Fordeler og ulemper
Det er selvsagt både fordeler og ulemper med ulike typer tenning. Kull er lett å jobbe med og kan raskt tennes. Det kan som regel brenne ved 400 grader, og grillkull kan bli varmere enn briketter. Briketter kan være vanskelige å tenne, men brenner til gjengjeld lenger og med en jevn temperatur. Med briketter er varmen lett å kontrollere, noe som kan være vanskeligere når man bruker kull. Trepellets er enda lettere å kontrollere da det som regel finnes en temperaturkontroll. Du kan således få til akkurat den temperaturen du ønsker. Trepellets er i tillegg veldig lett å tenne og blir raskt klar til bruk.
Ulempen med kull er at det blir skrøpelig, brenner raskt ut og etterlater mer aske og smuss. Briketter tar lengre tid å nå riktig temperatur, og akkurat som kullet etterlater materialet en del aske. Ulempen med trepellets er at det i begynnelsen av grilling dannes mye røyk, noe som også bidrar til en røykere smak. Du må også være oppmerksom på at de pelletsene du bruker er egnet til matlaging. Du kan nemlig ikke bruke vanlige trepellets.