Vi får lære oss å vispe i sirkler, men visste du at den beste måten å vispe på er fra side til side? Vinkle bollen litt mot deg og før vispen sidelengs frem og tilbake uten å berøre bunnen for å blande ingrediensene best mulig.
Visp - en liten kjøkkenhjelp som du ikke klarer deg uten
Baker og Kokk har et stort utvalg av visper. En god visp er et nødvendig redskap som du bør utstyre kjøkkenet ditt med. Du bruker den til både matlaging, samt brød- og bakevarer. Hos oss kan du enkelt sortere blant visper i ulike prisklasser, farger og materialer. Vi setter stor pris på å kunne tilby deg visper fra kjente merkevarer. Ønsker du en klassisk visp, bør du se på merker som Blomsterberg, Rösle og Zwilling. Er det derimot en mer trendy visp du er på jakt etter, er Roy Fares et sikkert valg.
Kjøpsguide: Hvilken visp skal jeg velge?
Avhengig av hva du skal lage eller bake, varierer svaret noe. I tillegg til håndmikser er det først og fremst spiralvisp og ballongvisp det er vesentlige forskjeller mellom som kan være bra å vite om.
Spiralvisp:Med en spiralvisp kommer du enkelt til hele bunnen av bollen, kjelen eller bollen når du visper. Den passer derfor utmerket når du visper krem eller tilbereder en saus, siden du unngår at den brenner seg. Spiralvispen er også å foretrekke når du ikke har så mye å vispe.
Ballongvisp:Ballongvispen tar du frem når du vil ha mye luft i røren som for en sukkerkakerøre eller for eggehvitene når du pisker en god marengs. En tett ballongvisp er en god ballongvisp - det er tommelfingerregelen! Da går piskingen raskere og blir ikke et bremsesteg når du baker.
Material:Når det kommer til materiale kan du la deg styre av personlige preferanser, men det er bra å ha i mente hva slags bolle eller kasserolle vispen skal brukes i. En visp i stål er det klassiske valget, men kan samtidig forårsake riper i visse typer materialer, og da er silikon eller plast det mer skånsomme valget.
)
)
Bagaren og Kokken tipser!
)
)
La eggehvitene bli romtempererte før du pisker dem. Eggehvitene blir dermed mer flytende, og det lar proteinstrukturen lettere kapsle inn luft, slik at når du pisker får du mer volum enn om de er kalde.
)
Vispgrädde til desserten? Sett en metallbolle i kjøleskapet før du pisker, da holder fløten seg bedre sammen.