Popcorn

Popcorn

RECEPT

Smaksatte popcorn

Hvor godt er det ikke med varme, nypoppa popcorn? Noe som gjør dem enda bedre.
er å smakssette dem. Her kommer mine favoritter som garantert imponerer.

Mørk sjokolade og havsalt

Poppe popcornene dine i olivenolje samtidig som du smelter sjokolade. Tilsett en skvett olivenolje i sjokoladen. Hell over den varme sjokoladen, tilsett havsalt og bland godt.

Fennikel og chili

Bruk chiliolje når du popper popcornene dine. Tilsett fennikelfrø mens popcornene er varme. For litt ekstra styrke kan du strø over litt ekstra chiliflak.

Parmesan

Poppe popcornene i en kjele. Smelt 50 gram smør i en annen kjele. Bland smør og popcorn med en stor neve parmesanost. Nam!

Kokos- og karamellpopcorn

Poppe popcornene i kokosolje i en kjele. Hell 1 dl sirup, 1 1/2 dl sukker og 1 ss kokosolje i en annen kjele. La det koke opp og koke i 3–4 minutter eller til det har begynt å tykne. Ta av varmen og bland inn 1/2 ts natron og hell raskt over popcornene og bland. Hell popcornene ut på et bakepapir og la dem avkjøle.

Popcorn- og nøtteskjerm

Du trenger:

  • 45 g saltede, poppede popcorn

  • 150 g ristede og saltede makadamianøtter, hakket

  • 160 g ristede og saltede peanøtter, hakket

  • 80 g ristet kokosflak

  • 450 g honning

Gjør slik:

  1. Kle et stekebrett med bakepapir.

  2. Bland popcorn, nøtter og kokosflak i en middels stor bolle. Klikk honningen i en stekepanne og kok opp på middels varme. Senk varmen og la honningen småkoke i ca 5 minutter eller til den begynner å karamelliseres. (Hold øye med det, så snart honningen begynner å karamelliseres brenner den lett.)

  3. Hell den varme honningen over popcornmiksen og bland raskt. Bruk en slikkepott for å skrape ut og fordele blandingen på platen. Dekk med et bakepapir og kjevle ut massen til en plate. Ta bort det øverste bakepapiret og la det avkjøle. Skjær eller brekk i biter.

Oppdag kvalitetsrike Popcorn | Bakeren og Kokken