Culimat – Mathias Dahlgren edition er en serie steke- og kokekar i rustfritt stål der begge parter har bidratt med sin kompetanse for å skape best mulig produkter. Der Culimat på den
ene siden sitter med stor kunnskap om materialer, kommer Mathias på den andre siden med sin lidenskap for brukervennlighet og glede ved å bruke virkelig gode steke- og kokekar.
En av Sveriges mest anerkjente og belønnede kokker er Mathias Dahlgren. Han er kanskje ikke den som tar mest plass i media, da han trives best på kjøkkenet – blant folk, råvarer og panner. Visste du at han er den eneste i Sverige som har vunnet den prestisjetunge Bocuse d'Oreller og er blitt kåret til Kokkenes kokk åtte ganger? Prisbelønte restauranter og populære kokebøker taler entydig om Mathias' enorme kunnskap på kjøkkenet.
«Det å konstant søke etter en enda bedre måte å tilberede og foredle et råmateriale på, det er det som er drivkraften. Hvordan kan vi anvende enda bedre råvarer på en enda bedre måte? Det er spørsmål jeg selv søker svar på dag etter dag. År etter år.»
Hver av produktene er tilpasset sine spesielle bruksområder. De har en tykk kropp og overflate i rustfritt stål. Håndtakene er komfortable og av hygieniske årsaker er de sveiset på. Koke - og stekekarene fungerer på alle typer komfyrer, induksjon og i ovnen. Produktene er tilpasset for å takle tøffere bruk og de mange påkjenningene som skjer på et restaurantkjøkken. På grunn av sin brukervennlighet og funksjonalitet, passer de like godt på et hjemmekjøkken. I tillegg har de en veldig god pris! Emballasjen, designet av Essen International, ble faktisk tildelt Sølvegget på Guldäggsgalaen i 2017, noe Mathias er riktig stolt av.
«Det har tatt ganske mange år fra de første produktene til der vi er i dag. Men det er fordi vi ikke har stresset frem resultatet. Vi har jobbet nøye og testet oss frem. Latt kokker, venner og naboer prøve seg frem og like det, og så har vi forfinet og forbedret det videre. Nå er vi der vi ønsker å være – og det er sannsynligvis det nærmeste perfeksjon vi kan komme.»
Culimat – Mathias Dahlgren edition er en serie steke- og kokekar i rustfritt stål der begge parter har bidratt med sin kompetanse for å skape best mulig produkter. Der Culimat på den ene siden sitter med stor kunnskap om materialer, kommer Mathias på den andre siden med sin lidenskap for brukervennlighet og glede ved å bruke virkelig gode steke- og kokekar.
«Jeg, som har levd med en kjele i den ene hånden og en stekepanne i den andre det meste av mitt liv, syntes det var inspirerende å ta fatt på akkurat den delen av prosjektet. Hvilken vinkel skal håndtaket ha? Hvordan bør den utformes for best grep? Hvor høye skal kantene være, hvilken skråning på en kant er best og hvor tykk skal bunnen være? I skapelsesprosessen er det mange spørsmål å få rede på, men når de er testet og besvart, så står det igjen – rett og slett, et jævla godt produkt!»
Mathias Dahlgren om samarbeidet med Culimat
I videoen forteller Mathias om lidenskapelig matlaging. Om både å feile og lykkes på kjøkkenet. Der begge delene spiller en viktig, kanskje til og med en avgjørende rolle for å ta lærdom og bli en bedre kokk.
Klikk på play for å høre mer om hvordan han resonnerer rundt koke- og stekekar og hvorfor resultatet ser ut og føles som det gjør.
En av Sveriges mest anerkjente og belønnede kokker er Mathias Dahlgren. Han er kanskje ikke den som tar mest plass i media, da han trives best på kjøkkenet – blant folk, råvarer og panner. Visste du at han er den eneste i Sverige som har vunnet den prestisjetunge Bocuse d'Oreller og er blitt kåret til Kokkenes kokk åtte ganger? Prisbelønte restauranter og populære kokebøker taler entydig om Mathias' enorme kunnskap på kjøkkenet.
