Vårvarmen er endelig kommet for å bli og vår venninne Emilia Nilsson innvier utekjøkkenet sitt med en
skikkelig grillfest! På premieremenyen står grillede lammekoteletter med fersk potetsalat, crispy rabarbrapai
med rårørt vaniljesaus og en luksuriøs rabarbradrink. Hun gir også sine 6 beste tips for en vellykket grilling.
Oppskriftene finner du, som alltid, nederst på siden.
Det finnes få ting som er bedre enn å fyre opp grillen på en sommerettermiddag! Kjenn lukten av røyk og sleng på et fint kjøttstykke og ferske grønnsaker. Mine beste råd for å gjøre grilling morsomt, enkelt og veldig smakfullt:
"Lam er utrolig smakfullt og lett å lage. Enkel å grille eller hvorfor ikke prøve å lage lammeburgere på
kjøttdeig på grillen? Eller grill en biff med rosmarin og hvitløk, og stek dem til de er rosa, saftige og fine.
Server den så med en potetgrateng eller ristede nypoteter. Lamme-racks er utrolig gode å grille, men mariner
det kvelden før. Grill så hele rack-en og skjær dem deretter opp slik at de får en rosa og fin snittflate. Mitt tips
er å velge en lokal gård, hvis du har anledning til det, for det gagner alltid landbruket rundt deg."
Invester i et litt større utekjøkken der du får god plass til å sette fart på matlagingen, som f.eks. dette
utekjøkkenet fra Mareld. To andre gylne tips er å skaffe deg en partycooler hvor du kan oppbevare kald drikke,
samt en ildsted for å holde varmen oppe hvis det blir kjølig utover kvelden. (Det er også en uslåelig hygge-
booster). Pynt deretter utekjøkkenet med særegne småting, som friske urter, blomster, lamper, skjærebrett
og annet.
"Rabarbra og forsommer går hånd i hånd. Lukten av bestemors nybakte rabarbrapai med vaniljesaus –
overstiger det meste. Rabarbrajuice er et «must» hjemme hos med og alle flaskene som blir kokt er borte
noen dager senere. Jeg elsker å kombinere rabarbra, jordbær og sitron. De er veldig gode smaksvenner. Du
kan også lage rabarbrachutney, som er supergodt å servere til grillet kjøtt."
med fersk potetsalat & kryddersmør med bakt hvitløk
Bakt hvitløk
Marinade
Fersk potetsalat
Bakt hvitløkssmør
Tilbehør
Bakt hvitløk
Marinade
Lamm
Fersk potetsalat
Kok potetene i saltet vann til de er klare, ca 15 minutter.
Skjær rødløken i skiver og ha den oppi en bolle, sammen med dijonsennep, honning, olje, rødvinseddik, salt og pepper, bland sammen.
Skjær potetene i mindre biter eller halvdeler avhengig av størrelsen på potetene. Ha dem oppi dijonsausen og tilsett revet ost. Hakk urtene og tilsett dem også, bland potetsalaten. Skjær aspargesen i biter, skjær agurk og zucchini i skiver og topp alt det med ruccola og spinat.
Bakt hvitløkssmør
Deig
Rårørt vaniljekrem
Rårørt vaniljekrem
2 glass
Rabarbrasirup (rekker til 8-10 glass)
Drinker
Topping
Rabarbrasirup
Skjær rabarbraen i skiver og ha den oppi en kjele. Tilsett jordbær, sitronskall, sitronsaft og vann. Kok det under lokk i ca 10 minutter, til frukten er myk. La den stå og trekke i væsken en stund, slik at smaken trekkes ut i væsken. Sil og rør inn sukkeret.
Drink
Tilsett isbiter i en shaker, topp det med rom, rabarbrasirup, sitronsaft og shake drinken. Ha mer is oppi glasset, topp det med rabarbradrikken og deretter mineralvann, sitronmelisse og revet rabarbra.