Nye spennende drinker i all ære - men de gamle klassikerne er fortsatt like populære!
Vi tar hjelp fra den prisbelønte bartenderen John som jobber på Steampunk Bar i Gøteborg
og lar han guide oss gjennom tre velkjente drinker: Margarita, Negroni og Sazerac!
John Söderberg begynte med å konkurrere innen bar/drinkblanding allerede i 2001 og vant andreprisen i Årets bartender. På sin prishylle har han også blandt annet to priser for Årets drink og akkurat nå venter han på den 17. finalen i Årets bartender. For ca 7 år siden var han med på å åpne Steampunk Bar i Gøteborg, som for et år siden utvidet med enda en bar - Victorian Steampunk Lab. Steampunk er 1880-1920 talls science fiction med alt som det innebærer. Det er litt sånn som de fra den victorianske tiden så på framtiden.
Der vil jeg ha det enkelt med ren og klassisk sprit og da holder det med rørglass, barskje, istang, isbøtte og sil.
Stor og klar is smelter mye langsommere og ser finere ut!
Glasset er i noen tilfeller helt avgjørende på hvordan smaken kommer fram! Og hvor morsomt er det å drikke en Dry Martini i et ølglass?
Margarita er en cocktail som er basert på tequila og sitrus. Den nytes best i et coupeglass eller et såkalt "margaritaglass".
I Johns versjon drar han sitron langs kanten på glasset og dypper glasset i knuste saltflaker. Så legger han is, tequila, sitronjuice,
cointreau, sukkerlag og rister i ca et halvt minutt, siler og serverer. Denne drinken er også god om man bytter ut sitronen mot
lime eller sukkerlag mot agavesirup.
Negroni er en bitter voksendrink fra florense som i år 2019 feiret 100 års jubileum! Den er veldig enkel å lage - alt røres sammen i et rørglass med is, så siles det opp i et glass med is og garneres med appelsin.
En av verdens eldste drinker. Lages originalt på Cognac, men i dag lager de fleste den på Rye eller Bourbon whiskey.
Alt røres sammen i et rørglass med is og siles opp i et avkjølt glass uten is og garneres med sitronzest (og gjerne med en dæsj ekstra absinte!).
John serverer sin Sazerac i en cognacskupe som får drinken til å føles med eksklusiv og samler opp mye aroma som man kan
gå glipp av om du serverer den i et whiskeyglass. Vil du derimot servere drinken med is, er whiskeyglasset å foredra.