Kasseroller

En god kasserolle er uunnværlig på ethvert kjøkken – enten du skal koke pasta, småkoke sauser eller varme supper. Hos Bakeren og Kokken finner du et nøye utvalgt sortiment av kasseroller i rustfritt stål, støpejern og non-stick, alle designet for å gi deg best mulig resultat.

Våre kasseroller har jevn varmefordeling, slitesterke materialer og smarte funksjoner som gjør matlagingen både enklere og morsommere. Uansett om du er hobbykokk eller profesjonell, har vi kasseroller som passer til alle behov og komfyrtyper.

VELGE KASSEROLLE

Rustfritt stål er et utmerket valg til kasseroller, da det tåler høye temperaturer og har lang levetid. I motsetning til belagte kasseroller, har ikke stål en overflate som slites ned over tid. Dessuten kan du bruke kjøkkenredskaper av både tre, plast og metall i en stålkasserolle

En emaljert kasserolle av høy kvalitet har en hard, slitesterk og blank overflate som gjør den enkel å rengjøre. Den absorberer verken smak eller farge fra maten, noe som gjør den perfekt til tilberedning av skalldyr. De fleste emaljerte kasseroller tåler også oppvaskmaskin.

Moderne kobberkasseroller er ofte laget i tre lag: kobber på utsiden, aluminium i midten og rustfritt stål på innsiden. Kobber og aluminium gir utmerket varmeledning, mens den rustfrie innsiden sikrer hygienisk matlaging og enkel rengjøring.

Støpejernskasseroller er ofte mindre i størrelse og brukes gjerne som sauskasseroller. Dette skyldes at støpejern er tungt, og derfor vanskelig å håndtere i store kasseroller med kun ett håndtak. Til forskjell fra støpejernsgryter, som har håndtak på begge sider, er støpejernskasseroller mer kompakte.

En belagt kasserolle med non-stick-belegg er perfekt til melkebaserte retter, sauser, grøt og annen mat som lett setter seg fast i en vanlig kasserolle. Husk å unngå kjøkkenredskaper i metall, da de kan slite ut belegget raskere enn nødvendig.

Er tykk bunn viktig?

Absolutt! Og av to gode grunner:

  • Bedre varmefordeling – Varmen distribueres jevnere, noe som gir mer presis tilberedning.

  • Holder varmen lenger – En tykkere bunn sørger for at kasserollen beholder varmen akkurat så lenge som nødvendig.

En solid bunn forhindrer også at kasserollen slår seg og sikrer god kontakt med både induksjon, keramisk topp og andre varmekilder. Husk å varme opp kasserollen gradvis, og la den avkjøles på en kontrollert måte etter bruk.

Størrelsen betyr noe

Det er alltid praktisk å ha kasseroller i forskjellige størrelser, slik at du kan tilpasse dem til ulike matretter. Det er lett å fokusere på diameteren, men høyden er like viktig!

  • Jo høyere kasserolle, desto mer vann må varmes opp av en mindre bunnflate.

  • Høye kasseroller er ideelle til supper, grønnsaker og skalldyr.

Ved å velge kasseroller i forskjellige høyder og størrelser, får du et mer allsidig kjøkkenutstyr som dekker alle behov! 🍲