Vi ville lære mer om det kinesiske kjøkkenet og trengte inspirasjon fra en ekspert på området. Så vi henvendte
oss til matkreatør og kokebokforfatter Dennis Yen. Her guider han oss gjennom hans favorittprodukter fra Satake,
en trygg frityrsteking, som er vanlig i Kina for å få et skikkelig sprøtt resultat, og kunsten å lage gode nudler hjemme.
Han byr også på en rekke gode oppskrifter som du kan prøve hjemme.
Kyllingbuljong
Wontons
Chinkiangsaus
Tilbehør
Kyllingbuljong
Wontons
Chinkiangsaus
Tilbehør
Tips! Rester av wontons kan enkelt fryses ned. Legg hver enkelt wonton på en tallerken og legg den i fryseren. Legg dem deretter i en passende frysepose eller matboks. Ta dem frem neste gang du får lyst! Du trenger ikke å tine dem, det er bare å begynne å tillage dem med en gang.
Det er enkelt med raske nudler hjemme, men har du noen gang tenkt på den nudeloppskriften med skikkelig dyp buljong og smakfull topping som kanskje krever litt mer arbeid? Slapp av, det er ikke så mye arbeid! Slik skal du tenke og handle for å lykkes.
Begynn enkelt og øk vanskelighetsgraden, er mitt beste tips. En skål med nudler består som regel av mange ulike komponenter, som buljong, nudler, topping og smakstilsetninger. Lær deg først å lage en god buljong og kjøp alt annet ferdig, lær deg deretter en ny komponent og så videre. Etter hvert vil du føle deg trygg nok til å begynne å eksperimentere med egne komponenter i ulike kombinasjoner, og når du minst venter det, er du nudelproff!
Nudeloppskriften jeg deler her kan deles inn i ulike komponenter.
Ta deg god tid til å planlegge, dette er ikke noe som kan slenges sammen i en fei, akkurat som en skikkelig god lapskaus eller langpanne krever det tid for å bli skikkelig godt. Det beste med kokekraft er at den lager seg selv, det er bare å se til den innimellom. Når du først er i gang, hvorfor ikke lage en stor porsjon og fryse ned resten? La den avkjøles, legg den i en stor, romslig plastboks og frys den ned. Ta ut og varm opp hele buljongblokken i en kjele, så har du buljong på et blunk!
Aromatisk olje med supergod, sprø løk som passer til alt.
Crispy svinekjøtt
Tilbehør
Sursøt saus
Å bruke en stekepanne til frityrsteking hjemme kan virke vanskelig og litt skummelt for de fleste. Du har å gjøre med en olje som blir utrolig varm, den bobler og spruter på en ubehagelig måte. Det er ikke rart i det hele tatt, og jeg forstår følelsen, det er bare synd, for det finnes så mye godt som kan stekes og nytes hjemme. Å bestille fritert mat via takeaway er vel og bra, men det er ikke i nærheten av det man kan få til hjemme. I det kinesiske kjøkkenet er det mye steking og woking med olje her og der på veldig høy varme.
Her er noen tips og fremgangsmåter for hvordan jeg pleier å tenke og gjøre når jeg steker hjemme. Forhåpentligvis kan dette hjelpe deg til å prøve fritering hjemme!
Hvorfor knitrer og spretter oljen så plutselig når du varmer den opp i pannen? Årsaken er at pannen du bruker ikke var tørr nok. Et tips for å unngå dette er å tørke pannen grundig og sette en tom panne på komfyren på middels varme i en kort tid. Da fordamper den gjenværende væsken, og du slipper å bekymre deg for plutselige smeller.
Potet
Smakstilsetning
Tilberedning