«Det å konstant søke etter en enda bedre måte å tilberede og foredle et råmateriale på, det er det som er drivkraften. Hvordan kan vi anvende enda bedre råvarer på en enda bedre måte? Det er spørsmål jeg selv søker svar på dag etter dag. År etter år.»
Culimat – Mathias Dahlgren edition er en serie steke- og kokekar i rustfritt stål der begge parter har bidratt med sin kompetanse for å skape best mulig produkter. Der Culimat på den ene siden sitter med stor kunnskap om materialer, kommer Mathias på den andre siden med sin lidenskap for brukervennlighet og glede ved å bruke virkelig gode steke- og kokekar.
«Jeg, som har levd med en kjele i den ene hånden og en stekepanne i den andre det meste av mitt liv, syntes det var inspirerende å ta fatt på akkurat den delen av prosjektet. Hvilken vinkel skal håndtaket ha? Hvordan bør den utformes for best grep? Hvor høye skal kantene være, hvilken skråning på en kant er best og hvor tykk skal bunnen være? I skapelsesprosessen er det mange spørsmål å få rede på, men når de er testet og besvart, så står det igjen – rett og slett, et jævla godt produkt!»
Hver av produktene er tilpasset sine spesielle bruksområder. De har en tykk kropp og overflate i rustfritt stål. Håndtakene er komfortable og av hygieniske årsaker er de sveiset på. Koke - og stekekarene fungerer på alle typer komfyrer, induksjon og i ovnen. Produktene er tilpasset for å takle tøffere bruk og de mange påkjenningene som skjer på et restaurantkjøkken. På grunn av sin brukervennlighet og funksjonalitet, passer de like godt på et hjemmekjøkken. I tillegg har de en veldig god pris! Emballasjen, designet av Essen International, ble faktisk tildelt Sølvegget på Guldäggsgalaen i 2017, noe Mathias er riktig stolt av.
«Det har tatt ganske mange år fra de første produktene til der vi er i dag. Men det er fordi vi ikke har stresset frem resultatet. Vi har jobbet nøye og testet oss frem. Latt kokker, venner og naboer prøve seg frem og like det, og så har vi forfinet og forbedret det videre. Nå er vi der vi ønsker å være – og det er sannsynligvis det nærmeste perfeksjon vi kan komme.»
Produktserien inkluderer kjeler, stekepanner og sautépanner i rustfritt stål.
Stekepanne – Lett buede, lave kanter og tykk bunn. Lær deg å bruke pannen på riktig måte og den vil være din beste venn på kjøkkenet – med perfekt kokeflate, slitesterk, lett å rengjøre og herlig å jobbe med.
Kjele - De klassiske kasserollene finnes i flere størrelser, har et grepsvennlig håndtak og tilhørende lokk. De har høye rette kanter og tykk bunn.
Sautépanne – En fusjon mellom gryte, trakter og stekepanne. Sautépannen er tykkbunnet med buede og høye kanter. Sammenlagt, har den et stort bruksområde, der du både kan steke et kjøttstykke og piske opp en skikkelig god saus.
Oppdag Culimat kokekar og stekepanner hos oss på Bakeren og Kokken. Vi har et stort utvalg av forskjellige panner og kokekar.
Culimat har i nært samarbeid med den svenske stjernekokken Mathias Dahlgren tatt frem en serie høykvalitative stekepanner og kokekar. Pannene er designet for å klare alle utfordrende oppgaver som kan oppstå på et restaurantkjøkken.
Mathias Dahlgren er hittils den eneste svenske som har vunnet den prestisjetunge kokkekonkurransen Bocuse d’Or, også kjent som Kokke-VM. Han har også totalt 3 stjerner i Guide Michelin og har blitt kåret til Kokkenes kokk 8 ganger.
For en riktig restaurantfølelse er kvalitetskokekar fra Culimat et naturlig valg på kjøkkenet.