1 ts sort pepper
  • 100 g revet Västerbottenost (ellers kan du bruke italienske eller spanske harde oster)
  • 1 haug med dill
  • 1 haug med gressløk
  • 1 haug persille
  • 1 haug med ferdigkokte asparges
  • 1 pose sukkererter
  • ½ agurk
  • ½ Zucchini
  • 1 pose bladspinat
  • 1 pose ruccola

Bakt hvitløkssmør

  • 200 g smør
  • 1 haug persille
  • 1 haug gressløk
  • 1 haug timian
  • 7 bakte hvitløksfedd
  • 1 ss havsalt

Tilbehør

  • Grillede Cherry tomater
  • Grillede halverte sitroner

Gjør slik

Bakt hvitløk

  1. Skjær toppen av hvitløken og drypp over litt olje og havsalt.
  2. Pakk hvitløken inn i folie og stek den i grillen eller i ovnen på ca 150 grader i ca 40 minutter. Til den er myk og bakt.

Marinade

  1. Hell olje i en bolle. Tilsett de tørre krydderne, finhakk urtene, chili, riv sitronskallet og klem ut sitronsaften. Tilsett også honningen og klem inn de bakte hvitløksfeddene, bland marinaden.
  2. Hell den over kjøttet og sørg for at marinaden dekker hele kjøttet. La det marinere i en time, men gjerne over natten.

Lamm

  1. Grill lammekotelettene på en skikkelig varm grill, slik at de får en fin overflate og oppnår en innvendig temperatur på 60 grader for en middels grad av gjennomstekthet. La det hvile i ca. 5 minutter før servering.

Fersk potetsalat

  1. Kok potetene i saltet vann til de er klare, ca 15 minutter.
    Skjær rødløken i skiver og ha den oppi en bolle, sammen med dijonsennep, honning, olje, rødvinseddik, salt og pepper, bland sammen.

  2. Skjær potetene i mindre biter eller halvdeler avhengig av størrelsen på potetene. Ha dem oppi dijonsausen og tilsett revet ost. Hakk urtene og tilsett dem også, bland potetsalaten. Skjær aspargesen i biter, skjær agurk og zucchini i skiver og topp alt det med ruccola og spinat.

Bakt hvitløkssmør

  1. Ha smøret i en bolle og press inn de bakte hvitløksfeddene. Hakk urtene, tilsett saltet og bland smøret.

Sprø rabarbrapai med rå vaniljekrem

Du trenger

  • 5-7 stilker rabarbra
  • 1 dl sukker

Deig

  • 3 dl havregryn
  • 3 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 225 g smør
  • 0,75 dl sirup
  • 0,75 dl kremfløte
  • En klype havsalt

Rårørt vaniljekrem

  • 4 dl kremfløte
  • 4 eggeplommer
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 ts vaniljepulver

Gjør slik

  1. Forvarm ovnen til 200 grader C.
  2. Skjær rabarbraen i skiver og legg den i en ildfast form, drysset med sukker.
  3. Smelt smøret og tilsett de resterende ingrediensene i smøret, bland deigen. Hell den sprø røren over rabarbraen.
  4. Sett det midt i ovnen i ca 30 minutter eller til overflaten er sprø og rabarbraen myk.

Rårørt vaniljekrem

  1. Pisk kremfløten luftig.
  2. Hell eggeplommene, sukker og vaniljepulver i en bolle og visp dem hvite og luftige. Bland så sammen eggevispen og kremfløten.

Rabarbra og jordbærdrikk

Du trenger

2 glass

Rabarbrasirup (rekker til 8-10 glass)

  • 4 rabarbrastilker
  • 6-8 jordbær
  • 1 sitron, skall og saft
  • 2 dl vann
  • 2 dl sukker

Drinker

  • Isbiter
  • 8 cl hvit rom
  • 16 cl rabarbrasirup
  • 0,5 sitron, saften
  • Mineralvann

Topping

  • Tynne skiver rabarbra (legg dem i kaldt vann før servering)
  • Sitronmelisse

Gjør slik

Rabarbrasirup

  1. Skjær rabarbraen i skiver og ha den oppi en kjele. Tilsett jordbær, sitronskall, sitronsaft og vann. Kok det under lokk i ca 10 minutter, til frukten er myk. La den stå og trekke i væsken en stund, slik at smaken trekkes ut i væsken. Sil og rør inn sukkeret.

Drink

  1. Tilsett isbiter i en shaker, topp det med rom, rabarbrasirup, sitronsaft og shake drinken. Ha mer is oppi glasset, topp det med rabarbradrikken og deretter mineralvann, sitronmelisse og revet rabarbra.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker